1. Példák
  2. Orvos
Írta: Karl Kahler:Karl Kahler:

Orvos Kísérőlevél Példa

Jelentkezéséhez csatolja ezt a Orvos kísérőlevél példát és gyorsan el fog tudni helyezkedni - csalódottság és találgatások nélkül. Ez a kísérőlevél példa kifejezetten a 2024-ben megüresedett Orvos munkakörökhöz készült. Használja ki példamondataink + szakértői útmutatónk előnyeit és töltse le a tökéletes kísérőlevelet csupán néhány perc alatt.
4.7
Átlagos értékelés
63 már kapott értékeléseket
Orvos  Kísérőlevél Példa
Kísérőlevél Szerkesztése

A legjobb formátum orvos munkakör kísérőleveléhez

Az orvosi pozícióra küldött kísérőlevél formátuma kapcsán ügyelni kell a szerkezetre, a dizájnelemekre és az elrendezésre. Elsőként nézzük a “vázat” — a levél alapját adó szerkezeti elemeket és ezek keretét. Erre építhetjük fel a többi elemet.

Íme a kísérőlevelek nélkülözhetetlen építőelemei:

  • Fejléc, az elérhetőségi adatokkal
  • Üdvözlés
  • Bevezetés
  • Törzsszöveg
  • Összegzés
  • Búcsúzás és aláírás

Ez a "váz" a kísérőlevél alapja. A formátum kapcsán a díszítőelemek és az elrendezés szintén fontos szerepet kapnak - biztosítják az olvasó számára kellemes megjelenést. A kísérőlevél megjelenését számos elem befolyásolja. A betűtípus, a betű méret, a szöveg igazítása, a bekezdések stílusa, a margók, a sorközök, a megfelelő egyensúly és a szabad területek használata mind olyan tényező, melyről dönteni kell. 

Előre megtervezett kísérőlevél sablonjainkban a fent említett tervezési problémákat már mind megoldottuk, így Önnek csak egy dolga maradt: a kísérőlevél megírása!

A kísérőlevél fejléce

A kísérőlevél fejléce (orvosi praxisok esetében gyakran cégjelzés) az oldal legtetején elhelyezkedő, vonzó elemekkel megtervezett terület, mely tartalmazza nevét, foglalkozását, címét, telefonszámát, e-mail címét, valamint ide helyezheti el fényképét, LinkedIn-profilja linkjét vagy a szakmai előmenetelét tartalmazó weboldal hivatkozását. 

Hatalmas hibát vétene, hogy a tökéletes kísérőlevél megírása mellett elfelejtené megadni elérhetőségi adatait. Ezt a hibát a fejléccel kiküszöbölheti. 

A kísérőlevél megszólítása

A kísérőlevél üdvözlő szövegében, vagy másnéven megszólításában általában a "Tisztelt" kifejezést és a teljes nevet használjuk.

A "Tisztelt" megszólítás helyett más is használható, de ezt tényleg nem kell túlbonyolítani. A "Tisztelt Dr. Marosi Antal!" megszólítás tökéletesen megfelel, feltéve, hogy a megfelelő személyt szólítja meg és a nevét helyesen írja le. Ehelyett még használhatja a "Kedves Dr. Marosi Antal!" variációt, esetleg a "Kedves Antal!" megoldást, ha esetleg személyesen, jól ismeri a címzettet. De ahogy a tudományra, a kísérőlevelekre is igaz: Bizonyos kockázatokkal jár, ha a eltérünk a jól bevált gyakorlattól. 

Javasoljuk, hogy nézzen utána az álláspályázatok feldolgozásával foglalkozó személy nevének. Ha az álláshirdetésben nem említik meg és online sem találja az adott személyt, alkalmazza jól bevált taktikát és kérdezze meg telefonon.

A kísérőlevél bevezető szövege

A kísérőlevél bemutatkozó szakasza legyen az az ellenállhatatlan, érdekfeszítő, lenyűgöző első bekezdés, ami felkelti az olvasó érdeklődését és további olvasásra ösztönzi. Csak nyugodtan!

A bemutatkozás feladata az alábbi célok megvalósítása: Pontosítja a megpályázott állást, és meggyőzően érvel a jelentkező mellett. Itt még nem kell az összes tényt felsorolni, viszont a szöveg keltse azt a benyomást, hogy további figyelemre méltó részletek vannak a pályázó tarsolyában.

Ez az orvosok számára összeállított kísérőlevél mintánkból kiragadott szemelvény példaként szolgálhat:

Módosítható bevezetés példa

Az elmúlt harminc évben két különböző körzetben dolgoztam háziorvosként. Ezen idő alatt a betegek több generációját gyógyítottam és kezeltem, sok esetben szinte „családtagként” segítve pácienseimet. Álláshirdetésükben kiemelték a szoros orvos-beteg kapcsolat fontosságát, és egy olyan kis körzet esetében, mint ami a meghirdetett pozícióhoz tartozik, nem szabad alábecsülni a kialakakításra váró bizalmi viszonyt.

Átmásolva!

A kísérőlevél törzsszövege (középső szakasz)

A kísérőlevél törzsszövegében, vagyis a középső szakaszban kell meggyőzni a munkáltatót arról, hogy csapata bővítéséhez valóban Önre van szüksége. 

Ha legnagyobb előnyének sokéves egészségügyi tapasztalatát tartja, írjon arról! Ha még fiatal, de kiváló eredménnyel végzett a Semmelweis Egyetemen, kezdje ezzel a ténnyel! Ön ismeri legjobban saját erősségeit. Találja meg a módját, hogyan hangsúlyozhatja ki a megpályázott álláshoz szükséges legjelentősebb képességeit.

Tapasztalatai bemutatása során legyen konkrét, ahol csak teheti használjon számokat és adatokat. Próbáljon meg legalább egy rövid történetet is leírni, amely lehetőleg arról szóljon, hogy a munkája során felmerült nehézséget hogyan sikerült legyőznie mindenki megelégedésére.

Íme az orvos munkakör kísérőlevél példánk törzsszövege:

Módosítható törzsszöveg példa

Hosszú időn keresztül átlagban napi húsz beteg ellátását végeztem, ami egyben azt is jelentette, hogy a gyakori megbetegedésekre adott innovatív kezelések alkalmazásán kívül a legritkábban előforduló egészségügyi problémákat is meg kellett oldanom. Tisztában vagyok azzal, hogy a körzet közösségében a szívelégtelenség, az elhízás és a stroke kifejezetten gyakori problémák – legutóbbi praxisomban a tájékoztatás és a megelőző egészségügyi beavatkozások együttes alkalmazásával a szívbetegségek előfordulását 45%-kal, az elhízás arányát pedig 20%-kal sikerült csökkenteni. Fontos, hogy a betegek tisztában legyenek azzal, milyen hatásoknak teszik ki szervezetüket.

Háziorvosi feladataimat két alkalommal szakítottam meg, további tapasztalatszerzés céljából egy-egy éves időtartamra a helyi kórházban vállaltam feladatokat. Ahhoz, hogy a betegeket hatékonyan a megfelelő irányba terelhessük, meg kell tapasztalni az egészségügyi ellátás gyakorlati oldalát is.

Korábbi körzetem életkori eloszlása megegyezett az Önök közösségének összetételével: főként f iatal családokból, valamint az átlagosnál magasabb arányú időskorú lakosokból állt. Ennek megfelelően munkám középpontjában elsősorban a gyermekek ellátása és az idősgondozás állt.

Átmásolva!

Az orvos munkakör kísérőlevelének lezárása (összefoglalás és elköszönés)

Az utolsó bekezdésben, vagyis a kísérőlevél összefoglalásában, összegezze az eddigieket és mindezt egészítse ki a címzettnek szóló "felszólítással". Nyugodtan kifejezheti, mennyire várja a választ. Azt is megemlítheti, hogy szívesen részt venne egy állásinterjún, akár személyesen, akár online formában. Rejtett módon ösztönözze az olvasót a megfelelő reakcióra, nehogy "elfelejtsen" válaszolni.

A kísérőlevél lezárásához választhatja a "Tisztelettel:", az "Üdvözlettel:" megoldásokat, a "Köszönöm a rám szánt idejét." kiegészítéssel. Az elköszönés után hagyjon ki egy sort és aláírásként használja a teljes nevét. 

Tekintse meg orvosoknak készült kísérőlevél mintánk lezárását:

Módosítható összegzés példa

Orvosi szakértelmem alátámasztására mellékeltem néhány ajánlást munkatársaimtól, illetve korábbi betegeimtől, és szívesen egy beszélgetés keretében szívesen megvitatnám a kezdés lehetőségeit.

Tisztelettel: Dr. Varga Alíz

Átmásolva!
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Tűnjön ki a többi pályázó közül és helyezkedjen el gyorsabban a tökéletes munkakör megszerzéséhez alkalmas, szakértőink által megtervezett ingyenes kísérőlevél sablonjainkkal.
Kísérőlevél Készítése

Ingyenes, szakszerűen megtervezett sablonok

Több, mint 10 millió megszerkesztett önéletrajzával és kísérőlevelével CVapp.hu a legjelentősebb online karriersegítő, mely felhasználóit állásinterjúkhoz segíti hozzá
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York cover_letter template
New York
440 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs cover_letter template
Bécs
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney cover_letter template
Sydney
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon cover_letter template
London
280 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin cover_letter template
Dublin
250 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva cover_letter template
Moszkva
62 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam cover_letter template
Amszterdam
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid cover_letter template
Madrid
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago cover_letter template
Santiago
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr cover_letter template
Szingapúr
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo cover_letter template
Oslo
56 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros cover_letter template
Fokváros
7 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs cover_letter template
Párizs
35 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin cover_letter template
Berlin
92 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf cover_letter template
Genf
3 300+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver cover_letter template
Vancouver
45 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió cover_letter template
Tokió
61 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó cover_letter template
Milánó
51 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon cover_letter template
Lisszabon
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága cover_letter template
Koppenhága
22 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago cover_letter template
Chicago
19 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio cover_letter template
Rio
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma cover_letter template
Róma
5 600+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston cover_letter template
Boston
17 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto cover_letter template
Toronto
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása