1. Önéletrajz Példák
 2. Bolti eladó
Írta: Anna Muckerman: Anna Muckerman:

Bolti eladó Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Bolti eladó önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.6
Átlagos értékelés
45 már kapott értékeléseket
Bolti eladó Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Egy bolti eladói állás remek lehetőség az első munkatapasztalat megszerzésére vagy egy kis mellékes pénzkeresetre. Mivel a bolti eladók gyakran részmunkaidőben dolgoznak, ez a munka tökéletes a diákoknak és a fiataloknak is. Akik a kiskereskedelemben szeretnének előrelépni, azok számára egy bolti eladói pozíció akár az értékesítői vagy vezetői szerepekhez is utat nyithat.

Bolti eladói állást szerezni nehéz lehet, ha az első munkádat keresed, vagy ha az összes szakmai tapasztalatod teljesen más területről származik. Szerencsére vannak lépések, amiket megtehetsz a váltás megtétele és egy interjú megszerzése érdekében.

Ez a bolti eladói önéletrajzminta a hozzá tartozó rugalmasan alakítható bolti eladó mintával, sablonokkal és tippekkel azért készült, hogy segítsen kiemelni a meglévő készségeidet, az elbűvölő személyiségedet és az erős motivációdat, hogy az önéletrajzod már akkor kiugró legyen, amikor a HR-menedzserek az első pillantást vetik rá.

Ebben az útmutatóban és a bolti eladói önéletrajzmintában a következőket fogjuk részletezni:

 • Hogyan írj bolti eladói önéletrajzot (akár tapasztalat nélkül is)
 • A legjobb bolti eladói önéletrajz formátum kiválasztása
 • A bolti eladók számára legfontosabb önéletrajz részek és hogyan fordíts ezeket a saját javadra
 • A megfelelő önéletrajz dizájn, a vonzó megjelenésért, és hogy jó benyomást kelts.

Mit csinál egy bolti eladó?

A bolti eladó különböző feladatokat lát el az üzlet zökkenőmentes működéséért. A feladatkör jelentősen eltérhet az üzlet típusától és az eladó tapasztalatától függően. Néhány gyakori feladat:

 • Vásárlások lebonyolítása, az áruk kifizetésének intézése
 • Vevők kérdéseinek megválaszolása, segítés az áruk megtalálásában
 • Az eladótér és a készlet rendben tartása, új termékek kihelyezése
 • Árleszállítások feltüntetése
 • Az üzlet tisztán tartása

Hogyan írj bolti eladói önéletrajzot

Mielőtt belekezdenél, tudnod kell, hogy milyen szerkezetet használj. A bolti eladói önéletrajzodnak tartalmaznia kell a következő elemeket:

 • Az önéletrajz fejlécét
 • Az önéletrajz összefoglalóját (más néven profil vagy személyes bemutatkozó)
 • A munkatapasztalat részt
 • A készségek részt
 • A végzettség részt

A bolti eladói munka egyik legjobb része, hogy valószínűleg már megvannak a sikerhez szükséges készségeid. Egy vidám, segítőkész természet, a részletekre való odafigyelés, a szervezőkészség és az ügyfélszolgálati tapasztalat sokat segíthet abban, hogy értékes tagja légy a csapatnak.

A bolti eladói önéletrajzodnak ki kell emelnie az alapvető, munkához szükséges készségeket, valamint bármilyen korábbi kiskereskedelmi tapasztalatodat, ha van ilyen. Ha nincs, akkor olyan veled született képességekre összpontosíts, amiket nehéz lenne egy olyan jelöltnek megtanítani, aki eleve nem rendelkezik ezekkel. Ilyen a türelem, a motiváció, az iparág iránti lelkesedés, a gyors tanulásra és az utasítások követésére való képesség, valamint a barátságos személyiség. Inspirációért nézd meg az útmutatóban az egyes részekhez tartozó önéletrajzmintákat.

Ha még nem dolgoztál bolti eladóként, más korábbi tapasztalataidon keresztül is bemutathatod a kiváló tulajdonságaidat. Az önkénteskedés, a korrepetálás vagy az irodai munka említése is segíthet kiemelni a segítőkészségedet és elkötelezettségedet a minőségi munka iránt.

Akár van tapasztalatod bolti eladóként, akár most kezdesz, a HR-esek bizonyos részeket keresni fognak az önéletrajzodban. A következő fejezetekben és mintákban azt mutatjuk be, mit érdemes ezekbe beleírni. Íme a fő elemek:

 • Egy összefoglaló, ami bemutatja a személyiséged és a pályafutásodat
 • Egy munkatapasztalat rész, amely részletezi a tapasztalataidat
 • Egy végzettség rész, ami bemutatja a hátteredet
 • Egy készségek rész, ami kiemeli a fő képességeidet

A megfelelő önéletrajz formátum bolti eladóknak

Egy jó formátum vagy önéletrajz-sablon elengedhetetlen ahhoz, hogy a professzionálisnak tűnjön az önéletrajzod. Ahhoz, hogy az írásod kiemelkedjen, az önéletrajz formátumnak rendezettnek és könnyen olvashatónak kell lennie.

A mintáink előre megírt példamondatokat is tartalmaznak, hogy megkönnyítsék az írási folyamatot. Egy bolti eladói önéletrajz sosem lehet hosszabb egy oldalnál. Ügyelj a szöveg és a fehér tér egyensúlyára, és válassz önéletrajzhoz illő betűtípusokat, mint a Georgia, a Helvetica vagy az Arial.

A legjobb formátum a bolti eladók számára általában a fordított időrendi, mivel valószínűleg nem kell sok technikai készséget bemutatnod (ami a funkcionális formátum jellemzője).

Bolti eladó összefoglaló minta: egy barátságos köszöntés

A bolti eladói önéletrajzod összefoglalója legyen egy rövid bemutatkozás a tapasztalataidról és készségeidről. Ez lesz valószínűleg az egyetlen rész az önéletrajzodban, ahol az egyedi írásmódodon és hangnemeden keresztül kapcsolatba léphetsz a HR-essel. Ügyelj arra, hogy ez a rész 3-5 soros legyen, és főként a szakmai előtörténetedre összpontosítson.

Szakértői javaslat

Az ATS legyőzése

Ha egy nagy üzletláncnál vagy országos hálózatnál pályázol, valószínűleg nem a HR-es nézi át először az önéletrajzodat. Sok online pályázati rendszer beépített önéletrajzolvasóval rendelkezik, ami kulcsszavakra keres és egymáshoz viszonyítva rangsorolja a jelentkezőket. Csak a legfelső százalék jut tovább a HR-es asztalára.

A legjobb módja, hogy átjuss ezeken az Önéletrajzkezelő Rendszereken (ATS), ha az álláshirdetésben szereplő kulcsszavakat elszórod az önéletrajzodban, különösen az összefoglalóban és a készségeknél. Figyelj arra, hogy a kulcsszavakat mindig természetesmódon és csak akkor használd, ha valóban illenek a tapasztalataidra.

Nézd meg a bolti eladói önéletrajz mintánk összefoglalóját, hogy láss egy példát a sajátod megírásához.

Rugalmas önéletrajz összefoglaló minta

Vidám, ügyfélközpontú bolti eladó vagyok, aki imádja a vásárlók kiszolgálását és a csapatmunkát. A divatkereskedelem terén 1 éves munkatapasztalattal rendelkezem. Legutóbb az Öltözz Stílusosan ruházati üzletláncnál dolgoztam, ahol kiemelkedő ügyfélszolgálati készségeimnek köszönhetően sikeresen növeltem az eladásokat. Hatékonyan sajátítom el az új munkafolyamatokat, és mindig kész vagyok a tanulásra. A célom, hogy egy olyan csapat tagja legyek, ahol kamatoztathatom a lelkesedésemet és folyamatosan fejlődhetek.

Átmásolva!

Munkatapasztalat minta: a szakmai utad

A munkatapasztalati rész remek hely a korábbi munkahelyeid és az ott megszerzett készségeid kiemelésére. Ha rendelkezel valamennyi korábbi tapasztalattal, akkor a fordított időrendi önéletrajz formátum valószínűleg megfelelő a számodra. Kezdd a jelenlegi vagy legutóbbi pozícióddal, és haladj visszafelé, amíg felsoroltad az összes releváns munkaadót (legalább hármat). Hozz létre pontokat az egyes munkák alatt a feladataid és eredményeid leírására. Használj erős, cselekvő igéket és számokat az eredményeid bemutatására, ahol csak lehet.

Alább egy rugalmas példa látható a bolti eladói önéletrajz mintánkból.

Rugalmas munkatapasztalat önéletrajz minta

Bolti eladó a Öltözz Stílusosan Kft., Székesfehérvár
Május 2022 — Jelenleg

 • Vásárlói igények felmérése, ajánlás, kiszolgálás
 • Kasszakezelés, fizetések lebonyolítása
 • Áruk kihelyezése, árcímkézés, polcrendezés
 • Leltár előkészítése, részvétel a leltározásban
 • Az üzlet és a raktár rendben tartása
 • 10%-os eladásnövekedés elérése kiemelkedő vevőszolgálattal

 

 

Gyakornok a Divat Áruház Kft., Veszprém
Június 2022 — Augusztus 2022

 • Vásárlók kiszolgálása, tanácsadás
 • Pénztárgép kezelése, fizetések lebonyolítása
 • Webshop megrendelések összeállítása, csomagolása
 • Részvétel az árukihelyezésben és leltározásban
 • Az üzlet rendben tartása
Átmásolva!

Bolti eladó végzettség minta: a háttértörténeted

Itt tüntetheted fel az érettségi bizonyítványodat vagy bármilyen magasabb végzettségedet. Egy folyamatban lévő képzést úgy jelezhetsz, hogy odaírod a végzés várhatódátumát. Ha van alapszakos diplomád, már nem kell feltüntetned a középiskolát. Ha elvégeztél bármilyen, a bolti eladói munkához kapcsolódó tanfolyamot, azt is megadhatod itt, hogy mutasd az iparág iránti érdeklődésedet.

Alább egy minta látható a bolti eladói önéletrajz végzettség részére.

Rugalmas végzettség önéletrajz minta

Érettségi bizonyítvány, Közgazdasági Technikum, Budapest
2019 — 2022

• Kiemelkedő teljesítmény marketing tantárgyból

Átmásolva!

Önéletrajz készségek minta: a siker alapja

Mivel a bolti eladó kezdő pozíció, a készségeid kulcsfontosságúak lesznek a HR-es számára az önéletrajzod elbírálásakor. Az önéletrajzod készségei között lehetnek a hirdetésben szereplő kemény készségek, mint a pénztárgép-kezelés vagy az értékesítési tapasztalat, ezek nagy előnyt jelenthetnek, de a legtöbb bolti vezető hajlandó ezeket megtanítani ezeket a rendszereket, ha kezdő vagy. Ebben az esetben, az ügyfélszolgálati készségekre, a kommunikációra, a szervezőkészségre és a motivációra összpontosíts.

Alább látható a készségek rész a rugalmasan alakítható bolti eladói önéletrajz
mintánkból.

Rugalmas készségek önéletrajz minta
 • Pénztárgép, bankkártyás fizetés kezelése
 • Vevőkiszolgálás, aktív értékesítés
 • Árukijelölés, árcímkézés, polcok feltöltése
 • Jó kommunikációs és problémamegoldó készség
 • Leltározásban való részvétel
 • Gyors, pontos munkavégzés
Átmásolva!

Önéletrajz elrendezés és dizájn: az első benyomások

 • Hozz létre egy vizuálisan vonzó fejlécet a neveddel és elérhetőségeiddel
 • Mielőtt benyújtanád, nézd át az önéletrajzod helyesírását
 • Használj olyan szekció elnevezéseket, amiket a munkaadók felismernek
 • Ne zsúfold túl szöveggel vagy dizájnelemekkel a bolti eladói önéletrajzod
 • Használj legalább két különböző betűtípust az önéletrajzodban

Ha a biztosan működő megközelítést részesíted előnyben, egy önéletrajzsablon jó választás lehet. Ezeknek az előre megtervezett elrendezéseknek köszönhetően néhány perc alatt beillesztheted a személyes adataidat, módosíthatod a színösszeállítást, és letölthetsz egy tökéletes önéletrajzot. A Resume.io önéletrajzsablonjai jól hasznosíthatják a bolti eladói állásra jelentkezők, mivel ezeket elsősorban a készségek kiemelésére tervezték.

Összefoglaló a bolti eladói önéletrajzhoz

 1. A bolti eladói önéletrajz segít bemutatni a tapasztalataidat, készségeidet és motivációdat, épp ezért egy elengedhetetlen dokumentum az állás megszerzéséhez.
 2. A HR-esek tisztában vannak vele, hogy a bolti eladók gyakran diákok vagy pályakezdők. Használd arra az önéletrajzod, hogy megmutasd nekik, hogy a puha készségeid és személyiséged alapján miben tűnsz ki.
 3. Legyél biztos benne, hogy az egyoldalas önéletrajzod tartalmazza a szokásos részeket, még ha nincs is sok tapasztalatod, amiket feltüntethetnél - a HR-esek akkor is elvárják ezeket az elemeket.
 4. A formátumod nem kell hogy bonyolult legyen, de legyen jól szervezett és mentes az elütésektől és nyelvtani hibáktól.
 5. Ha bizonytalan vagy, egy önéletrajzsablon segítségével néhány kattintással könnyen létrehozhatsz egy erős vizuális prezentációt.
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
4 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
750 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
740 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
60 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
570 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
35 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
520 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
360 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
940 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
240 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
62 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
85 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
54 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása