1. Példák
  2. Irodai Asszisztens
Írta: Anna Muckerman: Anna Muckerman:

Irodai Asszisztens Kísérőlevél Példa

Jelentkezéséhez csatolja ezt a Irodai Asszisztens kísérőlevél példát és gyorsan el fog tudni helyezkedni - csalódottság és találgatások nélkül. Ez a kísérőlevél példa kifejezetten a 2024-ben megüresedett Irodai Asszisztens munkakörökhöz készült. Használja ki példamondataink + szakértői útmutatónk előnyeit és töltse le a tökéletes kísérőlevelet csupán néhány perc alatt.
4.5
Átlagos értékelés
26 már kapott értékeléseket
Irodai Asszisztens Kísérőlevél Példa
Kísérőlevél Szerkesztése

Példa az adminisztratív munkakör kísérőlevelének legjobb formátumára

Egy logikus kísérőlevél formátummal gyakran sokkal könnyebb érvelni és történetet mesélni.

Az adminisztrátori munkakör pályázatához írt kísérőlevél tartalmazza az alábbi elemeket:

  • A kísérőlevél fejléce
  • Üdvözlés / megszólítás
  • A kísérőlevél bevezetése
  • A középső bekezdések (a levél törzsszövege)
  • A kísérőlevél lezáró bekezdése (összegzés és búcsúzás)

Az adminisztrátori munkakör pályázatához írt kísérőlevélnek tartalmaznia kell, hogyan segíti az irodai munkát. Könnyű magát "segítőkésznek" nevezni, viszont sokkal nehezebb részletesen elmagyarázni, hogyan képes higgadtan egyszerre több feladatot elvégezni, hogyan érti meg a többiek munkastílusát és miként igyekszik minél többet fejlődni és tanulni az adott területen. A bekezdés végén található kísérőlevél minta jól bemutatja ezt a megközelítést.

Az általános kísérőlevélre vonatkozó útmutató általános javaslatokat tartalmaz a kísérőlevél megfogalmazására vonatkozóan, viszont az alábbiakban konkrét tanácsokat adunk arra, hogyan növelheti a levél egyes bekezdéseinek hatékonyságát.

Módosítható példa kísérőlevél

Tisztelt Keresztes Vanda!

 

Gyermekkorom óta szeretem, ha egyszerre több minden zajlik körülöttem.
Ha a Pick irodai asszisztenst keres, egész biztos, hogy a cél nem csupán annyi, hogy minden feladat elkészüljön, hanem az is alapfeltétel, hogy az eredmény megfeleljen a legmagasabb elvárásoknak. Ehhez gyakorlott szervezőképességre, gyors gondolkodásra és rendkívüli összpontosításra van szükség. Ötéves adminisztrátori tevékenységem során soha, egyetlen alkalommal sem késtem le határidőt és mindig elismerő visszajelzéseket kaptam munkám minőségét illetően. Egy irodai asszisztens nem csupán elvégzi az összes feladatot, de mindezt kiváló minőségben teszi.
Egy adminisztratív feladatokat ellátó asszisztenstől elvárás, hogy ismerje a legújabb technológiai eljárásokat, használja a vadonatúj kommunikációs módszereket és úgy ossza be idejét, hogy munkájával a lehető legtöbb embernek segíthessen. Hetente új bejegyzésekkel megjelenő, hatékonyságról szóló blogom 5500 feliratkozóval büszkélkedhet, így a legújabb elgondolások és gyakorlati megvalósításuk egyáltalán nem idegen számomra.

  • Ötéves adminisztrátori tapasztalatommal tökéletes jelöltnek mondhatom magam:
  • Kivételes ismerettel rendelkezem a fogyasztói termékek területén. Tisztában vagyok az iparág kihívásaival.
  • Munkamorál – napi 80-100 különálló feladat elvégzése – egyszerűen imádom, ahogy a napi teendőimet sorra kipipálhatom.
  • Célom a folyamatos fejlődés. Levelező oktatás keretében hamarosan megszerzem közgazdasági diplomámat.

Kifejezetten örülök neki, ha egész nap elfoglalt vagyok. Ha gyors egymásutánban kapom a feladatokat, nem engedem, hogy bármelyik is kicsússzon a kezeim közül, csak ha már minden tőlem telhetőt megtettem. Irodai asszisztensként hozzáállásomban mások segítése áll az első helyen, és sokkal sikeresebbnek érzem munkámat, ha segíthetek a hiányzó darabkák helyre illesztésében.
Amennyiben minden képességgel rendelkezem a kiváló minőségű munkavégzéshez, nincs olyan feladat, amelyet ne vállalnék el. Ha esetleg nincs meg a szükséges tudásom, igyekszek fejlődni vagy segítséget kérek.
IHa úgy érzik, hogy munkámmal segíthetném a Pick csapatát, nagy örömömre szolgálna, ha kapnék egy lehetőséget. Remélem megbízható és értékes munkámmal hozzájárulhatok az adminisztrációs feladatokat ellátó csapat munkájához.

 

Üdvözlettel:

Pápai Dóra

Átmásolva!

A kísérőlevél fejléce

Korábban a fejléc fontos részét képezte a postán küldött levél hivatalos címzésének. Manapság a legtöbb jelentkezések nagy részét online formában adják be, így a fejléc feladata a feladó azonosítása. Sok nagyobb vállalatnál a kísérőlevél az egyik asztalról a másikra vándorol. Fontos, hogy a fejléc tartalmazza a szükséges információkat, vagyis nevét, telefonszámát és egyéb olyan adatokat, melyek alapján a személyzeti vezető gyorsan és könnyedén kapcsolatba léphet Önnel. 

A kísérőlevél bevezetőjének célja: A fontos kapcsolattartási információk közlése, egyszerűen. A figyelem felkeltése a levél iránt és emlékezetessé tétele a személyzeti osztály munkatársa számára.

A kísérőlevél üdvözlő szövege / megszólítás

Az üdvözlés egy rövid kifejezés, viszont az egyik legfontosabb eszköz annak kifejezésére, hogy pontosan érti jövendőbeli munkáltatója szakszerű hangvételét. Általános szabályként elmondható, hogy ha nem biztos abban, milyen hangnemet illene használnia, játsszon biztonsági játékot és válassza az udvariasabb megszólítási formákat, lehetőleg a HR-osztály vezetőjének nevével (már ha sikerült ezt az információt megszereznie). Azonban egyes esetekben a közvetlenebb megszólítás is válaszható, ezzel is kifejezve, hogy érzi a munkahely légkörét és jól be tudna illeszkedni. Az "Üdv" és hasonló kifejezések inkább csak akkor elfogadhatóak, ha a kísérőlevelet e-mail formájában továbbítja.

A kísérőlevél megszólításának célja: A levél tiszteletteljes bevezető kifejezése, mely a vállalat professzionális hangvételéhez igazodik.

Módosítható példa kísérőlevél üdvözlésére

Tisztelt Keresztes Vanda!

Átmásolva!

A kísérőlevél bevezető szövege

Irodai asszisztensként a kiváló kommunikáció és a hatékony ügyfélszolgálati munka az elengedhetetlen készségek közé tartozik. Kiváló képességeit már a levél kezdetén, egy barátságos és egyben figyelemfelkeltő bemutatkozás formájában kifejezésre juttathatja. Nincs egy egységes megközelítés, amely mindenkinél működik, de egy odaillő, mégis szakszerű történet vagy egy határozott kijelentés megadhatja az egész levél hangulatát. Emellett sokkal megelőzi a többi jelöltet, akik csupán érdeklődésüket fejezik ki az XYZ állás iránt. 

A kísérőlevél bevezetésének célja: Az olvasó érdeklődésének felkeltése egy erős és érdekes bevezető mondattal, mely megalapozza a levél törzsszövegének hangulatát.

Jó példa lehet a párhuzamos feladatmegoldás leírása és az iránta érzett lelkesedés. Egy ilyen mondat nemcsak megalapozza a továbbiakat, de betekintést nyújt a levél írójának személyiségjegyeibe is.

Kísérőlevél törzsszövege (középső szakasz) 

A középső szakasz adja a kísérőlevél lényegét. Itt kaphat esély legjelentősebb eredményeinek, motivációinak és készségeinek bemutatására. Az adott helyzetet és körülményeket leíró, gyors példákon keresztül mindenképpen mutassa be elért sikereit, konkrétan mit tett és az milyen pozitív változásokhoz vezetett. Ebben a szakaszban részletesen kifejtheti önéletrajza elemeit és kellőképpen kidomboríthatja elkötelezettségét és készségeit. Megfelelő tempóban haladjon előre és pont annyi információt osszon meg, hogy felkeltse a személyzetis érdeklődését egy személyes elbeszélgetés egyeztetésére. Az alábbiakban egy kísérőlevél minta törzsszövegét találja, mely konkrét adatokkal éri el a kívánt hatást.

A kísérőlevél törzsszövegének célja: A legérdekesebb tapasztalatok részletes bemutatása, probléma-megoldási stratégiák megvitatása, az erősségek és a munkastílus ismertetése.

A kísérőlevél lezáró bekezdése

A kísérőlevelet mindenképpen egy pozitív gondolattal zárja le, mely hatásosan adja meg a választ az alábbi kérdésre: "Mit tud ez a személy hozzátenni a vállalathoz?" Az összegzés egyik fontos eleme a felhívás, illetve a javaslattétel. Ezzel a mondattal megkéri a HR-vezetőt, hogy vegye fel Önnel a kapcsolatot, sőt, ha szeretné, még ennek módját is megadhatja. Vidám és magabiztos képet fessen magáról, de ne legyen túl tolakodó. Ezután zárja le a levelet a megfelelő búcsúzással. A "Tisztelettel:" és az "Üdvözlettel:" kifejezések minden esetben kiválóan működnek. 

Módosítható példa kísérőlevél lezárására

IHa úgy érzik, hogy munkámmal segíthetném a Pick csapatát, nagy örömömre szolgálna, ha kapnék egy lehetőséget. Remélem megbízható és értékes munkámmal hozzájárulhatok az adminisztrációs feladatokat ellátó csapat munkájához.

 

Üdvözlettel:

Pápai Dóra

Átmásolva!
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Tűnjön ki a többi pályázó közül és helyezkedjen el gyorsabban a tökéletes munkakör megszerzéséhez alkalmas, szakértőink által megtervezett ingyenes kísérőlevél sablonjainkkal.
Kísérőlevél Készítése

Ingyenes, szakszerűen megtervezett sablonok

Több, mint 10 millió megszerkesztett önéletrajzával és kísérőlevelével CVapp.hu a legjelentősebb online karriersegítő, mely felhasználóit állásinterjúkhoz segíti hozzá
3.5 / 5
4 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York cover_letter template
New York
430 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs cover_letter template
Bécs
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney cover_letter template
Sydney
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon cover_letter template
London
270 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin cover_letter template
Dublin
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva cover_letter template
Moszkva
60 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam cover_letter template
Amszterdam
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid cover_letter template
Madrid
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago cover_letter template
Santiago
130 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr cover_letter template
Szingapúr
50 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo cover_letter template
Oslo
54 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros cover_letter template
Fokváros
7 500+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs cover_letter template
Párizs
34 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin cover_letter template
Berlin
90 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf cover_letter template
Genf
3 200+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió cover_letter template
Tokió
59 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó cover_letter template
Milánó
49 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon cover_letter template
Lisszabon
28 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága cover_letter template
Koppenhága
22 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago cover_letter template
Chicago
19 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio cover_letter template
Rio
28 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma cover_letter template
Róma
5 300+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston cover_letter template
Boston
17 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto cover_letter template
Toronto
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása