1. Önéletrajz Példák
 2. Gyógyszerész
Írta: Karl Kahler:Karl Kahler:

Gyógyszerész Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Gyógyszerész önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.5
Átlagos értékelés
50 már kapott értékeléseket
Gyógyszerész Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Gyógyszerész önéletrajz összegzés példa: Szakmai bemutatkozás

HR-vezetőként a kapcsolattartási adatok után elsőként az önéletrajz összegzése, más néven a profil vagy bemutatkozás, tűnik fel egy beérkező önéletrajzon. Itt nyílik lehetősége egy egyénileg megfogalmazott profilra, melyben a lehető legelőnyösebben, szakmai készségeit és szenvedélyét bemutatva mesélhet magáról. 

Ne legyen túlságosan szerény - maradjon magabiztos eredményei, hozzájárulásai, erényei és hatékonysága tekintetében. Ha pályázóként Ön nem emeli ki értékeit, más egész biztos nem fogja.

Módosítható összegzés példa

Tapasztalt és elkötelezett gyógyszerész, kiterjedt tapasztalattal a gyógyszerészti szolgáltatások területén. Jelentős gyakorlattal a klinikai farmakológia és gyógykezelések alkalmazásában. Kiterjedt tudással a gyógyszertárak működésére, a gyógyszertárak kezelésére és a gyógyszerek alkalmazására vonatkozóan. Ügyfelek és betegek empatikus kezelése és szakszerű javaslattételek. Kiemelkedő szakmai és kommunikációs készségek, melyek elengedhetetlenek egy folyamatosan változó munkaterületen.

Átmásolva!

Szakmai tapasztalat minta: Tapasztalatok áttekintése

Ebben a szakaszban korábbi munkahelyei mellett bemutathatja elért eredményeit is. Ha gyógyszerészként jelentkezik egy állásra, remélhetőleg már jelentős tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Azonban a tapasztalatok mennyiségétől függetlenül fontos, hogy sikerüljön felkeltenie a HR-vezető figyelmét. 

Ahogy azt már említettük, listázza korábbi munkahelyeit fordított időrendi sorrendben. Rendkívül fontos, hogy a legfrissebb és legjelentősebb adatok szerepeljenek a felsorolás elején. Emellett, minden egyes munkáltatónál emelje ki eredményeit, a konkrét projekteket, és ne hagyja ki a számokat és a tényeket sem.

Ne azt fogalmazza meg mi volt a "feladata", hanem azt, amit valóban teljesített is. Például: “Közel 12000 recept kezelése” sokkal hatásosabb, mint a “Receptek kezelése” megfogalmazás.

Ha nemrégiben végzett tanulmányaival, esetleg még mindig tanul, említse meg gyakornoki állásait vagy bármilyen kapcsolódó tapasztalatát. Egyes esetekben, a munkakörtől teljesen független munkatapasztalatok is segítenek a személyiség bemutatásában, például jelezheti a pályázó megbízhatóságát és/vagy szociális készségeit.

Módosítható szakmai tapasztalat példa

Helyettesítő gyógyszerész , Benu Gyógyszertár, Kaposvár
Október 2014 - November 2022

 • Igény szerinti munkavégzés, a beteg vagy szabadságolt gyógyszerészek helyettesítése, valamint kisegítő munkavégzés a nagy forgalmú munkanapokon.
 • Betegek és ügyfelek magánéletének védelme.
 • Gyógyszer receptek ellenőrzése.
 • Betegek tájékoztatása a gyógyszerek alkalmazásáról és a a lehetséges mellékhatásokról.
 • Együttműködés az orvosokkal a lehető legjobb ellátás biztosítása érdekében.
 • Azesetlegesenveszélyesvagytörvénytelennektűnőtevékenységekjelentése.

 

Gyógyszerés , Alma Gyógyszertárak, Kaposvár
Julius 2012 - Szeptember 2014

 • Munkavégzés egy jól működő és sikeres gyógyszertár csapatának segítő tagjaként.
 • Gyógyszer receptek átvizsgálása és megfelelő tájékoztatás nyújtása az ügyfeleknek.
 • A megsemmisítésre szánt gyógyszerek számítógépes nyilvántartásának vezetése.
 • Körültekintő munkavégzés az egészségügyi kockázatok, például allergiás reakciók vagy kellemetlen mellékhatások elkerülése érdekében.
 • Hatékony tanácsadás a gyógyszerek használatáról.
Átmásolva!

Önéletrajz végzettség példa gyógyszerészeknek

Gyógyszerészek esetében az önéletrajz ezen szakasza viszonylag egyértelmű. Az állás betöltéséhez szükséges iskolai végzettségeket és igazolásokat fordított időrendi sorrendben, a legmagasabb szintű végzettséggel kezdve sorolja fel. 

Magyarországon a gyógyszerész végzettség megszerzése tíz féléves, osztatlan képzés keretében történik, és foglalkozásdoktori (dr.univ) címmel jár. A gyógyszerészek többek között kémiát, biológiát, fizikát, gyógyszertant és orvosi etikát tanulnak. A felvételi követelmények közé tartozik az emelt szintű biológia és kémia/fizika érettségi. A hatodik szemesztertől a gyógyszerészet szakmai tárgyainak oktatása történik, a hallgatók kötelező szakmai gyakorlaton vesznek részt. 

Az alapképzést követően lehetőség nyílik gyógyszerész mesterképzésre elvégzésére. Sőt, gyógyszerészként tulajdonképpen folyamatosan figyelni kell a szakma változásait és fejlődését. 

Ahhoz, hogy valaki önállóan végezhesse szakmáját, megfelelő gyakorlati tudásra is szert kell tennie. Általában erre valamilyen közforgalmú és intézeti gyógyszertárban kerül sor, ráadásul a tudományos munka iránt érdeklődők valamely intézet kutatómunkájába is bekapcsolódhatnak. Az abszolutórium megszerzésének idegennyelvi feltétele gyógyszerészi szaknyelvi vizsga teljesítése angol vagy német nyelvből. 

Az általános tanulmányok megszerzése után szakgyógyszerészeti továbbképzések is választhatók. Az alapképzésre és a szakképzésekre vonatkozó feltételek, illetve a szakok előírásai, követelményei és lehetőségei az egyes egyetemek honlapján találhatók

Módosítható végzettségek példa

Gyógyszerész, Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar, Budapest
Szeptember 2008 - Május 2012

 • Kiemelkedő eredmények.
 • Gyakorlati munkavégzés a Richter Gedeon Zrt-nél.
Átmásolva!

CV készségek példa: Milyen előnyökkel rendelkezik?

Mutassa be műszaki képességeit és az emberekkel való munkavégzést támogató szociális készségeit. A gyógyszerészeti munkakör betöltéséhez döntő fontosságú készségei közül egyesek nem illenek az önéletrajz másik szakaszaiba. És itt jut jelentős szerephez a készségek szakasz. 

Beszél idegen nyelven, így külföldi betegeket is gond nélkül ki tud szolgálni? Rendelkezik üzletvezetési tapasztalatokkal, amiket egy gyógyszertár működtetése során is hasznosíthat? Vannak az egészségügyi adatokat kezelő rendszerek használatánál előnyös számítástechnikai ismeretei? Ezeket mind érdemes megemlítenie.

Emellett ne feledkezzen meg kapcsolatteremtő képességeiről sem, hiszen az ügyfelek kiszolgálása és a munkatársakkal végzett közös munka alapja a megfelelő kommunikációs készség. Elengedhetetlen, hogy egy gyógyszerész kapcsolatot teremtsen a betegekkel, segítsen például az allergiás tünetek azonosításában, elmagyarázza a gyógyszerek alkalmazását és tanácsokat adjon a mellékhatások kezelésére. Az összegzés szakaszhoz hasonlóan a készségek szakaszban egy kicsit szintén eldicsekedhet erényeiről. Általánosságban véve az önéletrajznak ez a legrövidebb és leginkább szűkszavú része, viszont a felsorolt elemekkel könnyedén megelőzheti vetélytársait.

Gondolja át, milyen készségekkel és képességekkel rendelkezik, és ezekből állítson össze egy alaplistát. Ezt a listát tartsa mindig kéznél, és az adott álláshirdetés követelményei alapján válogasson az elemekből. Tartsa szem előtt, hogy ez egy felsorolás jellegű lista, és minden egyes kifejezése nagy jelentőséggel bír.

Módosítható készségek lista
 • Kapcsolatfelvételi készségek
 • Barátságos és közvetlen viselkedés
 • Gyógyszeripari eljárások
 • Klinikai alkalmazások
 • Türelmes tanácsadás
 • Termékbiztonság
 • Csapatvezetés
 • Kiváló ügyfélszolgálati készségek
Átmásolva!
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
4 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
740 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
730 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
590 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
59 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
560 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
35 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
520 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
360 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
940 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
490 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
56 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 800+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
130 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
77 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
24 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
42 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása