1. Példák
  2. Fogorvos
Írta: Paul Drury: Paul Drury:

Fogorvos Kísérőlevél Példa

Jelentkezéséhez csatolja ezt a Fogorvos kísérőlevél példát és gyorsan el fog tudni helyezkedni - csalódottság és találgatások nélkül. Ez a kísérőlevél példa kifejezetten a 2024-ben megüresedett Fogorvos munkakörökhöz készült. Használja ki példamondataink + szakértői útmutatónk előnyeit és töltse le a tökéletes kísérőlevelet csupán néhány perc alatt.
4.1
Átlagos értékelés
38 már kapott értékeléseket
Fogorvos  Kísérőlevél Példa
Kísérőlevél Szerkesztése

Példa a fogorvos munkakör kísérőlevelének legjobb formátumára

A fogorvosi kezelések minden egyes lépése jól megtervezett, nem hagy sok teret az egyéni megoldásokra. A fogorvosok által összeállított kísérőlevél sem mentes a kissé merev szerkezeti felépítéstől. A gondolatok szabad megfogalmazása, az ide-oda csapongó tartalom egész biztos nem éri el a kívánt hatást.

A fogorvosi kísérőlevél tartalmazza az alábbi elemeket:

  • A kísérőlevél fejléce
  • Üdvözlés / megszólítás
  • A kísérőlevél bevezetése
  • A középső bekezdések (a levél törzsszövege)
  • A kísérőlevél lezáró bekezdése (összegzés és búcsúzás)

A kísérőlevél minden egyes elemének megvan a saját szerepe, fontos üzenetet hordoz. A levél bevezetése és lezárása szintén meghatározott módon történik, bár valamennyi író szabadság megengedett. Eredményeit megfogalmazhatja egész mondatokban, folyamatos szövegként, vagy felsorolásként, erőteljes, cselekvést kifejező igék használatával. 

A kísérőlevelek összeállítására vonatkozó útmutatónkban részletes tanácsokat, a témához kapcsolódó és hasznos cikkeket olvashat. Ebben a cikkben viszont igyekszünk bemutatni egy, konkrétan a fogorvosok számára összeállított kísérőlevél példát. Az álláshirdetésben gondosan olvassa el a munkakör leírását és ennek megfelelően fogalmazza meg kísérőlevele tartalmát.

Szakértői javaslat

Szakértői Javaslat: A fogászat sokszínűségének értelmezése

A fogorvosokat kereső álláshirdetésekben általában felsorolják a betegek kezelése során alkalmazott leggyakoribb eljárásokat. Bár személyes tapasztalatai kis mértékben eltérhetnek a leírtaktól, érdemes a meghatározott területeken szerzett tudására összpontosítani. Akár még telefonon is felhívhatja az adott fogászatot, így többet megtudhat az oda járó páciensekről - egy ilyen kezdeményező telefonhívással sok hasznos információhoz juthat, és ezt felhasználhatja pályázata testre szabásához.

Az alábbi, fogorvosok számára írt kísérőlevél mintát az álláshirdetésben szereplő feladatokhoz igazíthatja:

Módosítható példa kísérőlevél

Tisztelt Komáromi Patrik úr!

Fogorvosi karrierem elmúlt öt éve során átlagosan havonta több, mint 120 kamaszkorú beteggel foglalkoztam, és ezen idő alatt sok mindent megtanultam a serdülők lélektanáról. Jó eredményt úgy lehet elérni, ha a páciens megérti, a kezelés hogyan válik előnyére a szájhigiénia szempontjából és mindez hogyan eredményez végül egy tökéletes fogsort. A betegeimnél a fogszabályozási átlagnál 22%-kal korábban fejezhettük be a kezeléseket – remélem ezt az eredményt sikerül megismételnem a Belvárosi Fogászati Klinikánál is.

Jelenlegi munkakörömben egy 40 millió forintos éves bevétellel rendelkező rendelő vezető fogorvosként dolgozom, melynek keretében teljes felelősséggel tartozom a fogszabályzási kezelésekért. Aktívan segítem és felügyelem az újonnan végzett fogorvosok munkáját. Eddig több, mint 15 nálam gyakorlatot szerzett fogorvos nyitott saját rendelőt, illetve távozott egy magasabb beosztású pozíciót elfogadva.

Mivel a jelenlegi munkahelyemen a fiatal szakemberek viszonylag gyorsan váltják
egymást és gyors egymásutánban három munkatársam is távozott, így 60%-kal megnövekedett a hozzám került kamaszkorú fogszabályzással kezelt páciensek száma. Fogászati asszisztensemet kiképeztem a bonyolultabb esetek kezelésére is és heti 14 órával több munkaidőt vállalatam az új munkatársak felvételét megelőzően. Rendelőnk munkáját és törekvéseit központi irodánk is elismerte. A helyreállító fogászat területén végzett munkámért eddig öt munkahelyi elismerésben részesültem és a legösszetettebb esetek közül több, mint 1100-at személyesen kezeltem.

Szívesen ellátogatnék rendelőjükbe, hogy személyesen is megtapasztalhassam az Önöknél előforduló kihívásokat, valamint megbeszélhessük miben lehetnék csapatuk segítségére.

Tisztelettel: Dr. Farkas Sára

Átmásolva!

Bár a fenti kísérőlevél minta valószínűleg nem teljesen fedi le eddigi tapasztalatait, a hangnem és a stílus tekintetében jó kapaszkodót nyújthat. Használjon hivatalos nyelvezetet, lehetőség szerint fogászati kifejezésekkel tűzdelve. Tekintse a levelet jövendőbeli főnökével folytatott állásinterjú előfutárának. 

A kísérőlevél fejléce

Ahogy az a kísérőlevél példánkban is látható, az olvasónak elsőként a kísérőlevél fejléce tűnik fel. Figyelmünket először a különálló elemek ragadják meg, csak ezután merülünk el a hosszabb szövegek részleteiben. Itt ezt a javunkra fordíthatjuk!

A kísérőlevél fejléce tartalmazza a pályázó nevét, e-mail címét és telefonszámát. Amikor a fogászat vezetője ránéz a dokumentumra, tudat alatt nyugtázza, hogy az adott jelölttel szükség esetén bármikor kapcsolatba léphet. Ha a kísérőlevélen nem találja meg ezeket az adatokat, elő kell keresnie az önéletrajzot. Sokkal egyszerűbb, ha ezzel nem kell bajlódnia és a levél igazán fontos üzenetére összpontosíthat.

A kísérőlevél fejlécének célja: Kapcsolattartási adatait minden esetben többször ellenőrizze le és még véletlenül se az ismerőseivel használt "vicces" e-mail címét tüntesse fel.

Szakértői javaslat

Szakértői Javaslat: A pályázókat nyomon követő ATS rendszer a kísérőlevél fejlécében fogja keresni az adatokat

A munkaerő-felvétel során egyre nagyobb szerephez jutnak az automatizált folyamatok. A beérkező önéletrajzokat és kísérőleveleket első lépésként a pályázókat követő szoftverek vizsgálják át. A megadott kulcsszavak és a pályázati anyag tartalma alapján minősítik a jelentkezőket, valamint az adatbázist a jelentkezők kapcsolattartási adataival töltik fel.

Tüntesse fel elérhetőségeit a fejlécben! Ha ezt elmulasztja, előfordulhat, hogy jelentkezését elutasítják. Lehet, hogy az adott munkakörre nem találják alkalmasnak, viszont ha szerepel az adatbázisban, az további esélyeket jelenthet a jövőre nézve.

A kísérőlevél üdvözlő szövege

Fogorvosként megszokhatta, hogy a betegekkel és a munkatársaival is udvarias, kissé hivatalos hangnemet használ. A kísérőlevélben már a megfelelő megszólítás kiválasztásával jelzi a helyzethez illő hangvétel megválasztását.

A legtöbb kísérőlevél esetében a "Tisztelt Dr. [Teljes Név]!" megszólítást használhatja. Természetesen ehhez tudnia kell pontosan kinek címezheti a levelet. Az információt megtalálhatja a rendelő weboldalán, illetve érdeklődhet telefonon. Ha ezt elmulasztja, felületesnek, sőt lustának tűnhet és ez valószínűleg negatívan befolyásolja majd az állás megszerzésének esélyeit.

Ha nem sikerül kiderítenie a címzett nevét (például a rendelő nem kívánja megadni), a "Tisztelt Medicover Fogászat!" megszólítás is tökéletesen megfelel. Távolságtartó és személytelen hangzása miatt kerülje a hivatalos és kissé idejétmúlt "Tisztelt Cím!" megszólítást.

A kísérőlevél üdvözlésének / megszólításának célja: A megfelelő üdvözlés kiválasztásával, megalapozza a levél hangulatát, csakúgy, mint kísérőlevél példánkban.

Szakértői javaslat

Szakértői Javaslat: Saját nevének látványa mindenkit tűzbe hoz (a jó értelemben véve)

Ha ötven kísérőlevelet végig kell böngésznie, érezni akarja, hogy a sorok Önnek szólnak. Máskülönben miért akarná elolvasni? Kutatások kimutatták, hogy agyunk szinte felvillanyozódik nevünk hallattán (vagy láttán), ezért annyira fontos a HR-vezető nevét feltüntetni. Valószínűleg a legtöbb jelentkezőnek sikerül ezt meglépnie, viszont, ha eltéveszti vagy elírja a nevet, az olvasót egészen lelombozhatja.

Módosítható példa kísérőlevél üdvözlésére

Tisztelt Komáromi Patrik úr!

Átmásolva!

A kísérőlevél bevezető szövege

Miután sikerül az alaphangulatot megteremteni, vessen egy gyors pillantást kísérőlevél példánkra, melynek bevezetésével megkülönböztetheti magát a jelentkezők sokaságától. A pályázat melyik eleme a legmeghatározóbb? A betegek megnyerésének képessége? A helyi kamaszok körében elért fogszabályozási sikerei? A közös csapatmunka és annak fejlesztése?

A bevezető bekezdésben alapvető fontosságú, hogy kövesse az álláshirdetés kulcskifejezéseit, viszont szabadon bemutathatja a fogászat terén elért sikereit is. Mit tehet azért, hogy a fogászat vezetőjét további olvasásra ösztönözze? 

Fenti kísérőlevél mintánkban megmutatjuk:

"Fogorvosi karrierem elmúlt öt éve során átlagosan havonta több, mint 120 kamaszkorú beteggel foglalkoztam, és ezen idő alatt sok mindent megtanultam a serdülők lélektanáról. Jó eredményt úgy lehet elérni, ha a páciens megérti, a kezelés hogyan válik előnyére a szájhigiénia szempontjából és mindez hogyan eredményez végül egy tökéletes fogsort. A betegeimnél a fogszabályozási átlagnál 22%-kal korábban fejezhettük be a kezeléseket – remélem ezt az eredményt sikerül megismételnem a Belvárosi Fogászati Klinikánál is."

Átmásolva!

Milyen lenyűgöző tényt, egyéni sikert vagy személyes tapasztalatot oszthat meg az olvasóval? Mutasson fokozatosságot, hasonlítsa össze magát más fogorvosokkal és hozza jövendő főnöke tudomására mennyi időt töltött fogászati rendelőkben, ezzel megteremtve a tapasztalt munkaerő képzetét. Kísérőlevél mintánkban láthatja, hogy a szövegben több alkalommal is konkrét adatokkal támasztottuk alá az elért eredményeket.

A kísérőlevél nem csupán a feladatok és kötelezettségek felsorolása - sokkal inkább az állásinterjún részletiben is elmesélhető "történetek bevezetése". A számok és adatok említésével még egyedibbé varázsolhatja levelét és a HR-vezető valószínűleg el is gondolkodik: "Vajon ez hogy sikerült neki?"

A kísérőlevél bevezetésének célja: A jelentkezésben kifejthető fogászati történet kiválasztása. A HR-vezető meggyőzése a levél további tartalmának elolvasásáról.

Szakértői javaslat

Szakértői Javaslat: Válasszon hasonló megjelentést önéletrajzához és kísérőleveléhez

Ha a CVapp.hu kísérőlevél sablonjai közül választ, keresse meg a hozzá illő önéletrajz sablont is! Természetesen a két dokumentum tartalmának szintén szinkronban kell lennie, és ha ezt az összhangot még a képi megjelenítésben is kiemeli, jelentkezése még rendezettebbnek fog tűnni. A cél, hogy a személyzeti osztályon megjegyezzék az önéletrajzot és arra gondoljanak: "ó, igen, az a kísérőlevél Gáboré!".

Módosítható példa kísérőlevél bevezetésére

Fogorvosi karrierem elmúlt öt éve során átlagosan havonta több, mint 120 kamaszkorú beteggel foglalkoztam, és ezen idő alatt sok mindent megtanultam a serdülők lélektanáról. Jó eredményt úgy lehet elérni, ha a páciens megérti, a kezelés hogyan válik előnyére a szájhigiénia szempontjából és mindez hogyan eredményez végül egy tökéletes fogsort. A betegeimnél a fogszabályozási átlagnál 22%-kal korábban fejezhettük be a kezeléseket – remélem ezt az eredményt sikerül megismételnem a Belvárosi Fogászati Klinikánál is.

Átmásolva!

A kísérőlevél törzsszövege (középső szakasz)

A fogorvosi kísérőlevél törzsszövegének nyelvezete emlékeztessen egy orvosi szaklapban megjelent cikkre. Olyan szakkifejezéseket használjon, amit a kollégáival is megszokott. Mutasson be olyan jellegű helyzeteket, melyek a jövendő munkakörében nagy valószínűséggel előfordulhatnak.

Képzelje magát a fogászati rendelő vezetőjének a helyébe és gondolja végig, mit tartana a legfontosabbnak egy új fogorvos-kolléga felvétele során. Képes nagyszámú beteg ellátására? Rendelkezik állkapocs-sebészeti tapasztalattal? Általában milyen jellegű fogászati ellátásokat végez? Hogyan tud alkalmazkodni munkatársához csapatmunka során? Hogyan jellemeznék a betegek a kezelés közbeni viselkedését? 

Ez csupán néhány példa, viszont ha a kísérőlevél és az önéletrajz olvasása során a fogászat vezetője nem talál választ egyes "meghatározó kérdéseire", az állásinterjú megszervezése során kétségei lesznek a jelölt alkalmasságát illetően. Természetesen mindent nem lehet pár sorba belesűríteni; de néhány kérdésre próbálja megadni a választ. Könnyen megállapítható, hogy ki fektetett időt és energiát jelentkezése összeállításába.

Ne a könnyebb utat válassz: kötelezettségei helyett meséljen eredményeiről. A pályázók többsége úgy véli, hogy az álláshirdetés szövegének lemásolásával jelezheti, hogy tökéletesen el tudnál látni a munkakör feladatait. Azonban a hirdetés konkrétumainak felsorolásával Ön is csak egy lesz a sok közül. Minél részletesebben meséli el saját történetét, annál jobban fognak emlékezni Önre. Nem kell a teljes történetet leírnia - csak annyit, amivel felkeltheti az olvasó érdeklődését.

A kísérőlevél törzsszövegében megjelenített történet elmesélésre az egyik legjobb megoldás az úgynevezett STAR (Situation, Task, Action, Result) módszer. Mutassa be az adott helyzetet (Situation) és a megoldandó feladatot (Task), majd részletezze az alkalmazott műveleteket (Action) és ezek pozitív eredményeit (Result). Az alábbiakban kísérőlevél példánk erre vonatkozó szövegrészletét olvashatja:

"Mivel a jelenlegi munkahelyemen a fiatal szakemberek viszonylag gyorsan váltják egymást és gyors egymásutánban három munkatársam is távozott, így 60%-kal megnövekedett a hozzám került kamaszkorú fogszabályzással kezelt páciensek száma. Fogászati asszisztensemet kiképeztem a bonyolultabb esetek kezelésére is és heti 14 órával több munkaidőt vállalatam az új munkatársak felvételét megelőzően. Rendelőnk munkáját és törekvéseit központi irodánk is elismerte."

A kísérőlevél középső része alkalmas kiemelkedő erényeinek megcsillogtatására.

A kísérőlevél törzsszövegének célja: Miben változtatja meg az új munkaerő a fogászat korábbi munkavégzési rutinját? A karrierje során megtörtént esetek közül melyek illenek leginkább az adott pályázathoz?

Módosítható példa kísérőlevél törzsszövegére

Jelenlegi munkakörömben egy 40 millió forintos éves bevétellel rendelkező rendelő vezető fogorvosként dolgozom, melynek keretében teljes felelősséggel tartozom a fogszabályzási kezelésekért. Aktívan segítem és felügyelem az újonnan végzett fogorvosok munkáját. Eddig több, mint 15 nálam gyakorlatot szerzett fogorvos nyitott saját rendelőt, illetve távozott egy magasabb beosztású pozíciót elfogadva.

Mivel a jelenlegi munkahelyemen a fiatal szakemberek viszonylag gyorsan váltják
egymást és gyors egymásutánban három munkatársam is távozott, így 60%-kal megnövekedett a hozzám került kamaszkorú fogszabályzással kezelt páciensek száma. Fogászati asszisztensemet kiképeztem a bonyolultabb esetek kezelésére is és heti 14 órával több munkaidőt vállalatam az új munkatársak felvételét megelőzően. Rendelőnk munkáját és törekvéseit központi irodánk is elismerte. A helyreállító fogászat területén végzett munkámért eddig öt munkahelyi elismerésben részesültem és a legösszetettebb esetek közül több, mint 1100-at személyesen kezeltem.

Átmásolva!

A fogorvos munkakör kísérőlevelének lezárása (összefoglalás és elköszönés)

A kísérőlevél befejezését többféle módon is megfogalmazhatjuk, de egy fogorvos esetében különösen fontos, hogy a lezárás szakértelmet és hozzáértést sugalljon. Legyen magabiztos saját erényeit illetően! Vegye a bátorságot és kérjen személyes állásinterjút.

Mivel a kísérőlevél személyesebb hangvételű, ha bemutatja munkatársaival és betegeivel kialakított kapcsolatát, ezzel nagy eséllyel lehetőséget kap egy személyes elbeszélgetésre. A karrierje állomásainak leírásánál és a rideg tényeknél sokkal fontosabb, hogy a levél olvasása érzelmeket váltson ki a HR-vezetőből.

A "Tisztelettel:" és a "Köszönettel:" kifejezések általánosságban elfogadott elköszönési formák és semmi okunk nincs a hagyományos formai megoldások felhagyására.

A szakasz célja: A kísérőlevél magabiztos lezárása, állásinterjú kérése és pozitív benyomás keltése.

Szakértői Javaslat: Saját magát mindig a legesélyesebb jelentkezőként tüntesse fel

Abban a pillanatban, mikor az álláskeresés során bármely pillanatban meginog a saját magában vetett hite, azzal az HR-vezetőben is kétségeket ébreszt alkalmassága iránt. Éppen ezért, kerülje az önkritikus megjegyzéseket. "Biztosan nálam képzettebb pályázók is jelentkeznek az állásra, viszont én sokkal keményebben fogok dolgozni." - soha ne írjon ilyeneket és ehhez hasonlókat.

Legyen büszke sikereire - elegendő, ha önmagukban bemutatja eredményeit, ne hasonlítsa őket össze másokéval.

Módosítható példa kísérőlevél összegzésére

Szívesen ellátogatnék rendelőjükbe, hogy személyesen is megtapasztalhassam az Önöknél előforduló kihívásokat, valamint megbeszélhessük miben lehetnék csapatuk segítségére.

Tisztelettel: Dr. Farkas Sára

Átmásolva!

 

Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Készítse el kísérőlevelét pár perc alatt
Tűnjön ki a többi pályázó közül és helyezkedjen el gyorsabban a tökéletes munkakör megszerzéséhez alkalmas, szakértőink által megtervezett ingyenes kísérőlevél sablonjainkkal.
Kísérőlevél Készítése

Ingyenes, szakszerűen megtervezett sablonok

Több, mint 10 millió megszerkesztett önéletrajzával és kísérőlevelével CVapp.hu a legjelentősebb online karriersegítő, mely felhasználóit állásinterjúkhoz segíti hozzá
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York cover_letter template
New York
440 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs cover_letter template
Bécs
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney cover_letter template
Sydney
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon cover_letter template
London
280 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin cover_letter template
Dublin
250 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva cover_letter template
Moszkva
62 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam cover_letter template
Amszterdam
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid cover_letter template
Madrid
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago cover_letter template
Santiago
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr cover_letter template
Szingapúr
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo cover_letter template
Oslo
56 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros cover_letter template
Fokváros
7 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs cover_letter template
Párizs
35 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin cover_letter template
Berlin
92 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf cover_letter template
Genf
3 300+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver cover_letter template
Vancouver
45 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió cover_letter template
Tokió
61 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó cover_letter template
Milánó
51 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon cover_letter template
Lisszabon
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága cover_letter template
Koppenhága
22 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago cover_letter template
Chicago
19 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio cover_letter template
Rio
29 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma cover_letter template
Róma
5 600+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston cover_letter template
Boston
17 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto cover_letter template
Toronto
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása