1. Önéletrajz Példák
 2. Takarítás
Írta: Anna Muckerman: Anna Muckerman:

Takarítás Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Takarítás önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.5
Átlagos értékelés
23 már kapott értékeléseket
Takarítás Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Semmi sem hasonlítható ahhoz, mint amikor egy hosszú utazás után belépünk egy makulátlan szállodai szobába, és ledőlünk a tökéletesen megvetett ágyra. De minden hattyúvá hajtogatott törölköző mögött ott van egy szorgos takarító, akinek köszönettel tartozunk. A szállodai élmény őrangyalai, a takarítók biztosítják, hogy az egyik vendég által hátrahagyott rendetlenség ne legyen a következő vendég kellemetlen meglepetése.

A takarítás remek teljes munkaidős és könnyen elérhető munka lehet a diploma nélküliek számára. Habár a takarítás fizikailag megterhelő lehet, ez a munka lehetőséget ad a csapatszellemre, és a takarítók büszkék az általuk kitakarított helyek tisztaságára és rendezettségére. A takarítókat leggyakrabban a szállodákkal azonosítják, miközben vannak akik kórházakban, magánházakban és más épületekben dolgoznak. Az ilyen helyzetekben a takarító személyzetet gondnokoknak vagy házmesternek is nevezik. Ezek a pozíciók a karbantartás és javítás kategóriába esnek.

Hogyan írj takarítói önéletrajzot?

Szóval ahhoz, hogy elindulj egy takarítói állás megszerzése felé, egy kiváló önéletrajzzal kell kezdened. Ez az útmutató a hozzá tartozó önéletrajz-készítő eszközünkkel és tesztelt sablonjainkkal lehetővé teszi, hogy:

 • Kiemeld az állóképességedet és a személyes tulajdonságaidat, amik alkalmassá tesznek a munkára
 • Tiszta és egyszerű önéletrajzot készíts, amivel felkeltheted a szállodaigazgató figyelmét
 • Közvetítsd a megbízhatóságodat és hogy képes vagy csapatban dolgozni
 • Olyan önéletrajzot készíts, ami megfelel a mai szállodák és irodák igényeinek.

Mit csinál egy takarító?

A takarítói munka sokféle tisztítási és szervezési készséget, valamint kiváló időgazdálkodást igényel. Ha 40 vendég reggel 11-kor kijelentkezik a szobájából, akkor az azt jelenti, hogy valószínűleg másik 40 vendég meg arra vár, hogy bejelentkezhessen délután 3-kor. Ez elég szoros határidő, az esetlegesen előforduló extrém rendetlenség nélkül is. Az önéletrajzod megírásakor hangsúlyozd a szervezettségedet és a hatékonyságodat.

Az új takarítók gyakran mérik az időt, hogy mennyi idő alatt tudnak egy-egy szobát rendbe tenni, kitakarítani és újrarendezni, majd azon dolgoznak, hogy ezt az időt csökkentsék. Egy tipikus kijelentkezésnél a takarítónak le kell húznia az ágyneműt és újból meg kell vetnie az ágyat, ki kell kitakarítania a fürdőszobában a WC-t, a mosdót, a padlót és a zuhanyt, fel kell porszívóznia a szőnyeget, emellett fel kell töltenie a minibárt, a piperecikkeket, a törölközőket és az egyéb kellékeket.

Szakértői javaslat

 A takarítói fluktuáció jellemzően az első 90 napon belül következik be. Az elmúlt 5 évben a szállodák, főleg az üdülőhelyeken, takarítóhiánnyal küzdöttek. Ez azt jelenti, hogy a munkáltatók rendkívül értékelik a megbízható, elkötelezett munkavállalókat. Ha az önéletrajzodban sikerül közvetíteni ezeket a tulajdonságokat– akkor előnybe kerülsz a többi jelölttel szemben.

A takarítók órabérben kapnak fizetést, de a borravalótól is függenek. Habár egy exkluzívabb szállodában elvárás a részletekre való nagyobb odafigyelés, a takarítók általában többet is keresnek ezeken a helyeken. A megfelelő önéletrajzzal egy magasabb fizetést kínáló szállodában szerezhetsz állást. 

Fluktuációs ráta

Mint sok takarítással vagy szolgáltatással foglalkozó iparágban, a takarítói fluktuáció rendkívül magas – akár 30% is lehet! Ez azt jelenti, hogy sok újonnan alkalmazott szinte a belépését követően távozik. Ez nagy fejfájást okoz a szállodaüzemeltetőknek, hiszen rengeteg költségük van az új jelöltek felvételével és betanításával. Ezért egy takarítói pozícióra szóló önéletrajz írásakor kulcsfontosságú a motiváció és kitartás hangsúlyozása. Egyes szállodaigazgatók még előnyben is részesítik a kevesebb szakmai tapasztalattal, de megfelelő személyiségjegyekkel rendelkezőket. Tudják, hogy a jó munkakörnyezet és erős munkamorál a kulcs a magas fluktuációs ráta csökkentésének.

Növekedési kilátások

Az ONET amerikai munkaügyi statisztikai adatbázisa szerint a takarítók iránti igény kb. 2 százalékkal fog csökkenni a következő évtizedben. Bár ez rossz hírnek tűnhet, a valóság az, hogy a jó és képzett takarítókra mindig szükség lesz. A magas fluktuáció a szállodai dolgozók körében továbbra is probléma marad, szóval mindig lesz egy megüresedő hely, amire pályázhatsz – ha megvan hozzá a megfelelő önéletrajzod. Nézzük, hogyan építsd fel az önéletrajzod!

Önéletrajz összefoglaló minta: söpörd le a konkurenciát

Takarítóként a munkád lényege a prezentáció. Fontos, hogy az önéletrajzod is közvetítse ezt az elkötelezettséget a professzionalizmus és a szervezettség iránt – már az összefoglaló résszel kezdve. Az összefoglaló a bemutatkozásod egy szállodaigazgatónak, aki a megfelelő jelöltet keresi, aki nem mond fel az első héten. Itt remek lehetőség nyílik arra, hogy megmutasd a munkáltatóknak, hogy sokoldalú jelölt vagy, kitartással és pozitív hozzáállással.

A legjobb összefoglalót úgy írhatod meg, hogy végiggondolod a legerősebb tulajdonságaidat, és ezekkel segítségével jellemzed magadat. Aztán néhány sorban foglald össze a korábbi tapasztalataidat és készségeidet. Ez a rész szintén remek hely a kiemelkedő tulajdonságaid bemutatására. Talán a korábbi munkahelyeden elismertek a vezetői készségeidért vagy hatékonyságodért. Lehet, hogy rendelkezel tapasztalattal a készletrendelés terén vagy más speciális feladatban. Ez nagyszerű módja annak, hogy bizonyítsd az értékedet a leendő munkáltatónak.

Önéletrajz összefoglaló minta

Lelkiismeretes, precíz takarító vagyok 3 év releváns tapasztalattal. Legutóbb a Crystal Hotelben dolgoztam, ahol az igazgató elismerését is kivívtam azzal, hogy a takarítói munkámnak köszönhetően a vendégszobák és a közösségi terek kiemelkedően tiszták voltak. Kitűnő időgazdálkodási és szervezőkészséggel rendelkezem. Empatikusan, de hatékonyan kezelem a váratlan helyzeteket. Célom egy olyan csapat tagjaként dolgozni, ahol nap mint nap hozzájárulhatok a vendégek kényelméhez és elégedettségéhez.

Átmásolva!

Takarítói munkatapasztalat önéletrajz minta: irány a munka

A legjobb, ha fordított időrendben sorolod fel a munkatapasztalatodat, a legutóbbit e említve elsőként, majd visszafelé haladva legalább három releváns példáig. Ha még nem dolgoztál takarítóként, a kapcsolódó tevékenységek is mutathatják a szolgáltatás iránti elkötelezettségedet és a fizikai állóképességedet. Ne felejtsd el, hogy nem elég csak felsorolni a korábbi munkáidat, hanem amikor lehetséges, akkor ki kell egészíteni azokat részletekkel és kontextussal Erre valók a pozíciók alatti rövid felsorolások. Emellett fontos a határozott, cselekvést kifejező igék használata, akár takarítóként dolgoztál, akár más, idevágó területen.

Ahelyett, hogy:

 • Szobák takarítása
 • Fürdőszobák rendben tartása
 • Szemetesek ürítése
 • Készletek ellenőrzése.

Próbáld inkább így:

 • Felporszívózott és felsúrolt padlók
 • Kitakarított és fertőtlenített fürdőszobák
 • Szemét összegyűjtése és kidobása
 • Tisztítószerek megrendelése és utánpótlása

A számok is remek lehetőséget kínálnak arra, hogy nyomatékot adj a szavaidnak. Például: Hány szobát takarítottál ki egy átlagos műszak alatt? Mekkora volt a szálloda? Hány ember munkáját irányítottad? Hány csillagos volt a szálloda? Mindezek a számok azt sugallják a munkáltatóknak, hogy nem riadsz vissza a kihívásoktól és a kiváló minőségre törekszel a munkádban.

Takarító munkatapasztalat önéletrajz minta

Szállodai takarító a Hotel Aranycsillag, Hajdúszoboszló
Március 2017 — December 2018

 • Szállodai szobák és közösségi terek napi takarítása
 • Fürdőszobák fertőtlenítő tisztítása
 • Ágyneműcsere, törölközők pótlása
 • 15-20 szoba kitakarítása műszakonként
 • A 200 szobás, 4 csillagos hotel minőségi előírásainak betartása
Átmásolva!

Takarító végzettség önéletrajz minta: rendbe rakva és startra készen

A takarítás remek belépő állás diploma vagy formális végzettség nélkül, mivel a munka nagy része nappal és beltéren zajlik. Ráadásul a takarítók növelhetik a keresetüket köszönhetően a vendégek borravalóinak, ami a szálloda színvonalával együtt nő. Bár hivatalos végzettség nem szükséges, a legtöbb szálloda előnyben részesíti az érettségizett takarítókat. Megemlítheted a középiskoládat a tanulmányi évek dátumának, az iskola nevének és helyének megadásával, az említett sorrendet követve. A takarítók többsége a készségeit munka közben sajátítja el a főtakarító irányítása alatt. Mivel egy takarító önéletrajzában nem ez a rész a legfontosabb, érdemes rövidre fogni, hacsak nincsenek speciális, a munkához kapcsolódó képesítéseid.

Takarító végzettség önéletrajz minta

Középiskolai érettségi, Petőfi Sándor Gimnázium, Szolnok
2017

 

Cleaner OKJ course, Tiszta Otthon Akadémia, Budapest
2018

Átmásolva!

További bizonyítványok

Minél nagyobb és exkluzívabb egy szálloda, annál nagyobb a fizetés és a borravaló, de több a munkával és felelősséggel is jár a szobák csillogóvá varázsolása. Ha a karrieredben feljebb szeretnél lépni, bizonyítványokkal dobhatod fel az önéletrajzodat. Az American Hotel and Lodging Educational Institute például kínál Minősített szállodaipari housekeeping menedzser képzést, ami takarítási, pénzügyi, vezetői és emberierőforrás-kezelési képzést foglal magában. A képesítéshez időméréses vizsga is tartozik. Bármelyik szervezettel dolgozol is együtt, egy erősebb végzettségi rész lehet a kulcs egy magasabb szintű takarítói álláshoz.

Takarítói készségek önéletrajz minta: az egyik utolsó simítás

Nagy eséllyel, ha már valaha vetettél be ágyat vagy kitakarítottad a nappalit, akkor már rendelkezel az alapvető készségekkel egy sikeres takarítói karrierhez. Valójában lehet, hogy nincs is takarítói tapasztalatod, de a megfelelő kemény és puha készségekkel könnyedén teljesítheted a betanítást és pillanatok alatt beletanulsz a munkába. Az önéletrajzodban fontos kiemelni mind a két típusba tartozó készségeket, hogy a munkáltatók teljes képet kapjanak rólad és a munkastílusodról.

Kemény készségek

A kemény készségek olyanok, amik tárgyakat, eszközöket, konkrét tudást vagy anyagokat igényelnek. A mindennapi munkában szükséged lesz néhány kemény készségre a szobák és más területek takarításához. Gondold végig a munka kategóriáit és az eszközök típusokat, amelyek használatában otthonosan mozogsz. Ezután sorold fel az összes kemény készségedet. Később kihúzhatod a túl speciálisakat, hacsak nem gondolod úgy, hogy más jelöltek ritkán rendelkeznek az adott készséggel.

Takarító készségek önéletrajz minta
 • Szállodai és irodai takarítás 5 év tapasztalattal
 • Hatékony időbeosztás és munkaszervezés
 • Gépek, eszközök szakszerű használata (porszívó, súroló, stb.)
 • Ügyfélközpontúság, megbízhatóság
 • Precizitás, odafigyelés a részletekre
Átmásolva!

Puha készségek

Takarítóként a puha készségek majdnem ugyanilyen fontosak. Jól kell tudnod együtt dolgozni a csapattal, és kiváló szervezőkészségre és időgazdálkodásra lesz szükséged. Jó ügyfélkezelési készséggel is kell rendelkezned, hogy megfelelően és azonnal kezeld a problémákat, amikor a vendégek felhívják rá a figyelmedet. Az a takarító, akinek megvannak a kemény készségei, de nincsenek puha készségei, nem marad meg sokáig egyetlen szállodában sem.

Ne felejtsd el, hogy a készségek rész általában nem túl nagy, szóval ne puffaszd fel indokolatlanul az önéletrajzodat. Gondold végig, mennyi helyed van még az oldalon, melyik készségek mennyire fontos, és mit tart fontosnak egy munkáltató vagy vezető.

Nyelvek

Attól függően, hogy hol dolgozol, sok takarító kétnyelvű vagy más nyelven beszél, mint ami az adott földrajzi területen meghatározó. A szállodák feltételezik, hogy alapvetően ismered azt a környezetet, ahol dolgozni szeretnél, de más nyelv ismerete előny lehet a többi dolgozóval való kommunikációban is. 

Önéletrajz elrendezés: friss és tiszta

Ne feledd, a munkád takarítóként a rendről és a tisztaságról szól. Ezt a szabályt kövesd az önéletrajzod elrendezésénél is. Egy elfoglalt szállodaigazgatónak gyorsan fel kell tudnia mérnie a készségeidet és tapasztalataidat, amit egy kusza elrendezés esetében nem fog tudni megtenni. Egy takarítói álláshoz az egyenes vonalú önéletrajz a nyerő, és legjobb elkerülni a szükségtelen színeket vagy képeket. A resume.io tesztelt sablonjaival kiküszöbölheted az önéletrajz írás frusztrációját, és villámgyorsan egy interjún találhatod magad. Egy takarítói pozícióhoz az Egyszerű kategória sablonjait ajánljuk, a letisztult megjelenés érdekében.

Előfordulhat, hogy személyesen adod le a nyomtatott önéletrajzodat, vagy előre elküldöd emailben a szállodaigazgatónak. Mindkét esetben a PDF a legjobb fájlformátum, hogy a formázás konzisztens maradjon számítógép és a nyomtatott verzió között. A resume.io önéletrajz készítőjével pár kattintással felviheted az adataidat, testre szabhatod a sablont és PDF-ként letöltheted. Ha szerkeszthető Word fájlra van szükséged, azt is tudjuk. A resume.io többformátumú önéletrajzmentési funkciókat kínál!

Összefoglaló

 1. Bár a takarítói munkák iránti igény összességében csökken, sok állás elérhető a kitartó és hatékony takarítók számára.
 2. Ne feledkezz meg a puha készségeidről, mint az időgazdálkodás és szervezés, mivel ezek ugyanolyan fontosak, mint a takarítási ismeretek.
 3. A megbízhatóság kulcsfontosságú, ha szeretnél kitűnni az önéletrajzoddal a magas iparági fluktuációs rátával küzdő munkáltatóknál.
 4. Egy magasabb szintű szállodában vagy főtakarítóként dolgozni fizetésemeléssel járhat, de ezeknek a pozícióknak az elnyeréséhez az önéletrajzodnak meg kell mutatni a takarítás iránti elkötelezettségedet.

Most rajtad a sor, hogy megalkosd a tökéletes önéletrajzot! Ha segítségre van szükséged az első lépésekhez, nézd meg a resume.io tesztelt sablonjait és önéletrajzkészítő eszközét, hogy villámgyorsan megszerezhesd az áhított takarítói állást!

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
4 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
730 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
720 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
580 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
550 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
33 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
510 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
350 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
930 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
490 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
69 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása