1. Blog
  2. Önéletrajz Súgó
  3. A legjobb önéletrajz formátum 2024 (+ingyen példák)
Írta: Paul Drury: Paul Drury:

A legjobb önéletrajz formátum 2024 (+ingyen példák)

24 perces olvasmány
A legjobb önéletrajz formátum 2023 (+ingyen példák)
Három elterjedt önéltrajz formátumot különböztetünk meg: időrendi, kompetenciaalapú és kombinált. Az alábbiakból megtudhatja, melyiket érdemes választania.

Mi az az önéletrajz formátum?

Az "önéletrajz formátum" kifejezés sokak számára nem egyértelmű, hiszen a különböző források eltérő/többféle dolog meghatározására használják. 

Az alapvető értelmezés szerint egy önéletrajz formátuma az önéletrajz szerkezetének típusát jelöli, az önéletrajz egyes szakaszainak sorrendje, a korábbi szakmai tapasztalatok megfogalmazása és a kiemelt szakaszok alapján. 

Például, az egyik önéletrajz típusban a készségek szakaszt jobban kiemeljük,, míg egy másikban a szakmai tapasztalatok kapnak nagyobb hangsúlyt.

Az önéletrajz formátumok 3 fő típusa

Szerencsére mire az önéletrajz formátumának kiválasztására kerül sor, a lehetőségek három fő típusra szűkülnek le:

  1. Fordított időrendi sorrend
  2. Kompetenciaalapú vagy gyakorlatias
  3. Kombinált

Ezek mindegyike sajátos előnyöket kínál, így nem emelhetünk ki egyet sem "a legjobb önéletrajzként". Hasznos megoldás, ha saját önéletrajzát mindhárom formátumban elkészíti, majd a munkakör, a vállalat vagy akár a munkahely helyszíne szerint az álláshirdetésnek megfelelőt alkalmazza. Egy online önéletrajz-készítő programmal sokkal egyszerűbben módosíthatja a szakaszok sorrendjét és gond nélkül átválthat egyik formátumról a másikra. 

Fordított időrendi sorrend formátum

A hagyományos megoldás, vagyis a fordított időrendi sorrend valószínűleg egyidős az önéletrajz-készítéssel. És ennek jó oka van. Egy időrendi formátummal még manapság is a legegyszerűbb bemutatni szakmai tapasztalatunkat, különösen a hagyományos ágazatokban, ahol egy munkavállaló szép fokozatosan haladhat előre a ranglétrán. A legjobb önéletrajz sablonok erre a logikus megközelítésre épülnek.

A "fordított" szó arra tényre utal, hogy a formátum a legaktuálisabb (vagy legfrissebb) munkahellyel indít és visszafelé haladva sorolja fel az elmúlt tíz év megpályázott álláshoz köthető tapasztalatait. Bár nem kell mindent felsorolni, amivel az adott időszakban foglalkozott (például, egy építész állás esetében nem feltétlenül kell megemlítenie felszolgálói tapasztalatait), ügyeljen az esetlegesen kimaradt évekre, mert ezek egyből feltűnnek minden HR-vezetőnek.

Tegye

Használja az időrendi formátumot, ha munkatapasztalata kellően meggyőző.

Ne tegye

Ne válassza az időrendi formátumot, csak mert úgy érzi ez a helyes, de tapasztalatai ezt nem támasztják alá.

Reverse Resume Example

Példa fordított időrendi önéletrajzra

Kompetenciaalapú önéletrajz formátum

Azoknál a foglalkozásoknál, ahol a szakismeret sokkal többet számít a korábbi munkahelyek felsorolásánál, a kompetenciaalapú önéletrajz a megoldás. Ebben a formátumban tapasztalatait már az önéletrajz legtetején, a "Tapasztalat" szakaszban bemutathatja. Míg az időrendi önéletrajz formátumból a munkáltató elsősorban azt tudhatja meg, mit sikerült az évek során elérnie, a kompetenciaalapú önéletrajz formátum sokkal inkább a készségekre és a szaktudásra helyezi a hangsúlyt.

Ez a gyakorlatias önéletrajz formátum sokkal rugalmasabb, mint az időrendi felsorolás, ezért számos álláslehetőséghez kiváló választás. Szakképzett értékesítők, szabadúszók, alkalmi munkavállalók, diákok és frissen diplomázott álláskeresők előnyére válhat erősségeik kiemelése anélkül, hogy készségeiket konkrét állásokhoz vagy munkahelyekhez kötnék.

Tegye

Válassza a kompetenciaalapú formátumot, ha a megpályázott állás szempontjából a készségek játszák a legfontosabb szerepet.

Ne tegye

Ne állítson össze kompetenciaalapú önéletrajzot, csak mert egy hagyományosan időrendi önéletrajzzal megpályázható álláshoz nem rendelkezik elegendő tapasztalattal.

Functional Resume Example

Példa kompetenciaalapú önéletrajzra

Kombinbált önéletrajz formátum

A kombinált önéletrajz formátum pontosan az, amit a megnevezés sugall: az időrendi és a kompetenciaalapú formátumok együttese. A pályázó álláskeresési körülményei határozzák meg, mikor van szükség a kombinált önéletrajz formátumra. Például, egy teljes munkaidős állásra pályázó szabadúszó önéletrajzát kezdheti legfontosabb készségeivel, mielőtt a Szakmai Tapasztalat szakaszban bemutatja, hogy képes jövendőbeli munkáltatója munkakörnyezetében dolgozni.

A szakmai önéletrajzok többsége tulajdonképpen kombinált önéletrajz, annak ellenére, hogy fordított időrendi formátumnak tűnnek. A kulcsfontosságú készségek kiemelése már az önéletrajz legelején sok munkakör esetében okos döntés. Ezt követi a szakmai tapasztalat felsorolása, így normál esetben a két legutóbbi munkakör ráfér az első oldalra.

A kombinált önéletrajz előnye, hogy az álláskereső legelőszőr erősségeire hívja fel a munkaerő-toborzó figyelmét, amit a továbbiakban a készségekhez kapcsolódó szakmai tapasztalattal támaszt alá. Ez utóbbit a legtöbb hagyományos vállalat még mindig elvárja a jelentkezőktől. Azok, akik munkatapasztalatuk alapján kompetenciaalapú önéletrajzot készítenének, de nem biztosak a megfelelő fogadtatásban, a kombinált önéletrajz a biztosabb megoldás.

Az alábbi videó segít választani a kombinált és az időrendi önéletrajz formátum között.

 
Tegye

Készítsen kombinált önéletrajzot, ha szeretne megmutatni egy újító megoldást, ki akarja emelni legfontosabb készségeit vagy karrierváltáson dolgozik.

Ne tegye

Ne zavarja össze a HR-vezetőt azzal, hogy az adott vállalat által elvárt szakaszokat kihagyja vagy elrejti.

Combination Resume Example

Példa kombinált önéletrajzra

A legjobb formátum kezdők számára

Ha nemrégiben diplomázott vagy épp államvizsga előtt áll, valószínűleg már elgondolkodott azon, vajon teljesen kezdőként milyen önéletrajz formátumot érdemes választania. Természetes, ha nem rendelkezik sok tapasztalattal, ezért a tanulmányaira, illetve az évek során megszerzett ismereteire kell helyeznie a hangsúlyt.

Fejtse ki egy kicsit részletesebben mi mindenben vett részt tanulmányai során és milyen modulokban jártas. Ezekből az információkból a HR-vezető jobban megismerheti személyiségét és részletesebb képet kaphat tudásáról. Emelje ki legfontosabb ismereteit és próbálja meg valamilyen formában ezeket az adott munkakörhöz kötni. A kezdők használjanak letisztult és egységes önéletrajz formátumot; egy frissen végzett pályázó önéletrajza ne legyen egy oldalánál hosszabb.

A legjobb önéletrajz formátum kiválasztása (top 5 tipp)

Íme 5 legjobb tippünk az önéletrajz formátum kiválasztásához és egy önéletrajz-készítő használatához:

  1. Válassza azt az önéletrajz formátumot, ami leginkább megfelel leendő munkaadója hangulatának és arculatának
  2. Ha nem tud dönteni, maradjon inkább az egyszerűbb, hagyományosabb sablon mellett, az biztosabb, mint egy különc formátum
  3. Önéletrajz sablonja a szöveg és a szabad hely kiegyensúlyozott elegyét tartalmazza, nem tanácsos az olvasót töméntelen információval túlterhelni
  4. Döntse el, hogy az Ön tapasztalatai szempontjából mely önéletrajz szakaszok a legfontosabbak és válassza az ezeket kiemelő önéletrajz sablont
  5. Nyugodtan rendezze át a szakaszokat vagy próbáljon ki többféle formátumot, csak így tudja kiválasztani melyik illik önéletrajzához a legjobban.

Ebben a videóban további tippeket talál a megfelelő formátum kiválasztásához.

Tökéletesen megértjük, ha karrierje bizonyos szakaszában úgy vélte, hogy csupán egyetlen helyes önéletrajz formátum létezik. A legtöbben a fordított időrendi önéletrajz formátumot ismerik - ez a szakmai tapasztalatok felsorolását a legutóbbi munkahellyel kezdi és onnan halad visszafelé. 

Bár még mindig az időrendi formátum a leggyakoribb, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek ez a jó választás. Sok álláskereső rájön, hogy egy másik önéletrajz formátum választásával sokkal hatásosabban kiemelheti erősségeit és megmutathatja egyedi képességeit. Ezzel is felhívhatja magára a figyelmet, de csak akkor ajánlatos, ha ezzel növeli esélyeit.

Ráadásul sok előre tekintő HR-vezető már nem a sorba tökéletesen illő munkavállalókat keresi. A jelöltekben sokkal inkább a vállalkozói kedvet és a munkahelyi alkalmazkodóképességet keresik. Bár az időrendi formátum még mindig a leghatékonyabb a korábbi munkahelyek és állások megjelenítésére, a kompetenciaalapú formátum egyes elemeivel kiegészítve egy kombinált önéletrajz egyediségével gyorsan kitűnhet a tömegből.

Az alábbi fejezetekből mindent megtudhat a tökéletes önéletrajz formátum sikeres kiválasztásáról, többek között az alábbi témákat érintjük:

  1. Az önéletrajz formátumok három fő típusa és az ezek közötti különbségek
  2. A munkaerő-felvételben érvényes trendek alapján mely formátumot érdemes választani 2024-ban
  3. Legjobb tippek a kezdéshez megfelelő önéletrajz sablonok kiválasztásához
Statisztikai adatok

Sok HR-vezető 30 másodpercnél kevesebb időt tölt az egyes önéletrajzok tanulmányozásával. A Mashable cikke szerint elsőként a letisztult formázás, a helyesírás és a nyelvtani hibák tűnnek fel egy önéletrajzban.

Melyik önéletrajz formátumot válasszuk 2024-ban

Összességében elmondható, hogy egyik önéletrajz formátum sem jobb a másiknál. A választás a tapasztalat, az ágazat és a leendő munkáltató függvénye. 2024-ban az önéletrajz formátum kiválasztásához fel kell tennie magának néhány kérdést, melyek alapján eldöntheti, melyik önéletrajz formátumot érdemes leinkább használnia.

Amennyiben a lenti kérdések bármelyikére IGEN-nel válaszol, érdemes elgondolkodnia azon, hogy időrendi formátumát kompetenciaalapú vagy kombinált formátumra cseréli:

  • Rendelkezem olyan ritka készségekkel, amikre azonnal szeretném felhívni a munkáltató figyelmét?
  • Új karriert szeretnék elindítani, esetleg olyan munkakört pályázok meg, amiben még nincs tapasztalatom?
  • Sikerült elsajátítanom egy-két munkakörben hasznos, fontos készségeket?
  • Leendő munkáltatóm értékelni fog egy újszerű megközelítést az önéletrajz formátumát illetően?

Bár a kombinált önéletrajzok valószínűleg egyre nagyobb teret fognak nyerni az elkövetkezendő években, ez nem jelenti azt, hogy a hagyományostól eltérő formátum mindenkinek előnyére válik. Íme, néhány helyzet, amiben az időrendi formátum bizonyul a legjobb választásnak:

  • A korábbi munkahelyein megszerzett ismeretei fontosabbak az egyes készségeknél
  • Egy nagy vállalathoz jelentkezik, ahol a hagyományos megoldásokat kedvelik
  • Versenytársai nagy valószínűséggel imponáló munkáltatóknál dolgoztak és hagyományos karrierúttal rendelkeznek
  • Szakmai tapasztalata sok olyan elemet tartalmaz, melyek közvetlenül kapcsolódnak a leendő munkakörhöz
  • Korábban a leendő munkáltatójával jól összemérhető vállalatoknál dolgozott

Készítettünk egy táblázatot, melynek segítségével kiválaszthatja a legmegfelelőbb önéletrajz formátumot:

Önéletrajz formátum  Időrendi Kompetenciaalapú vagy gyakorlatias Kombinált
Jellemzők A szakmai tapasztalatra összpontosít Jó lehetőség pályakezdőknek A gyakorlatias és az időrendi formátumok egyvelege
  Kiváló hagyományos vállalati karrierekhez Legjobb választás kevés munkatapasztalathoz Általában a tapasztalatokkal indít, ezt követi egy rövid felsorolás a korábbi munkahelyekről
  Legtöbb HR-vezető ezt kéri A készségeket és a személyiségjegyeket emeli ki Kiváló választás kreatív és szabadúszó munkavállalóknak

Hogyan befolyásolják a 2024-as év trendjei az önéletrajz formátum kiválasztását

Nem meglepő, hogy 2024-ban folyamatosan változik a munkavégzés megszokott rendje - és ez egy jelentős változás! Ezek a folyamatok az álláshirdetések keresésétől az önéletrajz formázásáig gyakorlatilag mindenre hatással vannak. Egyre több vállalat dolgozik távmunkában, rugalmas munkaidőben és szakosodott munkavállalókkal. Egy új állás megszerzése során vagy akár pályakezdőként is rengeteg változáshoz kell alkalmazkodnunk. Az önéletrajznak ki kell fejeznie, hogy még ilyen változó időkben is alkalmas a feladatok elvégzésére.

Ebben a fejezetben sorra vesszük 2024 legjelentősebb trendjeit és megtudhatja, hogy használhatja az önéletrajz formázási lehetőségeket az elhelyezkedés esélyeinek növelésére. Az alábbi témákat érintjük:

  1. Otthoni munkavégzés: áldás vagy átok?
  2. Szabadúszók piaci szerepe
  3. Előnyben a szakképzett munkavállalók
  4. Hogyan törhet be a munkaerő-piacra 2024-ban
  5. A modern technológia hatásai a munkaerő-felvétel gyakorlatára

Önéletrajz készítése távmunkához

Sokak számára az otthonról végzett munka egy teljes új élmény, új tapasztalatokkal, viszont előre láthatóan a munkavégzés ezen formája még sokáig velünk marad. A vállalatok tapasztalatai alapján az otthoni munkavégzés növeli a hatékonyságot, javul a dolgozók munkavégzési morálja és csökkennek az általános költségek. Az NPR szerint az USA legnagyobb vállalatai közül sok már a közeljövőben szeretné kibővíteni az otthonról dolgozók körét.

Statisztikai adatok

Az MIT kutatói szerint jelenleg az amerikai munkaerő több, mint fele távmunkában dolgozik. Sok szerencsét az otthon használható irodai szék kiválasztásához!

Elsősorban a munka jellege határozza meg, hogy távmunkához melyik önéletrajz formátumot érdemes választania. Számos ágazatban az otthonról végezhető állások megjelenése nem jelenti automatikusan a jól bevált, hagyományos időrendi önéletrajz elvetését. Azonban, ha más tényezők is fontos szerephez jutnak, például, egy részmunkaidős kreatív pozíciót szeretne elnyerni, miközben teljes állását is megtartaná, egy kombinált önéletrajz formátummal jobban kifejezheti elképzeléseit. Mindenképpen jelezze az otthoni munkavégzés lehetőségét, hiszen ezzel egyben azt is tudatja a munkáltatóval, hogy jól eligazodik a digitális környezetben.

2024 legjobb önéletrajz formátumai szabadúszó munkavállalóknak

A szabadúszó munkavállalók a korábbi években nem voltak könnyű helyzetben, hiszen a munka világa a hagyományos munkavégzést részesítette előnyben. Most azonban elérkezett a szabadúszók ideje! A CNBC cikkéből megtudhatjuk, hogy a szabadúszókat foglalkoztató munkaerőpiac folyamatosan bővül. A tavalyi évben az amerikaiak több, mint egyharmada választotta ezt a munkavállalói formát és a munkáltatók is szívesen alkalmazzák őket, különösen az e-kereskedelem, a webes megoldások és mobil dizájn területein.

Szóval, ha szabadúszóként szeretné kihasználni előnyeit, melyik önéletrajz formátumot érdemes választania? Nos, ez kitűzött céljaitól függ. Ha továbbra is szabadúszóként szeretne dolgozni, egy kompetenciaalapú önéletrajzzal megmutathatja, milyen sokféle feladat elvégzésére képes. 

Egy kombinált önéletrajz kitűnő választás lehet, ha elsősorban készségeit szeretné kiemelni, viszont egyes korábbi munkáltatóit is megemlítené. Végül, ha fel szeretne hagyni szabadúszó életmódjával és inkább teljes munkaidős állásra váltana, egy időrendi önéletrajz a tökéletes választás.

Szakismeret kiemelése az önéletrajzban

A McKinsey cikke szerint a szakértelemé a jövő! Hosszútávon egy bizonyos feladat elvégzésében jártas szakemberek sokkal sikeresebbé válhatnak, mint az általános tudással rendelkező társaik. Az alacsony bérezésű állásokat a termékek és a piac speciális szaktudásával rendelkező munkavállalók váltják fel (gondoljuk például a telefonközpontosokat felváltó "szuper ügyintézőkre"). A szakmai előmenetel eléréséhez sok munkavállalónak új készségeket kell elsajátítania miközben karrierje fejlődésére összpontosít.

Tehát, hogyan befolyásolják ezek a változások az önéletrajz formázását? Először is, a cégek pontosan tudni akarják a jelöltek miben lehet a hasznukra. Egy kombinált önéletrajz formátum segíthet a szakismeret kiemelésében, mégsem fog úgy tűnni, hogy nem rendelkezik elegendő szakmai tapasztalattal. Amennyiben ebben az évben bármilyen képzésen vagy tanfolyamon szeretne részt venni, érdemes úgy kialakítania önéletrajzát, hogy egy külön szakaszban ezt is megmutathassa.

Statisztikai adatok

A McKinsey jelentéséből megtudhatjuk, hogy 2030-ra minden 16 munkavállalóból 1 személy kénytelen új foglalkozást elsajátítani és abban elhelyezkedni. Ha a karrierváltás lehetősége is szóba jöhet, önéletrajz formátuma segíthet felvenni a versenyt a már tapasztaltabb jelöltekkel. A kompetenciaalapú formátum jó választás lehet, ha az új területen nincs tapasztalata, míg a kombinált formátummal 1-3 kapcsolódó állást is bemutathat.

2024 legjobb önéletrajz formátumai frissen végzett munkavállalóknak

Az iskolapadból kikerülve nem egyszerű bekerülni az álláspiacra, hiszen minden vállalatnál korlátozzák a kezdők és a gyakornokok létszámát. Viszont jó hírekkel is szolgálhatunk. Jelenleg sok cég átmenetileg befagyasztotta az alkalmazottak létszámát, viszont előre láthatóan 2024 nyarára ismét elérik a pandémia előtti számokat, legalábbis a Forbes előrejelzései ezt mutatják.

Ami a 2024-ban frissen végzett munkavállalók számára leginkább alkalmas önéletrajz formátumot illeti, minden a rugalmasságon és a készségeken múlik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden mást kizárva egy kompetenciaalapú önéletrajz mellett kell letennie a voksát. A munkáltatók óvatosan kezelik azokat az újoncokat, akik tapasztalatlanságukról készségeik kiemelésével próbálják meg elterelni a figyelmet. Ha korábban már végzett gyakornoki feladatokat, az pont elég egy időrendi önéletrajz formátum összeállításához, vagy akár egy kombinált önéletrajzhoz, ha az jobban megfelel az iparág elvárásainak.

Statisztikai adatok

Nagyszerű hír a frissen végzett munkavállalóknak - kevés tapasztalattal is egyre könnyebb munkát találni. A Forbes kutatásai szerint manapság a munkakörök 70%-a kevesebb elvárást támaszt, mint egy évvel ezelőtt.

Önéletrajz formázása az ATS elvárásainak megfelelően

Tudta, hogy egy adott munkakörhöz benyújtott önéletrajzok kétharmada el sem jut a HR-vezetőhöz? Ennek oka, hogy manapság már nem emberi véleményezésen múlik a legelső döntés. A munkáltatók nagy százaléka ma már pályázókat követő rendszert, vagyis ATS-t (az angol "applicant tracking system" rövidítése) használ a pályázók rostálására. Ezzel rengeteg időt és energiát megspórolnak a személyzeti osztály dolgozói számára.

Az ATS algoritmusa kulcsszavakat keres az önéletrajzokban és a találatok alapján rangsorolja a jelentkezőket. A HR-vezető csupán a legjobbnak tartott önéletrajzokat vizsgálja át. Hiába rendelkezik a megfelelő tapasztalattal és készségekkel, ha ezeket nem a megfelelő formátumban használja, nagy valószínűséggel nem fog eljutni az állásinterjúig. 

Szakértői javaslat

Néhány javaslat a önéletrajz ATS-kompatibilis megformázásához:

  1. Válasszon egy rendszerezett formátumot, amit az ATS könnyen átvizsgálhat
  2. Az önéletrajz szakaszaihoz használjon hagyományos megnevezéseket, mint a "Szakmai Tapasztalat" vagy "Végzettség", hiszen a kreatív megfogalmazások összezavarhatják az ATS-t
  3. Az önéletrajz ne tartalmazzon helyesírási hibákat, mert az ATS még a legnyilvánvalóbb elírásokat sem képes felismerni
  4. Önéletrajzát az ATS által könnyen olvasható formátumban töltse le, leginkább a Docx és a PDF formátumok elfogadottak
  5. Fontos információkat ne grafikai elemekben, illetve képekben jelenítsen meg, mert az ATS az ilyen jellegű szöveget nem ismeri fel

Fő gondolatok útravalóként 5 önéletrajz formázási tippel kiegészítve

Reméljük, az önéltrajz formátumokról összeállított útmutatónk segítségével sikerült felkészülnie, és a 2024-as év folyamatosan változó igényeit szem előtt tartva a saját tapasztalatainak és karriercéljainak leginkább megfelelő megoldást választja. Még egyszer utoljára, összefoglaltuk az 5 legjelentősebb önéletrajz formázási tanácsot:

  1. A fordított időrendi sorrenddel rendelkező önéletrajz formátum még mindig a leggyakoribb, valamint a hagyományos vállalatok esetében, ahol a munkatapasztalat a legmeghatározóbb tényező egyben ez a legjobb választás is
  2. A kompetenciaalapú önéletrajz lehetőséget nyújt a szaktudás és egyedi készségek kiemelésére, viszont nem javasoljuk az esetleges munkaviszony nélküli időszakok elfedésére
  3. A kombinált formátum egyre népszerűbb. Ennek oka, hogy a HR-vezetők által elvárt szakmai tapasztalatok mellett a szaktudás és a képességek is kellő hangsúlyt kapnak
  4. A jelen gazdasági helyzetben az álláskeresőknek követniük kell leendő munkaadójuk változó igényeit és ezt a képességüket az önéletrajz formátummal is ki kell fejezniük, még akkor is, ha ez számos újítás alkalmazását jelenti
  5. Az önéletrajz formátumnak elsőként az ATS-vizsgálaton kell megfelelnie. Ellenőrizze, hogy önéletrajza megfelel-e ezen elvárásoknak

Egy letisztult önéletrajz formátum elkészítése - esetleg a formátumok közötti váltás - leegyszerűbben önéletrajz sablonok használatával oldható meg. Az önéletrajz sablonok biztosítják a precíz, vonzó és ATS-hez optimalizált formázást, és ehhez nem kell órákat bíbelődnie grafikai szoftverekkel. Ajánlott blogbejegyzésünk: "Hogyan írjunk önéletrajzot".

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése
Cikk megosztása
Olvasson tovább
Önéletrajz Súgó13 perces olvasmány
Hogyan és mikor érdemes ajánlásokat használni az önéletrajzban
Hogyan és mikor érdemes ajánlásokat használni az önéletrajzban
Önéletrajz Súgó36 perces olvasmány
Hogyan írjunk önéletrajzot
Hogyan írjunk önéletrajzot
Önéletrajz Súgó8 perces olvasmány
A konceptuális készség fogalma és néhány példa
A konceptuális készség fogalma és néhány példa
Kísérőlevél5 perces olvasmány
Hogyan írjunk kísérőlevelet munkatapasztalat nélkül
Hogyan írjunk kísérőlevelet munkatapasztalat nélkül
Összes böngészése
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása