1. Önéletrajz Példák
 2. Orvos
Írta: Karl Kahler:Karl Kahler:

Orvos Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Orvos önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.9
Átlagos értékelés
77 már kapott értékeléseket
Orvos Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Önéletrajz fejléc: Tűnjön ki a többi jelentkező közül

Egy különösen szemet gyönyörködtető fejléc már az első pillanatban kiemeli önéletrajzát a többi közül. Nevét, foglalkozását és kapcsolattartási adatait tüntesse fel úgy, hogy a munkaerő-toborzók egyből észre vegyék a beérkező dokumentumok válogatása közben.

Szánjon egy kicsivel több időt a formázásra, hogy álláspályázata dokumentumai összhangban legyenek egymással. Egész biztos nem fogja megbánni! Ha ugyanazokat a dizájnelemeket használja a kísérőlevélben és az önéletrajzban, az elsőként a fejlécen tűnik fel.

Orvos önéletrajz összegzés példa: Ízléses önreklám

Az önéletrajz összegzése, más néven a profil vagy a bemutatkozás, az a szakasz, ahol saját szavaival megfogalmazhatja, miért érdemes Önt alkalmazni. A munkáltatók elsőként az önéletrajz ezen részét fogják elolvasni - vagyis tömör bemutatkozásával, a feladatok elvégzéséhez szükséges készségeivel és szakmai érdeklődésével ismerkedhetnek meg. Itt nyugodtan leírhatja legjobb tulajdonságait és meg is indokolhatja, miért lenne kiváló választás az egészségügyi munkakör betöltésére. 

Ha ezt a szakaszt nem sikerül jól megfogalmaznia, a HR-szakemberek gyorsan elveszíthetik érdeklődésüket és nem is olvasnak tovább. Az olvasás közbeni szemmozgások elemzése szerint a HR-vezetők átlagosan hat-nyolc másodpercig néznek egy önéletrajzot és már el is döntik, hogy tovább olvasnak vagy sem. A dokumentum megtekintését az oldal tetején kezdik. 

Emelje ki erősségeit, irányítsa a témaválasztást és ragadja meg az olvasó figyelmét! Ez nem a szerénység ideje. Ha Ön nem "reklámozza" saját erősségeit, más egész biztosan nem fogja. Legyen magabiztos és öntudatos, de soha ne legyen arrogáns! 

A profil az a hely, ahol megfogalmazhatja, pontosan milyen munkakörben szeretne elhelyezkedni. Ha kórházi munkahelyet magánpraxisra váltana, illetve fordítva, vagy szakterületén, esetleg a feladatkörökön szeretne változtatni, itt elmondhatja.

Módosítható összegzés példa

Széleskörű tapasztalattal rendelkezem a belgyógyászati kezelések és a kórházi munkavégzés területén. Diagnózis felállítása és betegek kezeléséhez szükséges stratégiák összeállítása. Empatikus és szakszerű hozzáállással igyekszem minden esetben a betegek érdekeit nézni. Pácienseimet igyekszem a gyógyulás érdekében életmódváltásra ösztökélni. Határozott vezetőnek tartom magam, aki mindig megtalálja a megoldást a nehéz helyzetekben.

Átmásolva!

Szakmai tapasztalat minta: Gyakorlati tapasztalatok

A szakmai tapasztalatok bemutatásának egyik hatásos módja a dinamikus nyelvhasználat - elsősorban a cselekevést kifejező igék. Korábbi munkatapasztalatai bemutatására a képzéseit és a tapasztalatait legjobban bemutató igéket válassza. 

Az, hogy az önéletrajz ezen szakaszában felsorolásként milyen elemeket választ az egyes munkáltatóknál, természetesen karrierje állapotától függ. Akár már régóta orvosként dolgozik, akár nemrég fejezte be rezidensi munkáját vagy ösztöndíjas képzését, mindenképpen csak a legfontosabb elemeket válogassa ki. A választás alapja mindig ugyanaz: azokat a munkatapasztalatait tüntesse fel, melyek a legjobban kapcsolódnak a megpályázott álláshoz.

A kiválasztott elemektől függetlenül a felsoroltakat eredményként fogalmazza meg és ne általános feladatokként. Ne azt fogalmazza meg mi volt a feladata, hanem azt, amit valóban teljesített is. Pozitív eredményeit hangsúlyozza mérhető adatokkal ahol csak ez lehetséges. Említsen meg tényeket és számokat az elért projektcélok, eredmények, kihívások és hasonlók tekintetében.

Példa (igazítsa saját tapasztalataihoz)

Belgyógyász, Szent Rókus Kórház, Budapest
Május 2016 — November 2022

 • Alternatív kezelések bevezetésével és más egészségügyi szakértőkkel együttműködve 18%-kal sikerült csökkenteni a műtétek számát.
 • Az utólagos felmérések szerint a betegek átlagosan 92%-ra értékelték a kezelést és annak eredményét.
 • A kezelések eredményesgégéhez nagyban hozzájárult a betegekkel és családtagjaikkal kialakított bizalmi kapcsolat.
 • Vezető szerep az elektronikusan tárolt kórházi adatok szakszerű kezelésében és értelmezésében.

 

Háziorvos, Kálvária Téri Med Kft.Budapest
Szeptember 2011 — április 2016

 • A lakókörzetben kialakult orvoshiány miatt hosszú távú helyettesítés a saját betegek háziorvosi ellátása mellett.
 • Munkatársakkal együttműködve 18%-kal sikerült csökkentenünk a költségeket.
 • A labor munkatársaival kialakított szoros munkakapcsolatnak köszönhetően 8%-kal csökkent az eredmények megérkezésének ideje. Pozitív kapcsolatok kialakítása az szomszédos körzetek orvosaival, mely szintén hozzájárult az ajánlások 21%-os növekedéséhez.

 

Átmásolva!

Orvos önéletrajz végzettségek példa: Ne csak az orvosi képzést nevezze meg

Végzettsége alapvetően meghatározza az álláskeresést és ennek megfelelően a HR-szakemberek elvárásai szerint tüntesse fel. Technológiai munkaterületen akár milliárdossá is válhat szakképesítés nélkül, viszont orvosként kizárólag megfelelő egészségügyi végzettséggel vállalhat munkát. Az iskolai végzettség minden orvos esetében fontos háttérinformáció, csakúgy, mint a rezidenséként végzett feladatok. 

Ahhoz, hogy valaki orvosként dolgozhasson, elsőként általános orvosként kell megszereznie diplomáját. Ez 12 félévet vesz igénybe. A legtöbben ezután szakosodnak, illetve rezidensi állásban helyezkednek el, ami további éveket igényel. 

Ezzel szemben, más állások esetében a három éves alapképzést egy kétéves mesterképzés követ, esetleg ezt még doktorátusi képzés egészítheti ki. Ilyen esetekben a posztdoktori gyakorlat sem szükséges. Az orvosokat nem ok nélkül ismerjük el, hiszen rendelkezniük kell a megfelelő engedélyekkel, melyek az adott ország érvényes szabályozásainak megfelelően eltérőek. Amellett, hogy egy szabványosított vizsgán meg kell felelniük, sok orvos rendelkezik valamilyen tanúsítással is. A legtöbb esetben az tanúsítványokat és engedélyeket is érdemes feltüntetni az önéletrajzon. A CVapp.hu önéletrajzkészítő eszköz ebben is segíthet.

Ha a szakmai tapasztalatok alatt nincs sok felsorolható információ, tanulmányairól nyugodtan bővebb leírást készíthet. Érthető, ha nem akar egy háromoldalas önéletrajzzal pályázni, viszont egy féloldalas dokumentum talán még rosszabb. 

Egyetemi évei alatt orvosasszisztensként dolgozott? Az alapképzésben kiemelkedő tanulmányi eredményeket sikerült elérnie? Kórházban segédkezett önkéntesként? Az ilyen jellegű tapasztalatok bármelyikével kiegészítheti a felsorolást, hiszen nagyban növelhetik az állás megszerzésének esélyeit.

Általában a végzettségek alatt soroljuk fel a díjakat, kitüntetéseket és különleges elismeréseket is. Ha ez egy viszonylag hosszú lista, érdemes egy különálló "Elismerések" alszakaszt kialakítani.

Módosítható végzettségek példa

Belgyógyász szakorvos, Pécsi Tudományegyetem, Pécs
Augusztus 2013 — Szeptember 2015

Általános orvos, Pécsi Tudományegyetem, Pécs 
Szeptember 2008 — Május 2013

Átmásolva!

CV készségek példa: Miben különbözik másoktól?

A rengeteg, ugyanolyan végzettséggel rendelkező jelentkező közül Ön miben jobb, mint a többiek? Egy érdekfeszítő bemutatkozás, valamint a lenyűgöző szakmai tapasztalatok és végzettségek kezdésnek megteszik. De mi a helyzet, ha mások is rendelkeznek ugyanezekkel a kvalitásokkal?

Az önéletrajz profil szakasza mellett a készségeknél nyílik még lehetősége arra, hogy vonzó módon kiemelje erősségeit. Kivételes szakértelemmel rendelkezik egy adott területen? Beszél idegen nyelveket és így külföldi betegekkel is képes könnyen megértetni magát? Jó kommunikációs készségekkel rendelkezik és érthetően képes a betegségeket ismertetni pácienseivel, ráadásul a kollégáival is hatékonyan együttműködik? Az ilyen és ehhez hasonló tulajdonságok előnyére válhatnak - természetesen az adott állás követelményeinek függvényében.

Módosítható készségek példa
 • Erős kommunikációs készségek
 • Bevált egészségügyi gyakorlatok
 • Megelőző kezelés
 • Minőségbiztosítás
 • Kórmeghatározás és kezelés
Átmásolva!
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
4 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
730 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
720 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
580 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
550 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
33 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
510 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
350 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
930 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
490 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
69 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása