1. Önéletrajz Példák
 2. Ügyvezető
Írta: Paul Drury: Paul Drury:

Ügyvezető Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Ügyvezető önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.1
Átlagos értékelés
57 már kapott értékeléseket
Ügyvezető Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Profil összegzés példa: Vezetői képességek és tapasztalat

Ügyvezetőként összeállított önéletrajza összegzésében helyezze a hangsúlyt az üzlettel és a beosztottakkal végzett feladatokra. Milyen különleges eljárásokkal sikerült fellendíteni korábbi munkahelyei hatékonyságát? Az ügyvezetők többsége rendelkezik a munkakör betöltéséhez szükséges összes tulajdonsággal (máskülönben el sem juthattak volna eddig a pozícióig), viszont az önéletrajz bemutatkozás szakaszában fontos kiemelni milyen mértékű eredményeket sikerült elérni. Az összegzés fő elemei karrierje legkiemelkedőbb momentumai legyenek - a legjobb ügyvezetők rengeteg téma közül válogathatnak. A munkaerőpiac számos ügyvezetője közül kinek sikerült a legnépszerűbb és legmerészebb kampányokat levezényelnie? Melyik ügyvezetőnek sikerült az egész üzletág arculatát megváltoztató projekteket véghez vinnie? Hogyan sikerült ügyvezetőként megoldania, hogy a vállalat a technológia rohamos fejlődése mellett is az élvonalban maradjon?

Emelje ki szakértelmét

Sok ügyvezető egy vagy legfeljebb két ágazatban dolgozott egész életében. A bemutatkozás kiváló lehetőséget kínál hosszú pályafutása erősségeinek kiemelésére és megmutathatja, milyen sok nehéz helyzetből sikerült eredményesen kikerülnie. Ha nem képes a munkáltatót kiváló vezetői képességeiről meggyőznie, lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodnia, miért is dolgozik ebben a munkakörben - hiszen a vezetői kvalitásokat a vállalat és az alkalmazottak egyaránt Öntől várják.

Hangsúlyozzon csupán néhány elemet

A bemutatkozásban helyezze a hangsúlyt egy-két "nyerő" tulajdonságára, azt sugallva, hogy ezeken kívül még rengeteg más előnyt képes felmutatni. Ha túl sok információt próbál belesűríteni ebbe a viszonylag rövid szövegbe, félő, hogy a lenyűgöző hatás helyett az elvégzett feladatok unalmas felsorolásával fárasztja az olvasót. Ezzel szemben, ha egy-két kivételes eredményt helyez a középpontba, azt feltételezhetjük, hogy ez még minden!

Módosítható profil összegzés példa

Hatéves vezetői tapasztalattal rendelkező dinamikus menedzser továbbra is szívesen segítene a vállalatok lehetőségeinek kiaknázásában. Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezem a kulcsfontosságú döntések meghozatalában, valamint a cél elérése és a problémák legyőzése érdekében szívesen dolgozom csapatban. Nagy gyakorlatom van az alkalmazottak irányításában és a közösségi programok szervezésében, és törekszem az üzleti vállalkozások sikeres irányítására.

Átmásolva!

Szakmai tapasztalat: Hozza a legjobb formáját

Egy ügyvezető szakmai tapasztalata szakaszának alapját mindenképpen adja az önéletrajz összegzése, ráadásul ebben a részben lehetőség nyílik a korábbi projektek részletesebb bemutatására is. A leendő munkáltatónak látnia kell, hogy a jelölt minden elképzelhető üzleti igénynek megfelel. Mindegy, hogy egy adott projekt mikor valósult meg, illetve egy bizonyos tulajdonságra milyen helyzetben volt szükség - egy ügyvezető tapasztalata sok év munkájából épül fel. A szakmai tapasztalat felsorolását kezdje a legutóbbi munkakörrel (és az első pár elemet egészítse ki bővebb információkkal), viszont valószínűleg korábbi időszakokban is sikerült olyan érdekes tapasztalatra szert tennie, amit kár lenne kihagyni. A kulcs a tapasztalatok sokszínűsége.

Egyes ügyvezetők karrierjüket átmenetileg megszakították vagy tanácsadói munkakört töltöttek be, viszont a fejlődés szempontjából ezek is fontos állomások. Ne gondolja, hogy ezek a tapasztalatok az olvasó rosszallását válhatják ki! Felsővezetőként gyakran a különböző megközelítések vezetnek a helyes döntéshez. Egy adott helyzet részletes leírása során érdemes alkalmazni a STAR (Situation, Task, Action, Result) módszert - vagyis mutassa be az adott helyzetet, a feladatot/feladatokat, az alkalmazott műveleteket/stratégiákat, valamint az elért eredményeket. 

Módosítható szakmai tapasztalat példa

Értékesítési vezető , Győri Keksz 
Jan 2017 — Szept. 2022 Győr

 • Számokkal is igazolt hatékonyság - a teljes értékesítési mennyiség 100%-os növelése.
 • Új üzleti lehetőségek keresése, valamint kapcsolatépítés a már meglévő ügyfelekkel.
 • Együttműködés elkötelezett termékspecialistákkal az értékesítési terület teljes lefedéséhez.
 • Hatékony keresztértékesítési lehetősége keresése és alkalmazása a meglévő és lehetséges üzleti kapcsolat fejlesztéséhez.
 • Források kihasználása új ügyfelek szerzéséhez.
 • Értékesítési eredmények pontos előrejelzése.
 • Ügyfelek támogatása, ezen keresztül is folyamatos növeli az értékesítést.
 • Hatékony tárgyalások és üzleti tranzakciók sikeres lezárása.
 • Több milliárd forintos franchise kezelésének támogatása.
 • Szoftveres tranzakció és megoldások segítése.

 

Értékesítési vezető-helyettes , Foton Kft.
 Júl 2014 — Jan 2017 Győr

 • A kezelt projektek összbevételének jelentős növelése.
 • Három év alatt 40%-os növekedés az értékesítésben.
 • Értékesítési folyamatok hatékony irányítása és stratégiai tervek összeállítása a célok meghatározása érdekében.
 • Kapcsolatfelvétel a lehetséges ügyfelekkel különböző kommunikációs csatornákon keresztül.
 • Ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) eszközök hatékony alkalmazása.
 • Pontos földrajzi adatok megadása a jobb üzleti döntések meghozatala és a projektek teljesítése érdekében.
 • A sikeres önálló munkavégzés mellett kiváló csapatmunka a célok eléréséhez.
Átmásolva!

Készségek szakasz példa: Az alapokon túl

Egy ügyvezetői önéletrajz készségek szakaszát hosszúra nyújthatnánk, hiszen a munkakör betöltőjével szembeni elvárások sora szinte végtelen. Éppen ezért az önéletrajzon feltüntetett készségek és képességek listáját alakítsa kifejezetten a megpályázott álláshoz. Egyéb erényeit nyugodtan említse meg az összegzés szakaszban vagy munkavállalói tapasztalatai között.

Módosítható példa a készségek szakaszra
 • Vezetői készségek
 • Összetett problémamegoldás
 • Digitális hirdetések
 • CRM-rendszerek ismerete
 • Kommunikációs készségek
Átmásolva!

Végzettségek szakasz: Kiemelkedő erőfeszítések

A legtöbb ügyvezető az alapvégzettségét adó diplomáján kívül a szakterületét érintő többféle kiegészítő képzésen vett részt. Gyakori a vállalati gazdálkodás területén megszerzett mesterdiploma, de érdemes az általános vezetői ismeretekre vonatkozó tanfolyamokat is megemlíteni. A jó ügyvezető folyamatosan képezi magát. A végzettségek szakasz alapját a jelentkező alapdiplomája adja. Ennek szakterülete lehet akár a marketing, az ellátási lánc kezelés, az informatika vagy akár a humán-erőforrás kezelés, viszont emellett minden ügyvezetőnek rendelkeznie kell legalább egy pár elemből álló listával, ami bizonyítja a folyamatos szakmai fejlődést. Az ügyvezetői munkakör esetében a legtöbb állásinterjú középpontjában a karrierút fejlődése áll, és a megfelelő tanulmányok nélkül nem minden esetben lehetséges a kiaknázni a fejlődési potenciált.

Módosítható végzettségek példa

Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi alapképzés
Szept. 2011 — Máj 2014 Budapest

Átmásolva!

Ügyvezetői önéletrajz formátum és szerkezet

Önéletrajza összeállítása során elegendő helyet kell hagynia készségei bemutatására. Sok esetben az ügyvezetői önéletrajzok akár három oldalt is kitesznek, ezért ne féljen feltüntetni minden lényegesnek tartott információt. Ha a munkáltató fontolóra veszi alkalmazását, nem fog gondot jelenteni neki még egy oldal átolvasása és egy hosszabb önéletrajzból csak több, a későbbi állásinterjú alapját adó információhoz juthat. 

A CVapp.hu oldalán többféle önéletrajz példát, CV készítő eszközt, személyre szabható sablont és hasznos tanácsokat talál.

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
5 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
4 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
750 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
740 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
60 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
570 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
35 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
520 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
360 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
940 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
240 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
160 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
62 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
85 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
54 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása