1. Önéletrajz Példák
 2. Tehergépkocsi-vezető
Írta: Karl Kahler:Karl Kahler:

Tehergépkocsi-vezető Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Tehergépkocsi-vezető önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.5
Átlagos értékelés
66 már kapott értékeléseket
Tehergépkocsi-vezető Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Tehergépkocsi-vezető önéletrajz összegzés példa: mindig figyelje az utat

Az összegzés - más néven profil vagy bemutatkozás - az önéletrajz elengedhetetlen eleme. Ebben a részben a pályázónak lehetősége nyílik bemutatkozni saját szavaival. Használja ki a szakaszban rejlő lehetőségeket! Gondoljon rá úgy, mintha 30-45 másodpercben "értékesítené" szaktudását. A sikerhez magabiztos és meggyőző megfogalmazásban kell bemutatnia képesítéseit és adottságait. Az összegzésben tulajdonképpen azt írjuk le, miért minket válasszon a munkaadó. Törekedjen a tömör, lényegre törő megfogalmazásra! 

ATS: A pályázók szűrésére használt automatikus rendszer 

Manapság egyre több HR-vezető használ pályázókat követő rendszert (ATS), vagyis mielőtt az önéletrajzok a személyzeti osztályra kerülnének, egy számítógépes program megszűri a beérkező pályázatokat. Ezek a rendszerek a munkáltató által előre meghatározott kulcsszavakat, vagyis az állás betöltéséhez elengedhetetlen készségeket keresnek. Kizárólag az ATS által jóváhagyott önéletrajzok jutnak el a HR-szakemberekhez. A rostán fennakadt dokumentumokat nagy valószínűséggel el sem olvassák. A "bot legyőzéséhez" elsőként végezzen alapos háttérkutatást. Nézzen utána a munkáltatónak, fésülje át a weboldalán feltüntetett információkat és alaposan vizsgálja meg az álláshirdetésben szereplő kifejezéseket. Például, ha az álláshirdetésben "kamionsofőrt" keresnek és Ön rendelkezik a megfelelő képesítéssel és gyakorlattal, nagy hiba lenne, ha önéletrajzából kimaradna a "kamion" kifejezés.

Módosítható összegzés példa

Szorgalmas és megbízható tehergépkocsi-vezető, több, mint 13 éves tapasztalattal az áruszállításban Európa egész területén. Szakértő módon kezeli a térképes navigációt, proaktívan alkalmazkodik a forgalomhoz, így biztosítva zavartalan a utazást és a megrendelések időben történő kiszállítását. Az útviszonyok és a közlekedés többi résztvevőjének biztonságos kezelésével a nyilvántartásban egyetlen büntetés sem található, emellett minden esetben betartja a KRESZ előírásait. Az ügyfelekkel sikerül pozitív kapcsolatokat kialakítani, így gyakran ajánlják, mint átlag feletti szolgáltatást. Képesített és lelkiismeretes munkájával a gépjármű megfelelő karbantartása és gondozása is biztosított.

Átmásolva!

Önéletrajz szakmai tapasztalat minta: a hosszú, rögös út

Ennél a munkakörnél a hosszú, megbízható munkatapasztalat nagy előnyt jelent. Azonban akkor sem kell elkeserednie, ha még nincs sok tapasztalata, hiszen más módon is felhívhatja magára a figyelmet. Korábban már említettük, hogy a munkatapasztelet felsorolásához a fordított időrendi sorrend a legmegfelelőbb. Adja meg a vállalat nevét, helyég és a munkaviszony kezdő és befejező dátumát. Ezután minden egyes munkáltatónál fejtse ki egy kicsit bővebben, milyen nagyszerű munkát sikerült végeznie. Használjon tartalmas, cselekvést kifejező igéket eredményei bemutatására, és legyen konkrét a feladatokat illetően.

Teherautósofőrként valószínűleg nyoma van az összes fuvarnak és követi a megtett kilométerek számát. Ha lehetősége van rá, vegye elő ezeket az adatokat, összesítse és tüntesse fel önéletrajzában. Ha pontosan meg tudja mondani, hogy mennyi sikeres szállításon van túl, hány kilométert vezetett és/vagy hány tonnányi szállítmánnyal dolgozott, annál jobb. A korábbi munkahelyek esetében a tények és a számok a legmeggyőzőbbek, különösen, ha ezek valamilyen mérföldkövetet vagy eredményeket jelölnek. Kiegészítő információként hasznos a megtett utak földrajzi tartományának megjelölése (például "Budapest és Bonn között"). Ne felejtse el megemlíteni azt sem, ha balesetmentesen vezetett vagy korábban nem kapott semmilyen közlekedési bírságot. 

Módosítható szakmai tapasztalat példa

Gépjárművezető , Waberer's International Nyrt., Budapest
Január 2013 — Augusztus 2022

 • Heti átlagos 8500 km megtétele, ennek 40% autópályán.
 • Gondos nyilvántartás vezetése a szállított termékekről, mely dokumentumok egyes esetekben számlázási vitáknál, egy alkalommal pedig lopásnál bizonyítékkén szolgáltak.
 • Megbízható kapcsolat biztosítása a raktárak és az ügyfelek között, telefonon bármikor elérhető és gyorsan reagáló munkatársként, mely mindkét fél elégedettségére szolgált.
 • Kiváló minőségű ügyfélszolgálat és erős munkakapcsolat, ennek eredménye 18%-os növekedés a visszatérő ügyfelek számában.
 • Az időben, illetve az idő előtt leszállított rakományok 12%-kal növelték a megrendelések számát.
 • A munka közbeni hibák és a sérülésekkel, illetve halállal járó balesetek elkerülése érdekébenrendszeres gépjármű-ellenőrzés.

 

Gépjárművezető , WEST-START Kft., Nyíregyháza
November 2008 — November 2012

 • Átlagosan napi 13 szállítás végrehajtása, a kiszállítások pontos dokumentálása.
 • A többi gépjármű-vezetőhöz képest átlag feletti teljesítmény a szállítmányok 79%-ának időben és 18%-ának idő előtti kiszállításával.
 • 96%-os ügyfél-elégedettség a megbízhatóság és az elégedettség tekintetében.
 • Kifogástalan vezetői előélet, egy új vállalti biztonsági program csapatban történő kifejlesztése kapcsán szerzett két díj.
 • Minden szállított termék gondos biztosítása a sérülések elkerüléséhez, valamit pontosan kitöltött jelentések az egyes eseményekről az esetleges kockázatok megelőzésére.
 • Hét vezetőség általi ajánlás a sofőrökkel és a munkatársakkal végzett barátságos, szorgalmas, pontos munkáért.
Átmásolva!

Tehergépkocsi-vezető önéletrajz végzettségek példa: már egy ideje úton

A tehergépkocsi-vezetők vitathatatlan előnye, hogy középiskolai végzettségekkel, illetve egy néhány hónapos tanfolyam elvégzése után már meg is kezdhetik az aktív munkát. A szülőktől gyakran halljuk, milyen fontos egy felsőfokú végzettség, viszont ez nem mindenki számára elérhető és valljuk be, egyeseknek nincs is hozzá kedve.

A követelményeknek megfelelő jelentkezők a középiskola befejezését követő pár hónapon belül akár el is helyezkedhetek és megkeresett fizetésükből támogathatják családjukat, autót vásárolhatnak vagy akár spórolhatnak a jövőre - ráadásul még a diákhitel miatt sem kell aggódniuk. Kezdőként általában elsőként gyakorlatot kell szerezni az első munkahelyen és először egy oktatóval vagy felügyelővel indulhatnak útnak. A gyakorlás során a munkavállaló megismeri az adott teherautó működését és/vagy a szállítandó anyagokat. 

A teherautósofőrök végzettségek szakasza általában rövid és lényegre törő - szerepel a középiskola, a tanfolyam, valamint az engedélyek megszerzésének éve. Ezeket fordított időrendi sorrendben sorolja fel.

Módosítható önéletrajz végzettségek példa 
 • GKI tanfolyam, Lensit Bt., Nyíregyháza
  Május 2008 — Augusztus 2008
   
 • Érettségi Bizonyítván, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium, Nyíregyháza
  Szeptember 2004 — Május 2008
Átmásolva!

CV készségek példa: kormányzás biztos kézzel

Önéletrajza mindenképpen tartalmazza a tehergépkocsi-vezetőként végzett sikeres munkához szükséges készségeit. Nyilvánvaló, hogy ehhez a munkakörhöz kiváló sofőröket keresnek, akik minden körülmények között és terepen képesek szakszerűen irányítani a nagy gépjárműveket. A jelentkező rendelkezzen makulátlan járművezetési gyakorlattal, fogadja el a vezetés írott és íratlan szabályait, és óvatos vezetési stílusával kerülje a baleseteket. Elvárás a menetlevelek pontos és részletes vezetése, az útvonalak szakavatott megtervezése, valamint professzionális kapcsolattartás a megrendelőkkel, a feladói és a címzett oldalon egyaránt. Előfordul, hogy a rakomány be- és kirakodását is a sofőr végzi és természetesen elengedhetetlen, hogy a hosszú vezetéshez szükséges állóképességgel és figyelemmel is rendelkezzen.

Módosítható készségek minta
 • Kiváló ügyfélszolgálat
 • Szabálysértés nélküli vezetés
 • Pontosság
 • Biztonságra törekvés
 • Defenzív járművezetés
 • Árukezelés
Átmásolva!
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
2 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
3 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 800 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
3 600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
710 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 600 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
680 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
550 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
53 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
520 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 400 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
31 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
330 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
210 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
480 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
95 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
140 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
190 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
180 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
44 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
2 700+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
65 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
51 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
6 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
370+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
1 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása