1. Önéletrajz Példák
 2. Szoftverfejlesztő
Írta: Susan Shor:Susan Shor:

Szoftverfejlesztő Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Szoftverfejlesztő önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.2
Átlagos értékelés
47 már kapott értékeléseket
Szoftverfejlesztő Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Az információtechnológia egy széles terület, ami nyitott ajtókkal vár. Mindössze annyit kell tenned, hogy olyan IT önéletrajzot fejlesztesz, ami az új pozíció iránti vágyad mögé oda teszi a karriered fénypontjait. Egy elfoglalt szakember vagy, aki fel akarja gyorsítani az álláskeresést. A Resume.io azért itt van, hogy segítsen.

Az önéletrajz útmutatóink és példáink 300+ foglalkozáshoz hatékony erőforrásokat kínálnak a következő állásod megszerzéséhez. Használd ezt a referenciát adattérképként az önéletrajzod fejlesztéséhez.

Ez az önéletrajz útmutató a hozzá tartozó IT önéletrajz mintával a következő témákat fedi le:

 • Mit csinál egy IT szakember?
 • Hogyan írj IT önéletrajzot (tippek és trükkök)
 • A legjobb formátum egy IT önéletrajzhoz
 • Tanácsok az önéletrajz minden részéhez (összefoglaló, munkatapasztalat, végzettség, készségek)
 • Professzionális önéletrajz elrendezés és dizájn tippek

Mit csinál egy információtechnológiai szakember?

Az információtechnológiai szakemberek olyan pozíciókat töltenek be, ahol hardver- és szoftverprogramokat és rendszereket fejlesztenek, tesztelnek, hibamentesítenek és kezelnek.

A feladatuk a kódolástól az elemzésen át a menedzsmentig és az IT rendszerek más felhasználóinak támogatásáig terjedhet.

Hogyan írj IT önéletrajzot?

Mielőtt belevetnéd magad az IT önéletrajzod készítésébe, tudnod kell, milyen elemeket kell tartalmaznia. Az önéletrajzodnak szüksége van a következőkre:

 • Az önéletrajz fejlécére
 • Az önéletrajz összefoglalójára (más néven profilra vagy személyes bemutatkozóra)
 • A munkatapasztalat részre
 • A készségek részre
 • A végzettség részre

A legjobb számítógépes programok elegánsak. Azaz nem pazarolnak kódsorokat. Hatékonyan teszik a dolgukat. Ugyanez igaz az önéletrajzodra is. Ezt a folyamatot azzal kezded, hogy egyértelmű üzenetet, hangnemet és stílust választasz, amit végig viszel majd a jelentkezéseden. Minden önéletrajznak, akárcsak minden kivitelezésnek, igazodnia kell az adott célközönség pontos igényeihez.

Végezz alapos kutatást! Nézz utána a cégnek, a filozófiájának és a stílusának. Tudj meg minél többet az ott dolgozókról. Próbáld megszerezni a HR-es nevét és a leendő főnöködét. Ez a munka megtérül egy olyan önéletrajzban, ami közvetlenül a céghez szól. A főnök nevének ismerete (és a róla szóló háttérinformációk) segíthet kapcsolatot teremteni, ami akár interjúhoz is juttathat.

Egy elegánsan megfogalmazott IT önéletrajz a következőket teszi:

 • Az üzenetét minden munkáltatónak annak stílusában és hangnemében fogalmazza meg.
 • Professzionális képet mutat egy rendezett és könnyen olvasható elrendezéssel és dizájnnal.
 • Az önéletrajzokat szkennelő és rendező ATS algoritmusokat is figyelembe veszi.
Szakértői javaslat

Optimalizálás az ATS-re

Mint IT szakember tudod, hogy hogyan működnek az algoritmusok. Lehet, hogy te magad is terveztél egy Önéletrajzkezelő Rendszert. Mindenképp tisztában vagy vele, hogy könnyen fennakadhatsz a szkennelő és rendező szoftver rostáján és kieshetsz az állásért folytatott versenyből, ha nem optimalizálod az önéletrajzodat.

Elemezd az álláshirdetést a fontos kulcsszavakra és kifejezésekre, aztán győződj meg róla, hogy szerepelnek az önéletrajzodban. Ezt tedd meg minden egyes álláspályázat esetében, hogy a legjobb esélyt add magadnak ennek a kapuőr szoftvernek a legyőzésére.

A legjobb önéletrajz formátum kiválasztása az információtechnológia területéhez

Általában a szabványos, fordított időrendi formátumot ajánljuk. A toborzók és az ATS ezt kedvelik a leginkább. Erőteljesen épít a munkatapasztalat részre, ahol kiemelheted az elmúlt 10 évben szerzett tapasztalataidat.

Nagyon ajánljuk a fordított időrendi formátumot, de vannak más opcióid is. A funkcionális önéletrajz formátumot főleg a műszaki szakmáknál és specialistáknál használják (bizonyos tudományos állások esetében is), mert főleg a fontos, hiánypótló vagy összetett készségekre és kompetenciákra összpontosít, nem a munkatapasztalatra. Ennek az önéletrajz típusnak lesz egy nagyobb készségek része részletes magyarázatokkal, és egy erősen lecsökkentett munkatapasztalat része. A kombinált önéletrajz formátum ötvözi a két terület előnyeit, és különbözőképpen kivitelezhető (a speciális IT területeken dolgozók néha ezt a dokumentumtípust használják).

A hibrid formátum, ami a funkcionális és a fordított időrendi struktúra elemeit egyesíti, akkor működhet jól, ha most lépsz be a munkaerőpiacra vagy tapasztalt szakemberként változásra vágysz.

Önéletrajz összefoglaló minta: egyedi sütik

Az IT önéletrajz összefoglalója egy szabad fogalmazású bekezdés, ami lehetőséget ad egy rövid ismertetőre azt illetően, hogy ki is vagy. Az első 3-4 mondatod közül az első mutassa be a szakmai oldaladat, és szerepeljen benne egy kifejezést, ami a karrieredet összegzi. Aztán javasoljuk, hogy válassz ki egyet-kettőt a legnagyobb sikereid közül, és írj róluk egy-egy mondatot. Tartsd fenn az utolsó mondatot (ha úgy érzed, hogy szükséges) morzsaként, amit a HR-es követhet a telefonos interjún, vagy arra, hogy elmagyarázd, hogy az IT-ról alkotott filozófiád miatt miért illenél jól a kiszemelt céghez.

A legjobb összefoglalók a „Miért alkalmazzam Önt?” kérdésre válaszolnak úgy, hogy bemutatják, milyen könnyen beilleszkednél a munkakörödbe és oldanál meg a cég problémáit.

hálózati rendszer elemző önéletrajz minta

Tekintsd meg az IT önéletrajz mintánk összefoglalóját alább.

IT önéletrajz összefoglaló minta

Innovatív szoftverfejlesztő vagyok 4 év tapasztalattal a hátam mögött (banki és pénzügyi szektor). Legutóbb az OTP Banknál dolgoztam a mobilbanki alkalmazás fejlesztői csapatában, ahol egy új fizetési funkciót vezettem be sikeresen, amely 10%-kal növelte a rendszer használati rátáját. Érdekelnek az új technológiák, mint például a mesterséges intelligencia alkalmazása a pénzügyi szolgáltatások esetében. Problémamegoldó hozzáállás, kreativitás és csapatszellem jellemez. A célom, hogy egy olyan innovatív csapat tagjaként dolgozhassak, ahol kibontakoztathatom a tehetségemet.

Átmásolva!

Munkatapasztalat minta: a karriered könyvtára

Az információtechnológiai önéletrajzod munkatapasztalat részében többet fogsz tenni, mint csupán felsorolni a feladatköreidet. Gondolj a sikeres eredményeidre, és hogy hogyan tudod ezekből a legtöbbet kihozni. Ne feledd, hogy egy sikeres csapat tagjának lenni azt mutatja, hogy jó csapatjátékos vagy.

Ha különleges műszaki specialistaként a funkcionális formátumot használod, ez a rész röviden felsorolja a munkáidat, és esetleg egy pár soros munkaköri leírást is tartalmaz pozíciónként.

Szakértői javaslat

Használd a STAR módszert az eredményeid kiemelésére:

 • Nevezd meg a szituációt
 • Magyarázd el a feladatot
 • Írd le a megtett lépéseket
 • Részletezd az elért eredményt

Ahol lehet, támaszd alá az állításaidat adatokkal.

Alább egy rugalmasan alakítható munkatapasztalat önéletrajz mintát találsz.

Munkatapasztalat önéletrajz minta

Szoftverfejlesztő, OTP Bank, Budapest
Január 2019 — Jelenleg

 • Mobilbanki alkalmazás új fizetési funkciójának megtervezése és implementálása
 • Unit és integrációs tesztek írása a minőségbiztosításhoz
 • Teljesítménymérés és optimalizálás a felhasználói élmény javítására
 • Scrum módszertan alkalmazása az agilis fejlesztésben
 • 10%-os növekedés az applikáció használatában a funkció bevezetésével

 

Szoftverfejlesztő gyakornok, Kódoló Kft, Debrecen
Június 2017 — December 2018

 • Vállalati adminisztrációs szoftver moduljainak fejlesztése
 • Programozási feladatok Java és Python nyelveken
 • Tesztesetek elkészítése, hibajavítás
 • Részvétel a teljes szoftverfejlesztési folyamatban
Átmásolva!

Önéletrajz készségek minta: szűrd a tartalmat

A készségek részben ki fogod válogatni a 4-7 legvonzóbb készségedet. Honnan tudod, hogy melyek ezek? Az első forrásod az álláshirdetés. A leendő munkáltatód elmondja, mit akar, szóval győződj meg róla, hogy ezeket a készségeket szerepelteted az önéletrajzodban (ha tudod).

Ne felejtsd el, hogy a HR-esek azt nézik, megvannak-e a keresett készségeid, de emellett azt is, mely készségeidet tartod a legfontosabbnak kiemelni. A pozíciótól függően, érdemes legalább három puha ‒ más néven személyközi és alapkészség ‒ készséget is felvenned.

Szakértői javaslat

Íme néhány puha készség, amiket érdemes felvenned az IT önéletrajzodba: kommunikáció, szervezés, kritikai és elemző gondolkodás, kreativitás, projektmenedzsment, kitartás, problémamegoldás, leleményesség, kíváncsiság.

Alább egy készségek rész önéletrajz mintát találsz.

Készségek rész önéletrajz minta
 • Java, Python, C# programozási nyelvek
 • Adatbázis-kezelés (SQL, MySQL)
 • Szoftverfejlesztés teljes folyamata
 • Csapatmunka (Scrum, Agile)
 • Hibakeresés, tesztelés, dokumentálás
 • Git verziókezelő rendszer
 • Angol nyelvű technikai dokumentáció értelmezése
Átmásolva!

Információtechnológiai önéletrajz végzettség minta

A végzettség rész a diplomáid és bizonyítványaid felsorolásából áll, ha rendelkezel ilyenekkel. Nem kell mást megadnod, csak a végzettségeket és a középiskola és főiskola/egyetem nevét, amennyiben releváns. Ha van mesterdiplomád vagy magasabb, kihagyhatod a középiskolát.

Ha sok műszaki tanfolyamot végeztél el vagy műszaki képzettségeket szereztél, akkor külön részt is létrehozhatsz nekik, vagy egyszerűen itt is felsorolhatod őket.

Statisztikai adatok

A 10 legnépszerűbb IT bizonyítvány közül 2021-ben 30% biztonsági témájú volt. A legnépszerűbb képesítés az ITIL, a CompTIA szerint.

Alább egy mintát találsz az oktatás rész formázásához.

Oktatás rész önéletrajz minta

Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BSc), Mérnök informatikus, Budapesti Műszaki Egyetem
2017 — 2020

 • szakirány: szoftverfejlesztés

 

Mérnök informatikus

Átmásolva!

Önéletrajz elrendezés és dizájn: kelts hatást letisztultsággal

Ahogy korábban mondtuk, a legjobb programok a legelegánsabbak. Az önéletrajzod elrendezése és dizájnja is legyen elegáns, mértéktartó. Itt az a cél, hogy professzionális vizuális első benyomást kelts.

Hogyan éred ezt el? Legyen a dizájn egyszerű, elegendő üres hellyel. Használj könnyen olvasható betűtípusokat, és kerüld túlzó a színhasználatot. Hozz létre egy vonzó fejlécet, hogy az elérhetőségeid egyértelműen kiemelkedjenek, így a HR-es könnyen fel tud hívni az oly áhított interjú egyeztetéséhez.

Szakértői javaslat

Ha időt szeretnél megtakarítani úgy, hogy a formázásod professzionális maradjon, egy önéletrajz sablon jó megoldás lehet. Ezekkel az előre megtervezett elrendezésekkel a szövegírásra koncentrálhatsz, hiszen a vizuális elemek már adottak.

Összefoglalás az IT önéletrajzhoz

 1. Az elemző készségeid jól jönnek majd az önéletrajzod kidolgozásánál és testre szabásánál.
 2. Az információtechnológiai szakemberek iránti kereslet robbanásszerűen nő, szóval használd ki ezt azzal, hogy magasabb szintre emeled az önéletrajzodat.
 3. Használd az algoritmusokról szóló tudásod, hogy átjuss a kapuőrként funkcionáló ATS szoftveren.
 4. Tekintsd meg az IT önéletrajz mintánkat további ötletekért, és hogy hogyan készíts vonzó és funkcionális fejlécet.
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
4 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
750 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
740 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
60 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
570 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
35 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
520 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
360 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
940 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
240 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
62 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
85 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
54 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása