1. Önéletrajz Példák
 2. Gyermekfelügyelet
Írta: Karl Kahler:Karl Kahler:

Gyermekfelügyelet Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Gyermekfelügyelet önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
4.4
Átlagos értékelés
73 már kapott értékeléseket
Gyermekfelügyelet Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató
Önéletrajz Szerkesztése

Ha érzed, hogy a belső Mary Poppins-od hív, vagy hallod, ahogy Maria énekli, hogy a dombok elevenek az állásjelentkezés hangjától, lehetsz tökéletes jelölt lehetsz a gyermekgondozói pályára. Mindenképpen szükséged lesz türelemre, bölcsességre, szeretetre, és talán konfliktuskezelésre is, de egyetemi végzettségre nem. Ami viszont kell, az egy kiemelkedő gyermekgondozói önéletrajz, ami a többi jelölt fölé emel.

Ez az írási útmutató a csatolt gyermekgondozói önéletrajz mintákkal elmondja, amit tudnod kell ahhoz, hogy megvethesd a lábad ezen a területen, többek között:

 • Mit csinál a gyermekgondozó?
 • Hogyan írj gyermekgondozói önéletrajzot?
 • Az önéletrajz 5 összetevője a sikerhez
 • Hogyan menj át az Önéletrajzkezelő Rendszer (ATS) tesztjén?
 • Hogyan válaszd ki a legjobb önéletrajz formátumot?

Mit csinál a gyermekgondozó?

Ha anya vagy apa vagy, valószínűleg sok mindent tudsz arról, hogy mit csinál egy gyermekgondozó. A baba korban ott van a ringatás, az etetés, a büfiztetés, a pelenkázás és az altatás. A kisgyerekkorban jön a szobatisztaságra szoktatás, a tanulás, a játék, az ebédidő, és talán amikor elmagyarázod, hogy AZ a szó nem használható ezen falak között. Az iskoláskorú gyerekeknél ott lehet a suliba vitel és elhozás, fociedzés, házi feladat és lehorzsolt térdek – és ebben a korban a gyerekek többet esznek, mint valaha.

A „gyermekgondozás” kifejezés alatt a következők értendők:

 • Dada/au pair, aki egy vagy több kisgyerekkel foglalkozik egy magánháztartásban, aki jellemzően együtt él a családdal.
 • Gyermekmegőrző/bölcsőde, ahol egész nap felügyelik a kisgyerekeket, általában mert a szüleik dolgoznak.
 • Napközi, ahol az iskoláskorú gyerekeket néhány órára felügyelik, az iskola vége és a szülők munkaideje vége közti időben.

Hogyan írj gyermekgondozási önéletrajzot?

Egy gyermekgondozói önéletrajznak magabiztosságot, professzionalizmust és a gyerekek szeretetét kell sugároznia. Az együttérzés, az empátia és a türelem mind követelmények egy gyermekgondozónál, az önéletrajzod pedig nem hagyhat kétséget afelől, hogy rendelkezel ezekkel a tulajdonságokkal.

Az önéletrajzodnak rugalmasnak kell lennie, amit gyakran frissítesz, az aktuális munkaadó igényeihez igazítva.

A gyermekfelügyeleti önéletrajz csak egy oldalas legyen, az alábbi részekkel:

 • Fejléc
 • Összefoglaló/profil
 • Munkatapasztalat
 • Végzettség
 • Készségek

A fejléc az önéletrajz tetején található rész, ami a nevedet, a foglalkozásodat, a postai címedet, a telefonszámodat és az e-mail címedet tartalmazza. Rengeteg módja van a fejléc kialakításának, de egy jó fejléc azonnal hitelességet és megbízhatóságot közvetít a szülők felé.

A legjobb önéletrajz formátum gyermekgondozáshoz

Gyermekgondozóként van néhány lehetőséged, amikor az önéletrajz formátum kiválasztására kerül sor. Ha sok tapasztalatod van a területen, akkor valószínűleg a fordított időrendi formátum a megfelelő. Ebben a szerkezetben a munkatapasztalat rész áll a középpontban, ahol részletezheted a korábbi állásaidat.

Ha pályakezdő vagy a gyermekgondozás területén, érdemes lehet funkcionális önéletrajz formátumot választani, ami inkább a gyerekekkel való munkában hasznos készségeidre és személyiségjegyeidre fókuszál. A hibrid formátum ötvözi e két struktúra előnyeit, és lehetővé teszi, hogy kiemeld az erősségeidet, miközben korábbi tapasztalatokat is bemutatsz.

Szakértői javaslat

Hogyan menj át az ATS teszten?

A nagyobb munkáltatók Önéletrajzkezelő Rendszereket (ATS) használnak, amelyek a megfelelő képesítéseket leíró kulcsszavak keresésével szűrik az önéletrajzokat. A munkáltatók beviszik a kívánt kulcsszavakat, az ATS pedig rangsorolja a beérkező önéletrajzokat aszerint, hogy hány ilyen kulcsszót tartalmaznak. Ha az önéletrajzod kis számban vagy egyáltalán nem tartalmazza a munkáltató által keresett képesítéseket, az önéletrajzod úgy elutasításra kerülhet, hogy ember nem is látta.

Fontos alaposan áttanulmányozni a hirdetéseket, hogy lásd, milyen képességeket és készségeket keres a munkáltató, mert valószínűleg ugyanezeket a kifejezéseket táplálja be az ATS-be. Ha megvannak a keresett képesítéseid, írd le őket az önéletrajzodban ugyanazokkal a szavakkal, mint amik a hirdetésben szerepelnek.

Önéletrajz összefoglaló minta: mutatkozz be

Az önéletrajz összefoglalót, amit profilnak is hívnak, a fejléc alatt található néhány sor szövege alkotja, ami a szakmai önarcképedként szolgál. Meg kell neveznie a keresett állást, és fel kell sorakoztatnia a legerősebb érveidet, amelyek amellett szólnak, hogy kiváló jelölt vagy.

A munkatapasztalat kulcsfontosságú, szóval ha sok tapasztalatod van a gyermekgondozás terén, akkor erre kell helyezned a hangsúlyt. Itt nyílik mód arra is, hogy bemutasd a türelmedet, empátiád és elkötelezettségedet a gyerekek felé. Említheted az iskolai végzettségedet vagy bármilyen speciális képesítésedet, mint az elsősegélynyújtás vagy az újraélesztés. Ha szülő vagy, aki a saját gyerekeit gondozza, azt is érdemes itt megemlíteni. Nézd meg az alább található összefoglalót a gyermekfelügyeleti önéletrajz mintánkból.

Rugalmas önéletrajz összefoglaló minta

Empatikus, gyerekszerető gyermekfelügyelő vagyok, aki 5 éves tapasztalattal rendelkezik a 3-8 éves gyerekek korosztályban. Legutóbb az Aranykölyök Óvodában dolgoztam 2 évig, ahol sikerült egy nyugtató módszert kidolgoznom, ami segítette a szorongó gyerekek integrálását a az adott csoportba. Képes vagyok gondoskodni a gyerekek fizikai, érzelmi és tanulási igényeiről. Elkötelezett vagyok azt illetően, hogy a rám bízott gyermekek egészséges, örömteli és biztonságos környezetben töltsék a napjaikat. Fontosnak tartom a szaktudásom fejlesztését, épp ezért mindig nyitott vagyok az új ötletekre és az újmódszerek elsajátítására.

Átmásolva!

Munkatapasztalat minta: a tapasztalat számít

Sorold fel az alkalmazási előzmények részben a releváns, maximum 10 évre visszamenő tapasztalataidat, a korábbi munkaadók nevével, helyével és a náluk töltött évekkel. Mindegyik alatt legyen egy felsorolás, ami részletezi a feladataidat és eredményeidet az adott állásoknál. De kerüld a „Felelős voltam...” kezdetű mondatokat, inkább azt írd le, amit ténylegesen csináltál: például „Naponta meleg ebédet készítettem 10 gyereknek”.

Ha nincs tapasztalatod ezen a területen, nem vagy egyedül, és nem szokatlan, ha ez az első munkád. De bármilyen bébiszitteres tapasztalat, még a testvéreid felügyelete is, hozzáadhat értéket a jelentkezésedhez. Ha olyan munkáid voltak, amik nem kapcsolódnak a gyermekfelügyelethez, azokat is érdemes megemlíteni, hogy lássák, van valamennyi munkatapasztalatod és rendelkezel referenciával a megbízhatóságot és a felelősségvállalást illetően. Nézd meg a munkatapasztalat részt a minta önéletrajzunkból.

Rugalmas munkatapasztalat önéletrajz minta

Gyermekfelügyelő a Aranykölyök Óvoda, Szeged
Január 2017 — December 2019

 • Napi tevékenységek tervezése és levezetése 12 fős csoportban
 • Étkeztetés, pelenkázás, alvás felügyelete
 • Foglalkozások tartása (meseolvasás, éneklés, kézműveskedés)
 • Szülők rendszeres tájékoztatása a gyermek fejlődéséről
 • Szorongó gyerekek sikeres integrálása a közösségbe

 

 

Dada a Kovács család, Budapest
Március 2015 — December 2016

 • 2 és 5 éves gyermekek teljes körű gondozása
 • Napirend kialakítása, étkeztetés, fürdetés, lefektetés
 • Fejlődést elősegítő tevékenységek szervezése
 • Gyermekek elkísérése játszótérre, más programokra
 • Háztartási feladatok ellátása
Átmásolva!

Önéletrajz készségek minta: a legjobb tulajdonságaid

Minden önéletrajzban (CV) szerepelnie kell a jelölt speciális készségeinek. Ezek jellemzően „kemény készségekre” ‒ a munkához szükséges technikai képességekre ‒ és „puha készségekre” ‒ emberekkel kapcsolatos képességek, mint kommunikáció, türelem, szeretetteljes bánásmód ‒ oszlanak.

A gyermekfelügyelethez szükséges kemény készségek lehetnek a főzés, a szobatisztaságra szoktatás vagy a biztonságos vezetés. De fontos közvetíteni a személyes tulajdonságokat is, hogy meggyőzd a munkaadókat, szereted a gyerekeket és jól boldogulsz velük. Lentebb megtalálod a készségek részt a rugalmas önéletrajz mintánkból.

Rugalmas önéletrajz készségek minta
 • 3-8 éves korosztály fejlődésének ismerete
 • Foglalkozások, játékok szervezése a korosztály igényeinek megfelelően
 • Gyermekek gondozása, etetése, altatása
 • Gyermekek gondozása, etetése, altatása
 • Jó kommunikáció a gyermekekkel és szüleikkel
 • Elsősegélynyújtás, újraélesztés (tanúsítvánnyal)
Átmásolva!

Gyermekgondozási önéletrajz végzettség minta: a tanulmányaid

Nem kell főiskolai végzettség egy gyermekgondozói álláshoz, sőt egyes munkákra már középiskolás korodban is alkalmas lehetsz. Bármi legyen is a legmagasabb iskolai végzettséged, sorold fel fordított időrendben az iskolákat, ahova jártál és a megszerzett bizonyítványokat, okleveleket.

Ha kiemelkedő volt a tanulmányi átlagod vagy más lenyűgöző akadémiai eredményeid vannak, ezeket felsorolhatod pontokba szedve az egyes iskolák alatt. És ha nagyon kevés a munkatapasztalatod, de jól teljesítettél tanulmányi szempontból, érdemes lehet a végzettséget a munkatapasztalat elé tenni. Nézd meg alább a mintánk végzettség részét.

Rugalmas önéletrajz végzettség minta

Érettségi bizonyítvány, Radnóti Miklós Gimnázium, Szeged
2015

 

Kisgyermekgondozó-nevelő, OKJ 54 761 01 (2017), Tündérkert Szakképző Iskola, Szeged
2017

Átmásolva!

Önéletrajz elrendezés és dizájn

Azt szeretnéd, hogy az önéletrajzod olyan jól nézzen ki, mint amilyen jól olvasható, azaz már az első ránézésre pozitív vizuális benyomást keltsen. Ez azt jelenti, hogy figyelmet kell fordítanod az elrendezésre és a dizájnra egy szemre tetszetős oldal eléréséért.

Használj könnyen olvasható, professzionális betűtípust 10-12 pontos méretben. És bár az egy oldalon belül kell maradnod, ne kísértsen meg annak a lehetősége, hogy egy túl hosszú szöveget apró betűmérettel egy oldalra préselj.

Hagyj egycolos margót felül, alul, balra és jobbra. A szöveg legyen balra zárt, ne szedd ki margótól margóig. Törekedj az egyensúlyra, az elemek egyenletes elosztására az oldalon ‒ például nem jó, ha felül sok a szöveg, alul meg nincs semmi, vagy ha a bal oldalon sok szöveg van, a jobb oldalon meg hatalmas üres részek.

Hagyj elegendő üres helyet, amiben egyáltalán nincs szöveg. Ez pihentetően hat a szemre és az agyra, és könnyedebb, barátságosabb megjelenést kölcsönöz az önéletrajznak.

Összefoglalás

 1. A gyermekgondozói önéletrajz azt kell közvetítenie, hogy felelősségteljes, türelmes és empatikus vagy a gyerekekkel.
 2. Az önéletrajzod egy oldal hosszúságú legyen, fejléccel, összefoglalóval, munkatapasztalattal, végzettséggel és készségekkel.
 3. Mivel a gyermekgondozói állások különbözőek, készülj fel az önéletrajzod különböző munkáltatókhoz szabására, felsorolva az általuk keresett képesítéseket.
 4. A kinézet számít, szóval ügyelj rá, hogy egy olyan elrendezést és dizájnt használj, ami szemre is tetszetős – a gyermekfelügyeleti önéletrajz mintánk segíthet elindulni.

Sok sikert a neked való gyermekgondozóii állás megtalálásához!

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése

Gyönyörű, használatra kész önéletrajz sablonok

Nyerje el a munkáltatók és a toborzók bizalmát 25+ szakszerűen megszerkesztett önéletrajz sablonunkkal. Letöltés PDF formátumban.
3.5 / 5
4 értékelés alapján itt: Trustpilot
Ezt A Sablont HasználomStockholm resume template
Stockholm
8 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomNew York resume template
New York
4 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBécs resume template
Bécs
2 200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSydney resume template
Sydney
1 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLondon resume template
London
3 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomDublin resume template
Dublin
3 900 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMoszkva resume template
Moszkva
730 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAmszterdam resume template
Amszterdam
1 700 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMadrid resume template
Madrid
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSantiago resume template
Santiago
1 300 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomSzingapúr resume template
Szingapúr
720 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomOslo resume template
Oslo
580 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomFokváros resume template
Fokváros
57 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPárizs resume template
Párizs
550 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBerlin resume template
Berlin
1 500 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomGenf resume template
Genf
33 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomVancouver resume template
Vancouver
510 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomTokió resume template
Tokió
350 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomMilánó resume template
Milánó
930 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomLisszabon resume template
Lisszabon
230 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBarcelona resume template
Barcelona
490 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomKoppenhága resume template
Koppenhága
100 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomChicago resume template
Chicago
150 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRio resume template
Rio
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRóma resume template
Róma
200 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBoston resume template
Boston
120 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomRirekisho resume template
Rirekisho
52 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomAthens resume template
Athens
110 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomBrussels resume template
Brussels
69 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomPrague resume template
Prague
18 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomShanghai resume template
Shanghai
30 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ezt A Sablont HasználomToronto resume template
Toronto
2 000 000+ felhasználó ezt a sablont választotta
Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint az elemzések és a marketing eredmények érdekében sütiket használ. Weboldalunk használatával elfogadja Süti Irányelvek és Adatvédelmi Irányelvek dokumentumainknak megfelelő sütiket.
Sütik elfogadása