1. Példák
  2. Tanársegéd
Írta: Anna Muckerman: Anna Muckerman:

Tanársegéd Kísérőlevél Példa

Jelentkezéséhez csatolja ezt a Tanársegéd kísérőlevél példát és gyorsan el fog tudni helyezkedni - csalódottság és találgatások nélkül. Ez a kísérőlevél példa kifejezetten a 2024-ben megüresedett Tanársegéd munkakörökhöz készült. Használja ki példamondataink + szakértői útmutatónk előnyeit és töltse le a tökéletes kísérőlevelet csupán néhány perc alatt.
4.0
Átlagos értékelés
56 már kapott értékeléseket
 Tanársegéd  Kísérőlevél Példa
Kísérőlevél Szerkesztése

Példa a tanársegéd munkakör kísérőlevelének legjobb formátumára

Sokan azért félnek belevágni a kísérőlevél megírásába, mert attól tartanak, hogy a dokumentumnak nincs egy követhető, stabil szerkezete. Ne aggódjon! Mi ismerjük a varázs receptet. Ebben a cikkben a kísérőlevél megírását könnyen követhető lépesénként mutatjuk be. De ez még nem minden! A levél szerkezete ágazattól és munkakörtől függetlenül bármilyen területen használható, így egész karrierje során bármikor alkalmazhatja. Tekintse meg a CVapp.hu oldal összes Kísérőlevél sablonját!

A kísérőlevél fejléce

A kísérőlevél fejléce több fontos szerepet is betölt. Először is, segít a dokumentum beazonosításban, valamit a jelentkező telefonszámát és egyéb kapcsolattartási adatait a HR-vezető számára jól látható helyen jeleníti meg. Az egyes tankerületekben többen is foglalkoznak a munkaerő-felvétellel, így mire a pályázatok a vezetőhöz kerülnek, több kézen is átfutnak. A fejléc biztosítja, hogy az olvasó tisztában legyen a levél írójának személyével és elérhetőségeivel.

Módosítható példa kísérőlevél fejlécére

Tobiska Kinga
Kémia-Fizika Szakos Tanár

Átmásolva!

A kísérőlevél üdvözlő szövege

Bár a megszólítás csupán néhány szót tartalmaz, mégis a levél meghatározó eleme. Itt alapozhatja meg a dokumentum pozitív csengésű és tiszteletteljes hangnemét, ami egy igazán jó kezdet. Ha több kísérőlevél példát is elolvas, bizonyára fel fog tűnni, hogy a megszólításban kerülik a "Tisztelt Cím!" és ehhez hasonló, általános üdvözlési formákat. Ehelyett a levél egy konkrét személynek szól. Az oktatásról elmondható, hogy egy hivatalos közeg, ezért a "Tisztelt" megszólítás és a címzett teljes nevének használata talán a legmegfelelőbb választás.

Módosítható példa kísérőlevél üdvözlésére

Tisztelt Schultz Zoltán úr!

Átmásolva!

A kísérőlevél bevezető szövege

Most, hogy már túlvagyunk a fejlécen és az üdvözlésen, itt az ideje, hogy belevágjunk a kísérőlevél valódi tartalmába. A bevezetésben nyílik lehetősége arra, hogy jó első benyomást keltsen és megragadja az olvasó figyelmét, arra ösztönözve, hogy tovább olvasson. Egy energikus rövid történet, egy merész vélemény vagy egy érdekes bemutatkozás mind-mind alkalmas erre. Maradjon hivatalos, és inkább kerülje a különc szófordulatokat, viszont bemutatkozása mindenképpen fejezze ki a tanítás iránti elkötelezettségét.

Módosítható példa kísérőlevél bevezetésére

Newton első törvénye szerint minden test addig tartja meg nyugalmi állapotát, míg kölcsönhatás állapotának megváltoztatására nem kényszeríti.

Átmásolva!

A kísérőlevél törzsszövege (középső szakasz)

A tanársegéd kísérőlevelének törzsszövegében részletesebben bemutathatja legjelentősebb sikereit, legnagyobb erényeit és tulajdonságait, melyek tökéletes jelöltté teszik az adott állás betöltésére. A rövid történetekkel nem csupán múltbeli eredményeit, de jövőre vonatkozó céljait és az Önben rejlő lehetőségeket is jól illusztrálhatja. Ehhez kiváló megoldás az úgynevezett STAR módszer: mutassa be eredményeit egy helyzet( Situation) és a kapcsolódó feladat ( Task), az alkalmazott műveletek ( Action) és ezek pozitív eredmény ( Result) felhasználásával. Egy dologra azonban mindenképpen ügyeljen: ne untassa az olvasót, vagyis a bemutatott példákat ne nyújtsa hosszúra! 

Módosítható példa kísérőlevél törzsszövegére

A két évtized, melyen át figyelhettem, ahogy több, mint 500 természettudományt választó diákom a legjobb egyetemeken diplomázott, azt súgja nekem, hogy az
én „erőm”, mely kiváltja az állapotváltozást a jövő természettudományos elméinek felfedezése. Remélem, hogy lehetőséget kapok arra, hogy ezt a Lovassy László Gimnázium meghirdetett munkakörében is bizonyíthatom.

Egy 18 iskolát tartalmazó körzet tantárgyi vezetőjeként dolgozhattam, így nagy felelősségem volt a tananyag megfelelő összeállításában. Az újításoknak köszönhetően egy négyéves időszak alatt 10%-kal több diák választotta valamely tantárgyamat érettségi tárgyként. A saját iskolámban a sikeres érettségi vizsgák aránya elérte a 99%-ot. Hiszem, hogy a gyakorlati tapasztalat révén sokkal mélyebb tudást adhatunk, mint elméleti oktatással – a kísérletek minden egyes esetben hatásosabbak a tankönyvi szövegnél. Az újító hozzáállás gyakran új felfedezésekhez vezet.

Diákjaim számára online formában elérhető tananyagokat készítek, hiszen úgy vélem, hogy ez a vegyes módszerű oktatás a jövő megoldása. Természetesen nem foghatjuk diákjaink kezét a házi feladat írása közben, viszont egy online elérhető videóban sok mindent elmagyarázhatunk. A videóknak megvan az a nagyszerű tulajdonságuk, hogy a tudás ellenőrzésére bármikor visszanézhetők.

Átmásolva!

A tanársegéd munkakör kísérőlevelének lezárása (összefoglalás és elköszönés)

Elérkezett a kísérőlevél udvarias és hivatalos lezárásának ideje. Éreztesse az iskolaigazgatóval, micsoda szerencse, hogy egy ilyen fantasztikus új munkatárs erősíti majd a tantestület csapatát! Ehhez egy lelkesedést és pozitív hangulatot sugalló, a kapcsolatfelvételre ösztönző felhívást vagy felszólítást kell megfogalmaznia. A levél végén akár telefonszámát vagy egyéb elérhetőségét is megadhatja, majd búcsúzzon el a szokásos "Tisztelettel:" vagy "Köszönettel:" kifejezéssel és írja alá teljes nevét.

Módosítható példa kísérőlevél összegzésére és elbúcsúzásra

A Lovassy Gimnázium értékei közel állnak hozzám és a tantestület egyik munkatársa javasolta, hogy jelentkezzem az állásra. Alig várom, hogy közelebbről is megismerhessem a tanári kart és a diákokat és nagyon remélem, hogy én is hozzájárulhatok majd a diákok sikereihez. Az oktatásnak hívott kísérletben minden érdeklődő fiatal elme számít.

Üdvözlettel: Tobiska Kinga

Átmásolva!

Fogalmazza meg a tökéletes kísérőlevelet pár perc alatt példáink segítségével! Semmi kétség a siker felől! Csak jelentkezzen és tanítson!

Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Tűnjön ki a többi pályázó közül és helyezkedjen el gyorsabban a tökéletes munkakör megszerzéséhez alkalmas, szakértőink által megtervezett ingyenes kísérőlevél sablonjainkkal.
Kísérőlevél Készítése

Ingyenes, szakszerűen megtervezett sablonok

Több, mint 10 millió megszerkesztett önéletrajzával és kísérőlevelével CVapp.hu a legjelentősebb online karriersegítő, mely felhasználóit állásinterjúkhoz segíti hozzá
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York cover_letter template
New York
450 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs cover_letter template
Bécs
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney cover_letter template
Sydney
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon cover_letter template
London
290 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin cover_letter template
Dublin
250 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva cover_letter template
Moszkva
64 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam cover_letter template
Amszterdam
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid cover_letter template
Madrid
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago cover_letter template
Santiago
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr cover_letter template
Szingapúr
53 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo cover_letter template
Oslo
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros cover_letter template
Fokváros
7 900+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs cover_letter template
Párizs
36 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin cover_letter template
Berlin
94 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf cover_letter template
Genf
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver cover_letter template
Vancouver
47 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió cover_letter template
Tokió
63 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó cover_letter template
Milánó
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon cover_letter template
Lisszabon
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága cover_letter template
Koppenhága
23 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago cover_letter template
Chicago
20 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio cover_letter template
Rio
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma cover_letter template
Róma
5 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston cover_letter template
Boston
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto cover_letter template
Toronto
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása