1. Önéletrajz Példák
 2. Kormányzat
Írta: Susan Shor:Susan Shor:

Kormányzat Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Kormányzat önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.6
Átlagos értékelés
40 már kapott értékeléseket
Kormányzat Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

A kormányzati állásokra beküldött önéletrajzoknál mindennek a helyén kell lennie, mivel a felvételi folyamat összetett és speciális. Amikor elkezded vadászni a tökéletes kormányzati állást, vedd figyelembe, hogy egy nagyszerű önéletrajznak köszönhetően a toborzási menedzsereknek bizalmat szavazhatnak a jelöltségében.

 AResume.io segít neked elindulni az úton, a tanácsokkal ellátott írási útmutatóinkkal és a 300+ szakmára vonatkozó önéletrajz példáinkkal, plusz egy könnyen használható önéletrajz készítővel. Ez az útmutató a vonatkozó önéletrajz példával lefedi a következő témákat:

 • Mit csinál egy kormányzati dolgozó?
 • Hogyan írjunk kormányzati dolgozói önéletrajzot (tippek és trükkök)
 • A legjobb formátum egy kormányzati dolgozó önéletrajzához
 • Tanácsok az önéletrajz minden szakaszához (profil, munkatörténet, tanulmányok, készségek)
 • Professzionális önéletrajz elrendezési és tervezési tippek

Mit csinál egy kormányzati dolgozó?

Mit csinál egy kormányzati dolgozó? Jó kérdés! A válasz elég egyszerűen annyi, hogy bármit. A szövetségi, állami és helyi kormányzati dolgozók különféle munkákat végezhetnek az erdőgazdálkodástól a költségvetés elemzésig.

A kormányzati szinteken belül az ügynökségek teljes munkaidős alkalmazottakat vesznek fel, valamint vállalkozókat igazgatási, szakmai, műszaki, szakmunkás és irodai munkákra. A kormányzati dolgozók, más néven köztisztviselők közé tartoznak a rendőrök és a tűzoltók, a tanárok, a postai dolgozók, a járműügyi hivatali alkalmazottak, a bírók és a katonai dolgozók.

Hogyan írjunk kormányzati dolgozói önéletrajzot

Minden önéletrajz adott részeket tartalmaz, és főleg ha a merev kormányzati rendszeren keresztül jelentkezel, meg kell értened, mely szakaszokat kell belefoglalni. Az önéletrajzodnak a következő elemeket kell tartalmaznia:

 • Az önéletrajz fejlécét
 • Az önéletrajz összefoglalóját (másként profil vagy személyes nyilatkozat)
 • A foglalkoztatási előzmények szakaszt
 • Az önéletrajz készségek szakaszát
 • A tanulmányok szakaszt

Minden kormányzati ügynökség, ágazat és szint más, de a legjobb komoly hangot megütni. Vizsgáld meg azt a minisztériumot, amelynél dolgozni szeretnél, hogy jobban megértsd a küldetését és működését. Ez segít neked a felvételi menedzserek számára vonzó üzenet kialakításában.

A legjobb kormányzati dolgozói önéletrajzok a következő szabályokat követik:

 • Megemlítik az elvárásokat minden egyes önéletrajz részben, ezáltal igazodnak az ügynökség küldetéséhez.
 • Választanak egy tiszta, olvasható elrendezést, amely átadja a szakmai hozzáállásodat
 • Olyan kulcsszavakat és kifejezéseket használnak, amelyekkel az önéletrajzod megugorhatja az ATS (automatizált toborzórendszer) jelentette akadályt.
Szakértői javaslat

Szabd személyre az önéletrajzodat az ATS legyőzéséhez

Az USAJobs, ahol a szövetségi állásokra fogsz jelentkezni, valamint sok állam és helyi kormányzat használ ATS-t (Applicant Tracking System). Ez a szoftver arra van programozva, hogy azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket keresse, amelyeket a munkáltató a legfontosabbnak tart a meghirdetett álláshoz. Ezután az önéletrajzodat rangsorolja az összes többi jelentkezőével szemben.

Hogy átjuss ezen a fázison, illeszd az álláshirdetésben található kulcsszavakat és kifejezéseket az önéletrajzodba. Pont úgy használd a szavakat, ahogy azokat az álláshirdetésben találod. Írd ki a rövidítéseket, hogy az ATS elkapja az egyiket vagy a másikat. Ez a módszer azt is mutatja, hogy tökéletesen tisztában vagy azzal, amit az állás megkíván.

A legjobb önéletrajz formátum kiválasztása egy kormányzati dolgozó esetében

Tekintettel a kormányzati álláspályázatok szerkezetére, erősen ajánljuk a fordított időrendi önéletrajz formátum használatát. A toborzók ezt a formátumot részesítik előnyben, és az ATS is, amin át kell jutnia az önéletrajzodnak, hogy aztán eljusson egy ember kezébe.

Bár más formátumok is léteznek, csak különleges körülmények között érdemes használni őket. Ha az első munkádról van szó, karrierváltó vagy, vagy sok év tapasztalat van a hátad mögött, nézd meg azokat az önéletrajz formátumokat, amelyeket az időrendi önéletrajz alternatívájaként vagy hibridekként javasolunk.

Hacsak nincsenek kiugróan speciális gyártási készségeid, vagy kifejezetten műszaki területen dolgozol, a funkcionális önéletrajz formátum nem a legjobb első választás. Ez lehetőséget nyújt a szakosodott vagy nagyon összetett készségek kiemelésére a készségek szakasz kibővítésével és a foglalkoztatási előzmények szakasz csökkentésével.

Önéletrajz összefoglaló példa: nyilvános személyiség

Bár említettük a közszektor pályázatainak merevségét, nem kell végig túlságosan keménynek lenned az állami önéletrajzodban. Lehet, hogy egy kicsit zárkózottabb akarsz lenni, mintha egy startuphoz jelentkeznél, de valamennyit mutatnod kell a személyiségedből.

Az önéletrajzod összefoglaló szakasza erre a legjobb hely. Tartsd meg a szakmai hangnemet, de mutasd be magad és a karrieredet hízelgő jellemzőkkel. Ezután összpontosíts arra a legnagyobb eredményre, amely jól illusztrálja, hogy milyen értéket tudnál hozzáadni a kívánt pozícióhoz. Itt 3-4 sornyi helyed van, szóval ha van rá hely, adj hozzá egy személyesebb mondatot, amely elmagyarázza, miért akarsz közszolgálati állást, vagy hogy mit találsz vonzónak ebben a pályában. 

Lent találsz egy példát az összefoglaló szakaszodhoz.

Önéletrajz példa összefoglaló

Lelkes, megbízható pályakezdő, aki elkötelezett a kiváló minőségű ügyfélszolgálat nyújtása és az alapos munkavégzés iránt. Az
első munkahelyemet keresem egy kormányzati hivatalban, ahol felhasználhatom a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen frissen szerzett tudásomat.

Átmásolva!

Foglalkoztatási előzmények minta: irányítsd az üzenetet

Az önéletrajzod foglalkoztatási előzmények szakaszában, amely valószínűleg fordított időrendi sorrendben lesz, ragaszkodj a tényekhez szószaporítás (és a drága hely pazarlása) nélkül. Itt részletezd a munkaköri kötelességeidet és eredményeidet pontokba szedve, egyszerű, közvetlen szóhasználattal. Győződj meg róla, hogy minden elem azt támassza alá, hogy el tudod végezni azokat a feladatokat, amikkel az új állásod fog járni.

Először állíts össze egy listát az összes olyan munkahelyedről, amely kapcsolódik az álláshoz, amire pályázol. Gondold át az egyes pozíciókhoz kapcsolódó felelősségi köreidet és eredményeidet. Aztán amikor elkezdesz írni, összpontosíts a cselekedeteid eredményeire és a megoldott problémákra. Az állításaid megerősítésére használj adatokat és részleteket.

Szakértői javaslat

Próbáld ki a HEFE formátumot ennek a szakasznak a megszervezéséhez. Mutasd be a Helyzetet, magyarázd el a Feladatod, mondd el, milyen Tevékenységet végeztél és részletezd az Eredményeket.

Lent találsz egy rugalmas foglalkoztatási előzmények mintát az önéletrajzodhoz.

Foglalkoztatási előzmények önéletrajz minta

Gyakornok a Minisztérium, Budapest
Július 2020 — Augusztus 2020

 • Részt vettem a költségvetési jelentések összeállításában az éves célok teljesítésének nyomon követéséhez.
 • Aktualizáltam a stakeholderek elérhetőségi adatait a minisztérium adatbázisában.
 • Támogattam a projektmenedzsert a találkozók megszervezésében és a projekttervek frissítésében.
Átmásolva!

Önéletrajz készségek példa: képességek egy pillantásra

Az önéletrajzod készségek szakasza remek hely az önéletrajz ATS optimalizálására. Itt ki fogod választani a 4-7 legjobb képességedet. Győződj meg róla, hogy az önéletrajzod pontosan az álláshirdetés kifejezéseit tartalmazza. Ez azt jelenti, átnézed a hirdetést, és a készségeidet azokhoz alakítod, amelyek szükségesek az álláshoz.

Ennek a szakasznak két célja van:

 1. Lehetővé tenni a felvételi toborzási menedzsereknek, hogy gyorsan áttekinthessék, hogy biztosak lehessenek benne, hogy rendelkezel a készségekkel, amelyeket keresnek.
 2. Megmutatni ezeknek a felvételi menedzsereknek, hogy az elképzelésed szerint melyek a legfontosabb készségek az adott álláshoz.
Szakértői javaslat

Ne hanyagold el a puha készségeket

A műszaki és tanult, úgynevezett kemény készségeid fontosak, de azok a puha készségek is azok, amelyek jó alkalmazottá tesznek. Fontold meg az alábbi a hat készség közül (amelyeket a Randstad keres a jelöltekben) egy hozzáadását az önéletrajzodhoz:

 • Kommunikáció
 • Szervezőkészség
 • Alkalmazkodókészség
 • Analitikus gondolkodás
 • Csapatmunka

Alább találsz egy készségek szakasz önéletrajz példát.

Készségek szakasz önéletrajz példa
 • Adatbázis-kezelés
 • Ügyfélszolgálat 
 • MS Office (Word, Excel, PowerPoint)
 • Jelentéskészítés
Átmásolva!

Kormányzati dolgozó képzettség önéletrajz példa

A kormányzati dolgozó önéletrajzod képzettség szakasza egyszerű felsorolása az iskolai végzettségeidnek. Kezdd az érettségivel (kivéve, ha mesterdiplomád vagy annál magasabb végzettséged van, akkor azt kihagyhatod) és sorold fel a végzettségeidet és a szakjaidat.

Ha vannak a munkádhoz kapcsolódó bizonyítványaid, azokat is ide tedd.

Szakértői javaslat

Ha vannak olyan publikációid, díjaid vagy szakmai tagságaid, amelyek miatt jobb jelöltnek tűnhetsz, akkor, ha van rá hely, fontold meg egy külön rész létrehozását ezek kiemelésére. Az önéletrajz nem lehet 2 oldalnál hosszabb.

Alább találsz egy oktatási szakasz önéletrajz példát formázási útmutatóként.

Oktatás szakasz önéletrajz példa

Nemzetközi Kapcsolatok BSc, Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Budapest
Jelenleg

Átmásolva!

Önéletrajz elrendezés és tervezés: maradj szakmai

Az első benyomások számítanak! Tartsd az elrendezés szakmai megjelenését, még ha csábít is a lehetőség, kitűnj egy egyedi dizájnnal. Hogy biztos lehess benne, hogy az önéletrajzod pozitív, maradandó benyomást kelt az elrendezésével és dizájnjával, kövesd az alábbi irányelveket:

 • A nagy szövegtömbök nehezen olvashatók, ezért teremts fehér tereket a sorhosszok váltakoztatásával és válaszd el őket félkövér címekkel.
 • Kerüld a trükköket és a csillogást – azt akarod, hogy a felvételi menedzserek elolvassák a tartalmat, ne pedig azt, hogy elterelje a figyelmüket az elrendezés.
 • Gondoskodj a korrektúráról, vagy használj olyan online önéletrajz készítőt (mint a miénkt), amelyikben beépített helyesírás-ellenőrző van.
Szakértői javaslat

Egy nagyszerű önéletrajznak olyan fejléccel kell rendelkeznie, amelyik kiemeli a nevedet és az elérhetőségeidet. Ennek néhány lépésben történő létrehozásához próbálj ki egy professzionálisan tervezett önéletrajz sablont. Ezek az elrendezések lehetővé teszik, hogy a hangsúlyt az írásra helyezd, és az elrendezési lehetőségeket a kedved szerint alakítsd.

Kulcsfontosságú pontok egy kormányzati dolgozó önéletrajzához

 1. Több mint 23 millió köztisztviselő dolgozik minden szinten a kormányzatban és minden elképzelhető területen.
 2. A kormányzati álláspályázat folyamata hosszadalmas lehet, de a Resume.io segítségével könnyebbé teheted.
 3. Minden állás esetében szabd személyre a jelentkezésedet, mert ez segíthet átjutni az ATS szűrőjén.
 4. Nézd meg a kormányzati dolgozói önéletrajz mintánkat további ötletekért, hogy hogyan hozhatsz létre egy funkcionális és vonzó oldalelrendezést.
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
4 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
730 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
720 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
580 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
550 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
33 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
510 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
350 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
930 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
490 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
69 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása