1. Önéletrajz Példák
 2. Mezőgazdasági munkás
Írta: Susan Shor:Susan Shor:

Mezőgazdasági munkás Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Mezőgazdasági munkás önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.7
Átlagos értékelés
34 már kapott értékeléseket
Mezőgazdasági munkás Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Mezőgazdasági munkás önéletrajz minta

A mezőgazdaságban dolgozni fizikailag megterhelő, de egyben örömteli munka is. A farm típusától függően a feladataid nagyon eltérőek lehetnek állásról állásra. Az évszakok és az időjárás változékonyságát is átéled, ami módosíthatja a munkarendedet. Ez a változatosság izgalmasabbá teheti a munkád, de azt is jelenti, hogy sokféle készségre van szükséged.

Készen állsz rá, hogy elvesd az új kihívások magjait, és a Resume.io itt van, hogy segítsen!

Online önéletrajz készítőt, szakértők által tervezett sablonokat és ezt az útmutatót kínáljuk, amely a következő témákat fedi le:

 • Hogyan írj mezőgazdasági munkás önéletrajzot
 • A legjobb formátum egy mezőgazdasági munkás önéletrajzhoz
 • Tanácsok az önéletrajzod minden részéhez (összefoglaló, munkatapasztalat, végzettség, készségek)
 • Professzionális önéletrajz elrendezés és dizájn tippek.

Minden szükséges eszközzel felvértezve, csupán 15 perc alatt létrehozhatod a nyertes mezőgazdasági munkás önéletrajzod!

Olvass tovább hasznos tippekért és tanácsokért!

Hogyan írj mezőgazdasági munkás önéletrajzot

Mielőtt nekiállnál megírni a mezőgazdasági munkás önéletrajzod, tudnod kell, hogy milyen részekből áll. Az önéletrajzod a következő elemeket tartalmazza:

 • Az önéletrajz fejlécet
 • Az önéletrajz összefoglaló részét (más néven profil vagy személyes nyilatkozat)
 • A munkatapasztalat részt
 • Az önéletrajz készségek részét
 • A végzettség részt

H2 A legmegfelelőbb önéletrajz formátum egy mezőgazdasági munkás esetében

Ha mezőgazdasági munkásként kezdted a pályafutásod és azóta is ezen a területen dolgozol, a legjobb választás a fordított időrendi önéletrajz formátum. Ebben a formátumban a munkatapasztalat részt a legfrissebb állásodtól visszafelé haladva szervezed (maximum 10 évre visszamenőleg).

Ennek a formátumnak a használata mindenképp ajánlott, mert a HR-esek ezt kedvelik a leginkább (könnyen megtalálják benne a keresett információkat). Az online álláspályázatoknál is előnyös, mivel az Önéletrajzkezelő Rendszerek (ATS) jellemzően a fordított időrendi sorrendet használják.

Ha korábban más pályát folytattál, vagy már régen dolgozol ezen a területen, érdemes lehet hibrid vagy másfajta formátumot választanod.

Önéletrajz összefoglaló rész minta

Szóval hova lett a célkitűzés? Kell-e összefoglaló rész?

Az első kérdésre a válasz az, hogy elvetettük. A munkaadók tudják, hogy az a célod, hogy felvételre jelentkezz az állásra, különben nem adnál be pályázatot! Nagyon ritka kivételektől eltekintve rövid profil részt fogsz írni.

A második kérdésre a válasz: bizonyos értelemben. A profil részed részben egy szakmai összefoglaló, de egyben ez az a rész, ahol lehetőséged van kiemelni a pályafutásod során elért sikereidet és egy kis személyiséget csempészni az önéletrajzodba.

Válassz ki egy-két kiemelkedő munkatapasztalatot, a farmfejlesztést, amiket véghez vittél és ezek eredményeit, vagy egy hatékonyságnövelő intézkedést, amit te vezettél be a fejés folyamatába. Ezután írd le az állatgondozással kapcsolatos filozófiád, a növénygondozási/betakarítási módszereidet és a többi farmmunkással és a felügyelőddel való együttműködési stílusodat. Ha szeretsz haszonállatokkal dolgozni, és van tapasztalatod ezen a téren, akkor az kerüljön ide. Ha viszont a tehetséged inkább a nehézgépek biztonságos kezelésében rejlik, akkor a fenti logika alapján erre fókuszálj.

Mivel a mezőgazdasági munka nagyon sokrétű, a villás targonca kezeléstől egészen az állattenyésztésig terjed, ki kell emelned azokat a specifikus területeket, amelyeken szakértelemmel rendelkezel, valamint az általános mezőgazdasági készségeidet.

Az önéletrajz összefoglaló vagy profil része nem lehet több négy-öt mondatnál (100-200 szó), hacsak nem most kezded a pályafutásod és minimális a munkatapasztalatod. Ha több mondanivalód van, akkor erre a motivációs levél ad remek lehetőséget. A motivációs levelekről további információt találsz a részletes útmutatónkban.

Rugalmas önéletrajz összefoglaló minta

Mezőgazdasági mérnökként szerzett 5 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem a növénytermesztés, öntözés, talajvédelem és terménybetakarítás területén. Az elmúlt 2 évben a Búzamező Kft-nél dolgoztam, ahol sikeresen bevezettem egy új öntözési rendszert, amellyel 15%-kal növeltem a terméshozamot. Elkötelezett vagyok

a fenntartható gazdálkodás iránt. Jó kommunikációs készségekkel rendelkezem, hatékonyan tudok együttműködni a csapattal a közös célok elérése érdekében. Jártas vagyok a mezőgazdasági gépek és eszközök biztonságos kezelésében. Célom egy olyan farm csapatához csatlakozni, ahol tovább fejleszthetem a szakmai tudásomat és hozzájárulhatok a terméshozam növeléséhez.

Átmásolva!

Munkatapasztalat rész minta

A munkatapasztalat részben fel kell sorolni az összes korábbi munkakörödet és munkaadódat, de a leírásoknak többnek kell lennie a felelősségi körök puszta felsorolásánál. Akárcsak az összefoglalód esetében, itt is minden egyes feladatpontot munkahelyi sikerként érdemes bemutatnod.

Ha egy tejtermelő farmon dolgoztál és segítettél növelni a tejhozamot, meséld el a történetét, hogy hogyan csináltad, és adj a történethez adatokat. Ha ügyes vagy a farm épületeinek és berendezéseinek javításában, írj példát arra amit elértél.

A sikeres munkatapasztalati rész megírásának két kulcsa van:

 1. Építsd fel mindegyik mezőgazdasági pozíciót úgy, hogy látszódjon, tanultál és fejlődtél. Nem kell minden felsorolt állásnál megismételni, hogy terményeket takarítottál be. Ha egyszer demonstráltad ezt a készséget, lépj tovább a másfajta eredményeid felsorolására.
 2. Fókuszálj pontosan arra a feladatra, amire éppen jelentkezel. Az önéletrajzod testreszabása minden egyes álláspályázathoz talán a LEGFONTOSABB tényező a munkakeresésben. Ez azt jelenti, hogy alaposan tanulmányozod a megcélzott hirdetést, és minden egyes feladatpontot arra használsz, hogy bemutasd, korábban már végeztél ilyen munkát. Ez lehetővé teszi a toborzók számára, hogy lássák, megvannak a szükséges készségeid az adott állás betöltéséhez. Segít átjutni az ATS rendszeren, ami részben a hirdetésben szereplő kulcsszavak és kifejezések alapján rangsorolja az önéletrajzokat.

Csak a professzionális tapasztalataidat sorold fel, hacsak nem egy farmon nőttél fel, ott dolgozva. Ha voltak olyan munkáid, ahol máshol is hasznosítható készségekre tettél szert, mint például a gépek karbantartása, akkor azokat is említsd meg. Használj erős cselekvést kifejező igéket, amik azt mutatják, hogy tettre kész vagy.

Rugalmas önéletrajz munkatapasztalat minta

Mezőgazdasági mérnök a Búzamező Kft, Debrecen
Január 2020 — Jelenleg

 • Bevezettem egy új csepegtető öntözési rendszert a búzaföldeken, mely 15%-kal növelte a terméshozamot
 • Irányítottam a műtrágyázás és növényvédelem munkafolyamatait a fenntartható gazdálkodás elvei alapján
 • Hatékony ütemterveket és munkafolyamatokat dolgoztam ki a betakarítási időszakra
 • Javítottam a talaj nedvességtartalmának megőrzését takarónövények telepítésével

 

 

Mezőgazdasági gépkezelő a Zöldmező Kft
Május 2017 — December 2019

 • Professzionálisan üzemeltettem kombájnokat, traktorokat és egyéb nehézgépeket
 • Precízen végeztem a vetést, ültetést, permetezést és betakarítást
 • Nagy hatékonysággal koordináltam a betakarítási munkálatokat
 • Rendszeresen elvégeztem a gépek karbantartását és javítását

 

 

Kertészsegéd a Virágoskert Kft, Szeged
Június 2015 — április 2017

 • Zöldségeket, gyümölcsöket termesztettem és gondoztam
 • Feleltem a növények öntözéséért és tápanyag-utánpótlásáért
 • Végeztem betakarítást, osztályozást és csomagolást
 • Hatékony munkakapcsolatokat alakítottam ki a csapattársaimmal
Átmásolva!

Mezőgazdasági munkás önéletrajz készségek rész minta

Ez a könnyen áttekinthető rész ad lehetőséget arra, hogy bemutasd a mezőgazdasági folyamatokkal, a betakarítási eljárásokkal és a mezőgazdasági gépek és berendezések ismeretével kapcsolatos tudásod. Ezek a kemény készségek, amiket a mezőgazdaságban dolgozva sajátítottál el. De érdemes kiemelni a képességedet az utasítások megértésére és az új készségek elsajátítására is, mivel a gazdaságvezetőtől érkező instrukciók követése fontos része a munkádnak. Emellett ki kell emelned, hogy egyaránt képes vagy csapatban, valamint önállóan is a munkavégzésre. Fontos kihangsúlyozni a jó fizikai erőnlétedet, az állóképességedet és az erős munkamorálodat.

Testre szabhatod ezt a részt az egyes álláspályázatokhoz úgy, hogy az egyik önéletrajzban szereplő készséget kicseréled egy olyanra, amit a hirdetésben kiemeltek.

Rugalmas önéletrajz készségek rész minta
 • Karbantartás, javítás, motoros gépek szerelése
 • Műszaki rajzok, térképek olvasása
 • Fizikai állóképesség, precizitás
 • Problémamegoldás, döntéshozatal
 • Csapatmunka
 • Korszerű öntözési rendszerek telepítése és üzemeltetése
Átmásolva!

Önéletrajz végzettség rész minta

Egyetemi végzettség sok mezőgazdasági munkaesetében nem feltétel, azonban adott készségeket kereső munkaadók előnyben részesíthetnek valakit, aki rendelkezik mezőgazdasági, állattenyésztési, növénytani vagy más, a területhez kapcsolódó végzettséggel. Sorold fel az összes végzettségedet és bizonyítványod ebben a részben. A kitüntetéseket és elismeréseket is itt jelezd. Tanfolyamokat vagy képesítéseket is felvehetsz ide, vagy létrehozhatsz nekik külön részt.

Rugalmas önéletrajz végzettség minta

Mezőgazdasági mérnöki BSc diploma , Debreceni Egyetem, Mezőgazdasági Kar, Debreceni
2017 — 2020

 • kitüntetéses
Átmásolva!

Önéletrajz elrendezés és dizájn

Most már érted, hogy hogyan foglald össze szavakban a pályafutásod történetét. A befejező simítás (bár az első benyomás) az önéletrajzod kinézete. A toborzók elfoglaltak, és gyorsan meg akarják találni a személyes adataidat, a legutóbbi munkaköröd, a beosztásod és a munkaadód. Ezért fontos, hogy az önéletrajzod könnyen olvasható legyen, jól olvasható betűtípusokkal, sok üres hellyel és kiugró szakaszcímekkel.

Professzionálisan megtervezett sablonokat kínálunk négy különböző kategóriában. Nézd meg őket, majd használj egy erre kitalált online önéletrajz-készítőt, mint a miénk, hogy elkerüld a potenciális formázási hibákat.

Személyre szabhatod a dizájnt, de tartsd szem előtt a következőket:

 • Kevés szín is elegendő, csak azért van, hogy első pillantásra felkeltse a figyelmet
 • Ne csökkentsd a margókat; a túl sok szöveg nehezen olvasható.
 • Használj jól olvasható betűtípusokat és ne csökkentsd a méretüket a sablonhoz képest; az olvashatóság a legfontosabb
 • A fejléc és lábléc szövegeit az ATS rendszerek nem biztos hogy beolvassák, szóval ne tedd oda a fontos információkat (mint elérhetőségek vagy szakmai részletek). Az egyetlen kivétel ez alól a szabály alól a speciálisan tervezett sablonok (mint a resume.io-é), amelyek elkerülik a technikai buktatókat.

Még egy dolog: olvasd át és/vagy használj olyan online önéletrajz-készítőt, aminek van helyesírás ellenőrző funkciója (mi ezt is biztosítjuk). Nem akarsz egy elütést, ami tönkreteheti az álláspályázatod.

A mezőgazdasági munkás önéletrajz lényege

 1. A fordított időrendi önéletrajz formátum szinte mindig a legjobb választás.
 2. Emeld ki a specifikus szakértelmedet az összefoglalóban.
 3. Mivel a mezőgazdasági munka nagyon sokrétű, minden új jelentkezéshez testre kell szabnod az önéletrajzod.
 4. Használd az önéletrajz készítőt, hogy megkönnyítsd a formázást és több időd maradjon a tartalom megírására.

Megvan minden eszközöd, hogy learathasd a kemény munkád gyümölcsét és megszerezd az új állást!

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
4 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
730 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
720 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
580 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
550 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
33 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
510 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
350 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
930 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
490 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
69 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása