1. Önéletrajz Példák
 2. Gyakornok
Írta: Susan Shor:Susan Shor:

Gyakornok Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Gyakornok önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.5
Átlagos értékelés
78 már kapott értékeléseket
Gyakornok Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Gyakornok önéletrajz összegzés példa: Izgalmas kezdet

Önéletrajza összegzésében lehetősége nyílik megmutatni, hogy tudása, akarata és személyisége kellemes egyvelege kiváló és nélkülözhetetlen gyakornokká teszi. Az önéletrajz első ránézésre valószínűleg hasonló lesz a gyakornoki állásra pályázó többi jelentkezőéhez, viszont az összegzésben megmutathatja egyéniségét. Itt nyugodtan kibontakozhat! Legyen kreatív és mutatkozzon be leendő munkaadójának! Mesélje el ki is Ön valójában és miért tartja magát a legjobb jelöltnek a gyakornoki pozícióra. Ez egyáltalán nem könnyű feladat; csupán két-három mondat áll rendelkezésére, ebben kell megmutatnia mi mindent tud valójában. De ne aggódjon! Az alábbi stratégiákkal ez egész biztos sikerülni fog.

Az önéletrajz összegzésében, vagy más néven profilban vagy személyes bemutatkozásban, esélye nyílik kiemelkedni a többi gyakornokjelölt közül. Az önéletrajz felső szakasza egyben a legfontosabb is. Az alábbi módszerekkel felhívhatja rá a toborzók figyelmét:

 • Nézzen utána, milyen tulajdonságok kulcsfontosságúak a kiválasztott gyakornoki álláshoz és karrierhez. Az első mondat megfogalmazásával igyekezzen bemutatni, hogy képességei hogyan illenek a követelményekhez.
 • Elemezze a gyakornoki álláshirdetés leírását. Ha sikerül rátapintania arra, hogy az adott munkáltatónak pontosan mire van szüksége, használja az önéletrajz ezen szakaszát saját szakértelmének és pozitív tulajdonságainak bemutatására. Ne feledje: használjon cselekvést kifejező igéket!
 • Cselékvést kifejező igékkel írja le milyen feladatokban vett részt és mi mindent sikerült elérnie. Íme néhány példa: koordinált, tervezett, elindított, felismert.
 • Mutassa meg rejtett kincseit! Mesélje el, hogy oldott meg egy adott problémát. Ezzel azt is kifejezi, hogy pontosan tudja, mivel jár az állás betöltése. Az is jó megoldás, ha egy korábban betöltött pozícióját mutatja be - még akkor is, ha az nem kapcsolódik közvetlenül a meghirdetett munkakörhöz. Mindebből a munkaadó képes megállapítani, hogy a jelölt képes-e megfelelni a gyakornoki feladatkör kihívásainak.

Szóval, mostanra már tisztában van azzal, mit rejt az önéletrajz profil szakasza. De mi a helyzet, ha az adott területen kevés tapasztalattal rendelkezik, vagy esetleg egyáltalán nincs tapasztalata? Az alábbiakban egy példát olvashat arra, hogy érdemes saját önéltrajz összegzését megfogalmaznia.

Módosítható önéletrajz összegzés példa

Szorgalmas és lelkes, marketing alapképzésben végzős főiskolai hallgatóként állást keresek. Olyan munkahelyen szeretnék elhelyezkedni, ahol kihasználhatom a közösségi média marketing területén szerzett tapasztalataimat és kommunikációs képességeimet, ezzel segítve a vállalat munkáját egy gyakornoki állás keretében. Megbízható és értékes tagja szeretnék lenni a munkahelyi csapatnak.

Átmásolva!

Szakmai tapasztalat: Sokkal több mindenhez ért, mint gondolná

A tapasztalat sokkal több annál, mint a munkaterületen betöltött állások sokasága. Részletesen leírhat olyan munkafolyamatokat, melyek kiemelik az álláshoz szükséges készségeit. Ne feledkezzen meg az önéletrajz kulcsszavairól sem! Eddigi élete a tanulás és az iskolák körül forgott. 

Ahogy kilép a munka világába, az önéletrajz szakmai tapasztalat szakasza fokozatosan megtelik adatokkal. Sőt, annak ellenére, hogy ma ez még szinte lehetetlennek tűnik, eljön majd a nap, mikor egyes elemek kihagyásával le kell rövidítenie a listát! Ne feledje: még gyakornokként is sokkal több mindenhez ért, mint azt elsőre gondolná. A gyakornoki munkakör betöltésére a munkaadók nem széleskörű tapasztalattal rendelkező jelölteket keresnek. Azt azonban szeretnék megtudni, hogy a pályázó felelősségteljes e, megfelelő komolysággal tekint-e munkájára, valamint nem elhanyagolhatók a szociális és a tudásalapú készségei sem.

Módosítható önéletrajz szakmai tapasztalat példa

Értékesítési munkatárs, Auchan Korzó , Budaörs
Július 2021 — November 2022

 • Pozitív ügyfélkapcsolatok kialakítása és fenntartása.
 • Kiváló ügyféltámogatás nyújtása.
 • Az áruház márkájához illő kommunikáció biztosítása minden esetben.
 • A legkorszerűbb információs technológia alkalmazása napi rendszerességgel.

 

Irodai asszisztens, Andor Irodaközpont, Budapest
Június 2019 — Május 2021

 • Az irodai munka hatékonyságának növelése rendszerezett környezet biztosítása révén.
 • Speciális szoftverek napi használata, valamint folyamatos kommunikáció az irodában dolgozó munkatársakkal.
 • Irodai ütemterv betartása és feladatok rangsorolása.
 • Az ügyfelek időben történő fogadásához szükséges időbeosztási képességek hatékony alkalmazása.

 

Állatgondozó Nova Állatvédő Egyesület, Szentendre
November 2016 — Május 2017

 • Kutyák segítése az új környezet elfogadásában.
 • Minden kutya igényeinek megfelelő egészségügyi körülmények és megfelelő környezet kialakítása.
 • Kutyák gondozása, az alkalmazott gyógyszes kezelés és eljárások dokumentálása.
 • Új kennelek előkészítése az érkező kutyák számra, üres kennelek alapos tisztítása.
Átmásolva!

Önéletrajz végzettség példa gyakornokoknak: Támaszkodjon tanulmányaira

Az adott munkaterülettel kapcsolatos tanulmányai során már rengetek elméleti tudást és bizonyos mértékű gyakorlati tapasztalatot szerzett. Ebben a szakaszban azt mutathatja be, hogy eddigi tanulmányai miben segítik a gyakornoki pozíció betöltése során. 

A főiskolán vagy egyetemen a tanult szakon felvett tantárgyai tökéletes alapot biztosítanak a gyakornoki feladatok elvégzéséhez. Nézze át a tantárgyak és az iskolai tanterv leírását, hiszen nagyszerű példákat találhat a több területen hasznosítható készségekre és képességekre. Ezután emelje ki azokat a kulcsszavakat és teljesített projekteket, melyek közvetlen kapcsolatba hozhatók a megpályázott gyakornoki munkával. Tanulmányai jelentik jelenlegi karrierjét, erről ne feledkezzen el! Elemezze a gyakornoki állás leírását: keresse meg azokat a kulcsszavakat és készségeket, melyek beépíthet önéletrajzába.

Módosítható önéletrajz végzettségek példa

Kereskedelem és Marketing, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, Budapest
Szeptember 2019

 • Passionately pursuing a marketing degree, while working to enhance my skill set and industry experience.

 

Gimnáziumi érettségi, Móricz Zsigmond Gimnázium, Szentendre
Szeptember 2015 — Június 2019

 • Gimnáziumiérettségivizsgamegszerzése,azévfolyamlegjobb eredményei között.
 • Négyévenkeresztülaktívdiákönkormányzatimunka.
Átmásolva!

Példa a CV készségeire: Feleljen meg a munkaadói igényeknek

Ez a szakaszt az adott gyakornoki álláshoz igazíthatja. Minden munkáltató más és más igényeket támaszt a jelöltekkel szemben, fontos, hogy önéletrajza megfeleljen az elvárásoknak. Már sikeresen összegyűjtötte tapasztalatait és végzettségeit. Most elérkezett az idő, hogy összeállítsa készségei listáját. Ha nem illik a kiválasztott pozícióhoz, inkább törölje az adott készséget. Első lépésben állítson össze egy, a képességeit és készségeit tartalmazó alaplistát. Ez lesz az a dokumentum, amiből az egyes önéletrajzok elkészítése során kiválaszthatja a kérdéses gyakornoki munkakörhöz illő képességeket és készségeket.

Ha nehezen birkózik meg ezzel a feladattal, inkább helyezze a végzettségek szakasz alá, ahol egyszerűbben bemutathatja az ágazathoz illő ismereteit és készségeit. Külön-külön elemezze az egyes gyakornoki álláshirdetéseket. Az önéletrajz készítése során válasszon öt-tíz készséget a korábban összeállított alaplistáról. Használja az álláshirdetésben megadott kifejezéseket, mert nagy valószínűséggel ezek az ATS (pályázókat követő rendszer) kulcsszavai. 

Önéletrajz példa: Készségek szakasz
 • Kommunikációs készségek
 • Kiváló munkamorál
 • Speciális műszaki készségek
 • Csapatmunka
 • Őszinteség és feddhetetlenség
 • Motivált hozzáállás
Átmásolva!
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
4 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
730 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
720 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
580 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
550 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
33 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
510 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
350 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
930 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
490 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
69 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása