1. Példák
  2. Ügyvezető
Írta: Anna Muckerman: Anna Muckerman:

Ügyvezető Kísérőlevél Példa

Jelentkezéséhez csatolja ezt a Ügyvezető kísérőlevél példát és gyorsan el fog tudni helyezkedni - csalódottság és találgatások nélkül. Ez a kísérőlevél példa kifejezetten a 2024-ben megüresedett Ügyvezető munkakörökhöz készült. Használja ki példamondataink + szakértői útmutatónk előnyeit és töltse le a tökéletes kísérőlevelet csupán néhány perc alatt.
4.5
Átlagos értékelés
31 már kapott értékeléseket
Ügyvezető  Kísérőlevél Példa
Kísérőlevél Szerkesztése

A legjobb formátum ügyvezető munkakör kísérőleveléhez

A kísérőlevél fejléce

A kísérőlevél fejléce a dokumentum legfelső részén elhelyezkedő terület. A fejléc nem csupán elhelyezkedése miatt kiemelkedő, hiszen két fontos célt szolgál. Először is nevével, elérhetőségeivel, LinkedIn vagy más közösségi média profiljának linkjével és egyéb a kapcsolattartásban fontos adatokkal segít a HR-vezetőnek a dokumentum beazonosításában. 

A fejléc másik feladata, vonzó formázási megoldásai révén, a figyelem felkeltése. Egy ügyvezetői pozíció esetében egyáltalán nem elhanyagolandó a levél megjelenésével közvetített üzenet. Úgy sugalljon tekintélyt és magabiztosságot, hogy megfeleljen a munkáltató arculatának is.

A szakasz célja: Nevének és elérhetőségeinek megjelenítése a dokumentum legtetején, ezzel megkönnyítve a HR-vezető számára a kapcsolatfelvételt. Vonzó és átgondolt formázási megoldásaival egyéni stílusának kifejezése, miközben megfelel a munkáltató arculat által támasztott igényeknek.

A kísérőlevél üdvözlő szövege

A kísérőlevél megszólítása rendkívül fontos a levélben használt barátságos és tiszteletteljes hangvétel megalapozásához. Ahogy azt már ebben a példában említettük, az üdvözlést a vállalattal, illetve a HR-osztállyal fennálló ismertsége és kapcsolata alapján érdemes megválasztani. Ha kétségei vannak a választás helyességét illetően, ne kockáztasson! Használja az egyszerű és hivatalos "Tisztelt" kifejezést, a címzett teljes nevével.

A szakasz célja: Személyes kapcsolat kialakítása a címzett nevének használatával és a vállalattal fennálló kapcsolatnak megfelelő üdvözlés kiválasztásával.

A kísérőlevél bevezető szövege

Bizonyos tekintetben a kísérőlevél legfontosabb szakasza a bevezetés. Ha itt nem sikerül kiemelkednie a többi jelentkező közül, a HR-vezető nagy valószínűséggel már az első bekezdés elolvasása nélkül tovább halad. Ügyvezetőként nem ez a biztonsági játék helye! Maradjon a hivatalos hangnem mellett, de mutassa be legmerészebb ötletét, a leginkább lenyűgöző eredményeit, vagy ami még jobb, egy magával ragadó történettel mesélje el az elképzelései nyomán megvalósult sikereket. A bemutatkozás maradjon tömör, így az olvasó nem veszíti el érdeklődését és tovább olvas.

A szakasz célja: Egy érdekes és lenyűgöző bevezető mondattal azonnal kiemelkedjen a többi jelentkező közül és az olvasót a levél további tartalmának elolvasására késztesse.

Az alábbiakban olvasható önéletrajz minta szövegben egy ügyvezető karrierállomásait foglaltuk össze.

Másolható

Az elmúlt két évtizedben a szállítási üzletágban dolgoztam vezető beosztásban.
Ez idő alatt átéltem a mobil alkalmazások által vezérelt üzleti modellek előre törését, és az elsők között használtam a közösségi média csatornákat az ügyfelek megszólítására és a kapcsolatfelvételre. Amikor egy megbízható szolgáltatás jelenti az üzleti lehetőséget, az új ügyfelek csak akkor választják az Ön szolgáltatását, ha képes tudtukra adni mennyire nagyszerű is az.

Átmásolva!

Kísérőlevél törzsszövege (középső szakasz) 

A kísérőlevél törzsszövegében gondosan bemutathatja, miért Ön a tökéletes választás az adott ügyvezetői állás betöltésére. Csak néhány, valóban meggyőző érvet használjon és eredményeit minden esetben tényekkel és adatokkal is támassza alá. Ez a szakasz a megpályázott munkakörhöz kapcsolódó legjelentősebb tapasztalatait tartalmazza. Az úgynevezett STAR (Situation, Task, Action, Result) módszerrel mutassa be az adott helyzetet (Situation) és a megoldandó feladatot (Task), majd részletezze az alkalmazott műveleteket (Action) és ezek pozitív eredményeit (Result).

Egy ügyvezetői pozíció esetében a vállalat jövőjére vonatkozó elképzelései kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Fennhéjázás és önhittség nélkül mutassa be ötletei és a vállalkozás fejlesztésre vonatkozó elképzeléseit.

A szakasz célja: A munkakörhöz leginkább kapcsolódó és legjelentősebb eredmények bemutatása a STAR módszer segítségével. A vállalat sikerét elősegítő ötletek és elképzelések ismertetése.

Az alábbi kísérőlevél példa szövegében láható, hogy a legjelentősebb eredmények kiemelésére felsorolást használtunk.

 Másolható 

Épp jókor találtam rá a CMC Futár vállalatnál felszabadult vezető beosztásra, hiszen nemrégiben hagytam ott korábbi munkahelyemet és egy kis szünet után készen állok a visszatérésre. Minkét korábbi vezető beosztásomban teljes felelősséggel tartoztam az eredményekért, így közvetlen jelentéseket kaptam az értékesítés, a marketing, az üzemeltetés és a pénzügyi részlegektől.

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán végeztem logisztika szakirányon, majd a Plus Sprinternél dolgoztam nyolc évig, ahol elsősorban az értékesítési és marketing osztályokon láttam el feladatokat és végigjártam a ranglétra minden fokát. Ezután az Express Gonál helyezkedtem el műveleti igazgatóként, ahol két év után egy vezetőségi kivásárlást követően kaptam meg az ügyvezetői pozíciót.

  • Az Express Gonál eltöltött két év alatt jelentős eredményeket sikerült elérnem:
  • Az állandó ügyfelek száma 120%-kal nőtt – 500-ról 1100-ra, amin a bevétel 140%-os növekedését eredményezte.
  • A terjeszkedést új területi fejlesztések támogatták. Az organikus, hasonló termékeken keresztüli értékesítés 18%-kal nőtt.
  • Első helyezést elért mobil applikáció és díjnyertes ügyfélkapcsolati portál fejlesztése.
  • 45 fő alkalmazottról több, mint 100 fős csapat fejlesztése. Az alkalmazottak megtartási aránya 65%-ról 85%-ra nőtt.

Úgy tudom, hogy a területi terjeszkedés áll első helyen növekedési terveikben és remélem, hogy hasznosnak találják tapasztalataimat. Egy új területen kulcsfontosságú a megfelelő marketing-megjelenés és szívesen megosztanám Önökkel a közösségi médiával kapcsolatos néhány trükkömet, amennyiben lehetőséget kapok egy személyes elbeszélgetésre.

Átmásolva!

Az ügyvezető munkakör kísérőlevelének lezárása (összegzés és elbúcsúzás)

A kísérőlevél összegzésének elsődleges feladata az olvasó felszólítása egy adott cselekmény végrehajtására. Ez a stratégia tulajdonképpen a vállalati ranglétra minden szintjén használható, viszont egy ügyvezetőnek különösen világosan ki kell fejeznie szándékait és elvárásait. Tájékoztassa az olvasót a munkakör iránti érdeklődéséről és kérjen egy személyes elbeszélgetést a HR-vezetőtől. A rendelkezésre álló hely függvényében itt ismét megadhatja elérhetőségeit. Ne felejtse el megköszönni az olvasó figyelmét és az esetleges lehetőséget.

Ezután zárja le a levelet az üdvözlésnek és a levél többi tartalmának megfelelő búcsúzással. A "Tisztelettel:", az "Üdvözlettel:" és a "Köszönettel:" mind megfelelnek erre a célra.

A szakasz célja: A HR-vezetőnek címzett egyértelmű és magabiztos kérés egy személyes állásinterjú megvalósítására. Hivatalos és a levél stílusának megfelelő lezárás.

Az alább olvasható kísérőlevél mintában használt összegzés kifejezi a jelentkező érdeklődést és egy felhívással zárul.

Másolható

Vezetői csapatuk híres újító megoldásairól és ügyfélközpontú megközelítéséről. Nagy megtiszteltetés lenne számomra, ha együtt dolgozhatnék velük és segíthetném őket a vállalat továbbfejlesztésében.

Tisztelettel: Korniss Dávid

Átmásolva!

 

Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Tűnjön ki a többi pályázó közül és helyezkedjen el gyorsabban a tökéletes munkakör megszerzéséhez alkalmas, szakértőink által megtervezett ingyenes kísérőlevél sablonjainkkal.
Kísérőlevél Készítése
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Tűnjön ki a többi pályázó közül és helyezkedjen el gyorsabban a tökéletes munkakör megszerzéséhez alkalmas, szakértőink által megtervezett ingyenes kísérőlevél sablonjainkkal.
Kísérőlevél Készítése

Ingyenes, szakszerűen megtervezett sablonok

Több, mint 10 millió megszerkesztett önéletrajzával és kísérőlevelével CVapp.hu a legjelentősebb online karriersegítő, mely felhasználóit állásinterjúkhoz segíti hozzá
3.5 / 5
3 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York cover_letter template
New York
410 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs cover_letter template
Bécs
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney cover_letter template
Sydney
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon cover_letter template
London
250 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin cover_letter template
Dublin
220 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva cover_letter template
Moszkva
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam cover_letter template
Amszterdam
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid cover_letter template
Madrid
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago cover_letter template
Santiago
130 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr cover_letter template
Szingapúr
48 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo cover_letter template
Oslo
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros cover_letter template
Fokváros
7 100+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs cover_letter template
Párizs
32 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin cover_letter template
Berlin
87 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf cover_letter template
Genf
3 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver cover_letter template
Vancouver
42 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió cover_letter template
Tokió
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó cover_letter template
Milánó
48 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon cover_letter template
Lisszabon
26 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona cover_letter template
Barcelona
27 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága cover_letter template
Koppenhága
21 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago cover_letter template
Chicago
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio cover_letter template
Rio
26 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma cover_letter template
Róma
5 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston cover_letter template
Boston
16 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto cover_letter template
Toronto
95 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása