Ügyvéd Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Ügyvéd önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
Önéletrajz Szerkesztése

Önéletrajz példa ügyvéd profilhoz: Saját védőbeszéde

Az ügyvédi feladatok elvégzéséhez jól kell bánni a szavakkal és profiljában (másnéven az összegzésben) a lehető legjobb alkalom nyílik ezen képessége bemutatására. Ebben a szakaszban szakértelmével és személyiségével, valamint hatásos eredményeivel lenyűgözheti a munkaerő-toborzókat - mindössze 2-4 mondatban. A cégek azt szeretnék megtudni, hogy mit tud hozzátenni meglévő jogászai tudásához és milyen keményen hajlandó dolgozni. Tudassa velük! Értékesítse szakmai hozzáértését meggyőző módon! Az ügyvédek hevesen vitatkoznak és nagyon meggyőzőek, használja ki a tehetségét! Ne szerénykedjen, arra itt nem jut elegendő hely. Az ügyvédi irodák alkalmazottainál a személyiség kulcsfontosságú szerepet játszik. Nem elegendő, ha az újonnan érkezett munkaerő eredményes, a vállalati környezetbe is be kell tudnia illeszkedni. Profilját hangolja ezen elvárásokhoz! 

Az alábbi önéletrajz példából megtudhatja, hogyan szabhatja személyre profilját

Tapasztalt és újításokat kedvelő, az igazság iránt elkötelezett ügyvédként állást keresek. Erősségeim a rendszerezettség és a hatásos nyilvános felszólalások. Korábbi ügyfeleim számára elért sikereim lekövethetők. Nagy gyakorlattal készülök fel a tárgyalásokra, jártas vagyok a dokumentumok áttekintésében és hatékonyan képviselem a hozzám rendelt ügyeket. Erős vezetőnek tartom magam, akit a kihívások csak még jobb teljesítményre sarkallnak, és jó rálátással rendelkezem a szövevényes jogszabályokra.

A kulcsszavak jelentősége

A munkaerő-felvételi folyamatot algoritmusok szabályozzák, Önnek mindössze annyi a dolga, hogy ezeket a mintákat előnyére fordítsa. A Pályázókat Követő Rendszer (ATS) az algoritmusok alapján átvizsgálja és rangsorolja a beérkezett önéletrajzokat. Hogyan növelheti esélyeit? Általánosságban elmondható, hogy az önéletrajz kulcsszavai és kifejezései megtalálhatók az álláshirdetésben, illetve a munkakör leírásában. Az ügyvédi irodák, hasonlóan a nagy cégekhez gyakran alkalmaznak ATS-szolgáltatásokat. 

Ügyvéd CV készségek szakasz önéletrajz minta: Amivel kitűnhet a tömegből

A kiváló kommunikációs készségek mellett az ügyvédeknek számos emberekkel kapcsolatos készséggel kell rendelkeznie. Előfordulhat, hogy munkája során különböző okok miatt nagy nyomás alá kerül. Ilyen helyzetben nyugodtnak kell maradnia, de ez nem minden! Fel kell ismernie ügyfele szükségleteit és egyértelmű, világos módon kell elmagyaráznia a vonatkozó törvényeket. Emellett kifejezetten értenie kell a megpályázott állás szakterületéhez. A HR-szakértők gyorsan átvizsgálják ezt a szakaszt és egyből meg tudják állapítani, hogy megfelel-e a követelményeknek. És pontosan ezt teszik! Az alábbi készségek feltüntetését érdemes megfontolni:

  • Problémamegoldás
  • Értő, gyors olvasás
  • Meggyőző és világos fogalmazás
  • Hangnem és kommunikációs stílus rugalmas használata
Az alábbi önéletrajz példából megtudhatja, hogyan szabhatja személyre a készségek szakaszt
  • Jogszerű magatartás
  • Szerződéssel kapcsolatos tárgyalási készségek
  • Családjog
  • Kiváló kommunikációs készségek
  • Közvetítői képességek
  • Bevándorlási jog

Önéletrajza szakmai tapasztalatok önéletrajz példa: Az eset felépítése

Karriertörténetét mesélje el pontosan, minden részletre kiterjedően. A felsorolás korábbi munkahelyeit tartalmazza fordított időrendi sorrendben (elsőként tüntesse fel a legutóbbi munkahelyét) és minden egyes álláshoz jelenítse meg elért eredményeit és legfontosabb sikereit (feladatai és elvállalt ügyei alapján). Használjon erőteljes, cselekvést kifejező igéket, valamint hathatós főneveket és mellékneveket. Kerülje a bonyolult nyelvtani szerkezeteket, melyek feleslegesen meghosszabbítják a leírást. Legyen részletes, de ne túl terjengős.

Az alábbi önéletrajz példából megtudhatja, hogyan szabhatja személyre profilját

Ügyvéd , Kónya Ügyvédi Iroda, Eger
December 2010 — November 2022

  • A jogi ügyek feltárásához szükséges kutatómunka elvégzése.
  • Jogi iratok elkészítése hiba nélkül és késedelem nélkül.
  • Az ügyfél esetének alapos elemzése.
  • Dokumentumok iktatása, bizonyítékok gyűjtése és esetek feltárása a bíróságon.
  • Bizalmon alapuló kapcsolat kialakítása az ügyfelekkel.

 

Ügyvéd , Boros Ügyvédi iroda, Eger
Szeptember 2006 — November 2010

  • Az ügyfelekkel végzett közös munka révén az eset körülményeinek elemzése.
  • Viták rendezése és a megfelelő szabályok keresése.
  • Ügyfelek tájékoztatása a törvényekről és a jogi lehetőségekről.
  • A bírósági körülmények között az ügyfelek hatékony képviselete.
  • Integritás és bizalom megtartása minden esetben.
  • Az egyéni ügyfelek és az üzleti vállalkozások érdekeinek védelme.

Végzettség szakasz önéletrajz példa: Számít hova járt egyetemre?

Ha az ország legjobb egyetemén végzett, az nagyon jó hír, különösen, ha egy nagyobb ügyvédirodánál vagy közjegyzői állásban szeretne elhelyezkedni. Ezeket az állásokat nagy részben a legjelentősebb iskolákban végzett jogászok kapják meg. Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy másként nem juthat álláshoz, de valószínűleg egy kicsit nehezebb dolga lesz. Ha jó tanulmányi eredményei voltak, mindenképpen tüntesse fel itt. Ügyvédek és jogászok esetében nagy verseny van az állásokért, ezért minden lehetséges előnyt ki kell használnia. Viszont ne feledje, hogy az sem baj, ha nem osztályelsőként végzett! Egy jó önéletrajzzal így is megszerezheti álmai állását.

Emellett egyéb tényezők is nagy befolyásoló erővel bírnak, a végzettség nem minden. Ha már gyakorló ügyvéd, tapasztalatai sokkal többet nyomnak a latba korábbi iskoláinál és végzettségénél. Egy erős szakmai tapasztalat szakasz ebből a szempontból sokkal többet ér, mint a jogi diploma. Ne feledkezzen el tanúsítványairól, elismeréseiről, tagságairól vagy egyéb kitüntetéseiről sem, ezek is ebben a szakaszban kapnak helyet.

Az alábbi önéletrajz mintából megtudhatja, hogyan szabhatja személyre a képesítéseit tartalmazó szakaszt

Jogász Mesterképzés, PTE - Állami- és Jogtudományi Kar, Pécs
Augusztus 2001 — Május 2006

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése