1. Példák
  2. Adminisztratív Munkakör
Írta: Susan Shor:Susan Shor:

Adminisztratív Munkakör Kísérőlevél Példa

Jelentkezéséhez csatolja ezt a Adminisztratív Munkakör kísérőlevél példát és gyorsan el fog tudni helyezkedni - csalódottság és találgatások nélkül. Ez a kísérőlevél példa kifejezetten a 2024-ben megüresedett Adminisztratív Munkakör munkakörökhöz készült. Használja ki példamondataink + szakértői útmutatónk előnyeit és töltse le a tökéletes kísérőlevelet csupán néhány perc alatt.
4.2
Átlagos értékelés
64 már kapott értékeléseket
Adminisztratív Munkakör Kísérőlevél Példa
Kísérőlevél Szerkesztése

A legjobb formátum adminisztratív munkakör kísérőleveléhez

Az adminisztratív munkakörben talán a legfontosabb a rendezettség és a szervezettség. Mutassa meg képességeit egy megfelelően megformázott kísérőlevéllel. A motivációs levél tartalmazza az alábbiakat:

  • A kísérőlevél fejléce
  • Üdvözlés / megszólítás
  • A kísérőlevél bevezetése
  • A középső bekezdések (a levél törzsszövege)
  • A kísérőlevél lezáró bekezdése (összegzés és javaslattétel)

Bár a levél fentiekben felsorolt részei egységesek, tartalmuk egyáltalán nem az. Mielőtt nekilát, gondolja végig, mely cégekhez szeretne jelentkezni. Tudjon meg minél többet a vállalat kultúrájáról és küldetéséről. Ha lehetséges, tájékozódjon arról, hány emberrel dolgozna együtt. Mindez az információ hozzájárul a megfelelő hangvétel kiválasztásához és a közvetíteni kívánt üzenet megfogalmazásához. 

Szakértői javaslat

A kísérőlevelek egyedi dokumentumok

Mit értünk ezalatt? Tulajdonképpen nem egyetlen levelet fogalmaz meg, hanem több variációt ugyanarra a témára. Hogy miért? Ennek két fő oka van:

  1. Nincs két egyforma munkakör, és ezt minden egyes adminisztratív állásra elküldött kísérőlevélnek tükröznie kell.
  2. Minden egyes bekezdés esetében vegye figyelembe, hogy az ATS, vagyis a Pályázókat Nyomon Követő Rendszer nem csupán az önéletrajzokat, de a kísérőleveleket is átnézi. Használja a kulcsszavakat és kulcskifejezéseket a levélben is!

Mielőtt benyújtja jelentkezését, olvassa el a kísérőlevelet és igazítsa tartalmát az adott munkáltató igényeihez és elvárásaihoz.

A kísérőlevelek írásához rendelkezésre álló átfogó útmutató kiváló megoldás általános tanácsok tekintetében, viszont az alábbiakban azt is megtudhatja, hogyan lehet az egyes bekezdéseket és a levél egészét megfelelően összeállítani.

A kísérőlevél fejléce

Hozza ki a legtöbbet az adminisztratív munkakör betöltéséhez írt kísérőlevél dizájnelemeiből! A adminisztratív feladatokat ellátó munkatársaknak mindig, minden esetben meg kell őrizniük hidegvérüket. Egy letisztult, de vonzó fejléccel már első pillantásra ezt a képet festheti magáról.

Ez a fejléc vitathatatlan előnye, amellett, hogy itt jelennek meg kapcsolattartási adatai. Ide kerül olvasható betűkkel a neve, e-mail címe és a telefonszám, melyen elérhetik. 

Annak ellenére, hogy a fejléccel fel szeretné hívni magára a figyelmet, fontos, hogy minden adat olvasható formában jelenjen meg. Ne gördítsen felesleges akadályokat kitűzött céljai elé! A kísérőlevél célja, hogy sikerüljön időpontot kapnia egy állásinterjúra. Könnyítse meg a személyzetisek dolgát!

Szakértői Javaslat: Ne utasítsa el a telefonos előinterjú, illetve a videós megbeszélés lehetőségét sem. Ezekre készüljön fel ugyanúgy, mintha személyes interjún venne részt. A telefonos megbeszélés nagy előnye, hogy nem kell kiöltöznie és a beszélgetés közben nyugodtan jegyzetelhet.

A szakasz célja: Egy rendezett, szakértő munkatárs képének kialakítása, valamint a kapcsolattartási adatok megadása, vezető helyen.

A kísérőlevél üdvözlő szövege

Bár az adminisztratív munkakörhöz írt kísérőlevél üdvözlő szövege csupán néhány szóból áll, nagy jelentőséggel bír. Hogy miért? Az emberek szívesen veszik, ha a nevükön szólítják őket. "Minden embernek egész anyanyelvéből a saját neve hangzik a legédesebben és ez a legfontosabb" - jegyezte meg egy alkalommal a személyiségfejlődésben jártas Dale Carnegie.

Ezért kezdje kísérőlevelét a személyzeti osztály vezetőjének nevével, vagy ha ezt nem találja, használja jövendőbeli főnöke nevét. Hacsak nem teljesen biztos abban, hogy a cég a tegeződést részesíti előnyben, kezdje a levelet a hivatalosabb "Tisztelt ...!" megszólítással. Többször is ellenőrizze le, hogy a nevet és a megszólítást jól írta-e. 

Amennyiben nem találja a munkaerőfelvételért felelős személy nevét, a "Tisztelt Cím!" megszólítás is megteszi. A "Kedves _____ csapat!" is elfogadható lehet, már amennyiben ez illik az adott cég vállalati kultúrájához.

Kísérőlevél mintánkban maradtunk a "Tisztelt ....!" megszólítás mellett, hiszen egy ilyen hagyományos megszólítási formával nem igazán lehet hibázni.

A kísérőlevél üdvözlésének célja: Próbálja meg megtudni a személyzeti vezető nevét és használja a megszólításban, így már a levél elején egy személyesebb hangvételt üthet meg.

Módosítható példa kísérőlevél üdvözlésére

 

Átmásolva!

A kísérőlevél bevezető szövege

Az adminisztratív munkakör feladatai folyton változnak. Manapság a mestereséges intelligencia segítségével sok, korábban kézzel végzett feladat megoldható. Az adminisztratív munkakörhöz használt kísérőlevél bevezetője akkor hatásos, ha sikerül kiemelnie, melyek azok, az MI használatával nem megoldható feladatok, melyeket Ön viszont el tud végezni.

Az ügyfélkövetés, a programozási készségek, az alkalmazkodás az irodában dolgozók személyiségéhez és a feladatok rangsorolása, de még adatok értelmezése is olyan készségek, amiket mesterséges intelligenciával nem lehet megoldani, mutat rá a FastFuture. Elsősorban ezekre a magas szintű készségekre helyezze a hangsúlyt, valamint mutassa meg, hogy hajlandó fejlődni és tanulni. Csupán erre a kérdésre kell megadnia a választ: "Miért Önt alkalmazzam?" Világosan fejezze ki, hogy sokkal többre képes, mint a telefonhívások fogadása, vagy a találkozók időpontjának egyeztetése.

Amennyiben a levélnek ezen részében nem sikerül meggyőznie a HR-munkatársat arról, milyen sokat hozzá tud tenni a csapat munkájához, jelentkezése nem lesz sikeres.

A kísérőlevél bevezetőjének célja: Emelje ki magasszintű készségeit, melyek a csapat nélkülözhetetlen tagjává tehetik. 

Adminisztratív munkakörhöz írt kísérőlevél törzsszövege (középső szakasz)

A bevezetővel sikerült lenyűgöznie az olvasót, most viszont az írottakat karrierje példáival alá is kell támasztania. Magyarázza el, miért szeretné megkapni az adott állást, majd karrierje sikereivel mutassa be: nem csupán zökkenőmentes irodai munkára képes, de hozzájárul a fejlődéshez és szívesen vállal új feladatokat is.

Mikor összeállítja karrierje legnagyobb eredményeit, olyan helyzeteket mutasson be, ahol rövid időn belül, rengeteg feladatot kellett megoldania és ha ez nem sikerül, az teljes zűrzavart okozott volna az irodában! Nem kell túlzásokba esnie, de mindenképpen mutassa meg, hogy higgadtan képes kezelni még a legnehezebb helyzeteket is.

Szakértői javaslat

A felsorolás kiváló módja a fontos sikerek kiemelésének: Helytakarékos (elhagyhatja a felesleges töltelékszöveget, mint "a legutóbbi munkahelyemen" és a fontos tevékenységekre helyezheti a hangsúlyt), valamint könnyen áttekinthető.

A kiválasztott történteken és a nyelvezeten keresztül próbálja megmutatni személyiségét. Ne feledje, hogy a levél törzsszövegében lehetőség nyílik részletesen kifejteni és adatokkal alátámasztani azt, amit önéletrajzába már nem sikerült belesűríteni. 

Olvassa el lenti kísérőlevél mintánkat, amiben egy példáját láthatja a hatásos törzsszövegnek.

A kísérőlevél törzsszövegének célja: Megerősíti a HR-munkatársban az Önről kialakult, a párhuzamos feladatmegoldásban jártas, nagy nyomás alatt is higgadtan dolgozó munkavállaló képét, miközben megcsillantja személyiségét is.

Az adminisztratív munkakör kísérőlevelének lezárása

Egy emlékezetes, adminisztratív munkakörhöz írt kísérőlevél lezárása semmi kétséget nem hagy a személyzetis munkatársban arról, hogy érdemes Önt behívnia egy személyes elbeszélgetésre. Legyen magabiztos afelől, hogy az irodában irányítani tudja a teendőket és mindenki számára megkönnyíti majd a munkahelyi életet.

Ismételje meg miért lenne Ön a legmegfelelőbb az állás betöltésére. Majd, ezt egészítse ki egy személyesebb utalással. Próbálja meg részletesen kifejteni miért szeretne az adott vállalatnál dolgozni (nem baj, ha dicséri a céget, de azért ne essen túlzásba), vagy emelje ki, milyen elégedettséget érez egy jól elvégzett feladat kapcsán. Hagyjon nyitott kérdéseket, így fenntartja az érdeklődést egy személyes interjúra.

A levelet zárja le egy tiszteletteli kéréssel, melyben személyes elbeszélgetést kér, majd a "Tisztelettel:" vagy "Üdvözlettel:" lezárást követően írja alá a levelet.

A szakasz célja: Emlékeztesse az olvasót miért olyan kiváló jelölt és kérjen személyes interjút.

Módosítható példa kísérőlevél összegzésére és lezárására

Szeretem a rendezettséget, elsősorban emiatt kezdtem el az adminisztráció területén dolgozni és igyekszem magam tovább képezni. Fontosnak tartom a megszerzett tudást, így minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megbízható támasz legyek. Szeretném kiemelni, hogy pontosan tudom milyen fontos szerepet tölt be egy adminisztratív munkatárs – jogász csapatuknak egy olyan segítőre van szüksége, aki értékeli a jogi eljárások árnyalatnyi különbségeit.

Remélem lehetőséget kapok egy személyes elbeszélgetésre és szeretném bővebben megismerni a munkakörrel kapcsolatos elvárásaikat.  Várom mielőbbi válaszukat.

Üdvözlettel:

Mester Edina

Átmásolva!

Kulcsszavak

  1. Carta de apresentação para Administrador
  2. Exemplo de Carta de apresentação para Administrador
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Tűnjön ki a többi pályázó közül és helyezkedjen el gyorsabban a tökéletes munkakör megszerzéséhez alkalmas, szakértőink által megtervezett ingyenes kísérőlevél sablonjainkkal.
Kísérőlevél Készítése

Ingyenes, szakszerűen megtervezett sablonok

Több, mint 10 millió megszerkesztett önéletrajzával és kísérőlevelével CVapp.hu a legjelentősebb online karriersegítő, mely felhasználóit állásinterjúkhoz segíti hozzá
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York cover_letter template
New York
450 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs cover_letter template
Bécs
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney cover_letter template
Sydney
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon cover_letter template
London
290 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin cover_letter template
Dublin
250 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva cover_letter template
Moszkva
64 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam cover_letter template
Amszterdam
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid cover_letter template
Madrid
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago cover_letter template
Santiago
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr cover_letter template
Szingapúr
53 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo cover_letter template
Oslo
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros cover_letter template
Fokváros
7 900+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs cover_letter template
Párizs
36 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin cover_letter template
Berlin
94 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf cover_letter template
Genf
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver cover_letter template
Vancouver
47 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió cover_letter template
Tokió
63 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó cover_letter template
Milánó
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon cover_letter template
Lisszabon
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága cover_letter template
Koppenhága
23 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago cover_letter template
Chicago
20 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio cover_letter template
Rio
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma cover_letter template
Róma
5 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston cover_letter template
Boston
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto cover_letter template
Toronto
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása