Asztalos Önéletrajz Példa & Elkészítési Útmutató

Egy bevált, munkakörhöz alakított önéletrajz sablon + elkészítési útmutató, mellyel megszerezheti 2024-ben új állását. Asztalos önéletrajz példa szerkesztésével gyorsan elkezdhet, majd könnyedén összeállíthat egy tökéletes önéletrajzot, csupán pár perc alatt. Csupán töltse ki adatait, töltse le új önéletrajzát és jelentkezzen egy álláshirdetésre még ma!
Önéletrajz Szerkesztése

Hogyan írjunk önéletrajzot asztalosként

Asztalosként megírt önéletrajzában készségeivel és tapasztalataival kell meggyőznie a munkaadót, hogy képes a projektek szakszerű kivitelezésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kizárólag a szakmai képességeire kellene összpontosítania. Asztalosként igazán jól jön a jó kommunikációs készség, különösen, ha másokat is irányítani kell a munka során. Az ideális jelölt megfelelően képzett és elkötelezett a tetszetős végtermékek létrehozása iránt. Egy nyertes asztalos önéletrajzban a kiemelkedő műszaki és matematikai készségek mellett megjelennek olyan elemek is, mint például a biztonsági előírások ismerete.

A legjobb önéletrajz formátum kiválasztása asztalosok számára

Az asztalosszakma esetében a szakmai tapasztalat és a készségek egyaránt meghatározó szerepet kapnak. Sok más foglalkozással ellentétben, asztalosként választhat, melyik önéletrajz formátumot tartja a leghasznosabbnak. 

Ha az ágazatban már sok területen dolgozott, érdemes a hagyományos, fordított időrendi önéletrajz formátumot használnia. Ebben a formátumban a felsorolás elején a legutóbbi állása és munkahelye szerepeljen, majd innen időben visszafelé haladva sorolja fel az összes vonatkozó munkatapasztalatát. 

CV összegzés példa

Bár asztalos önéletrajza leginkább a tapasztalatait és képzettségeit fogja tartalmazni, a CV összegzése az a hely, ahol megvillanthatja személyesigét és közvetlen hangon szólhat a dokumentumot olvasó HR-szakemberhez. Röviden mutatkozzon be, majd emelje ki legjelentősebb eredményeit és tulajdonságait. Használjon minél több cselekvést kifejező igét és részletesen mutassa be az elvégzett feladatokat. És ne feledkezzen meg szociális készségeiről sem: egy asztalosnak az ügyfelek elégedettsége is fontos, és a kezdeti megbeszélésektől egészen a termék leszállításáig kiemelkedő szolgáltatást kell nyújtania. 

Példa

Több, mint tízéves tapasztalattal rendelkezem az asztalosipari munkálatok elvégzésében. Szakértő és lelkes iparosnak tartom magam. Büszke vagyok kiváló minőségű munkáimra, a határidők betartására és a költségkeretet is mindig sikerül megtartanom. Szívesen beszélem meg a projektek részleteit az ügyfelekkel, hogy elképzeléseiket megvalósíthassam. Beépített bútorok készítésénél fontos alapvető víz- és villanyszerelési ismeretekkel rendelkezem. Pontosan követem a tervrajzokat és a meghatározott méreteket. Az évek során nagy tapasztalatot szeretem az egyedi bútorok elkészítésében, tervezésben, javításában és beépítésében.

Szakmai tapasztalat példa

Önéletrajza szakmai tapasztalat szakaszában soroljon fel minden olyan munkakört, ahol korábban asztalosként dolgozott, illetve ahol több ágazatban is alkalmazható készségekre és képességekre tett szert. Ne feledje, az erőteljes, cselekvést kifejező igékkel és elért eredményeivel kihangsúlyozhatja, milyen kiváló jelölt az állás betöltésére. Gondosan tanulmányozza át az álláshirdetést, ahol egész biztosan megtalálhatók a vállalt számára legfontosabb szempontok. Ahol csak lehetséges, megadott képességeit igazítsa a leendő munkaadó igényeihez. Elért eredményeit támassza alá a sikereit bemutató számokkal, adatokkal és tényekkel.

Asztalos végzettségek példa

Asztalos, Szegedi Szakképzési Centrum, Szeged
Szeptember 2006 — Május 2009

Készségek szakasz példa

A készségek szakasz felsorolásszerű listájában jelenítsen meg minden kivételesen fontos erényt, amelyekről úgy véli, hogy felkeltheti a HR-szakértő figyelmét. Keressen az álláshirdetésben kulcsszavakat és segítséget a lista összeállításához. A készségek szakasz egyfelől tartalmazza a technikai jellegű készségeket, ilyen például bármilyen szoftver ismerete. Emellett azonban villantson fel néhány szociális készséget is. A munkaadó egész biztosan értékelni fogja, hogy egy minden szempontból alkalmas pályázót talált, aki ráadásul képes együttműködni másokkal. 

Példa
  • Műszaki készségek
  • Matematika ismeret
  • Kritikus gondolkodás
  • Kéz-szem koordináció
  • Kézi és gépi szerszámok használata
  • Időbeosztás
  • Kezelési és irányítási készségek

Önéletrajz elrendezése és tervezési elemek

Természetes, hogy szeretne kitűnni a többi jelentkező közül. Ennek érdekében az egyik legjobb megoldás, ha az asztalos munkakör megpályázásához szakmai önéletrajzot készít. Ami a tervezési elemeket illeti, ne bonyolítsa túl! Tekintse meg egyszerű önéletrajz sablonjainkból álló gyűjteményünket, egész biztos, hogy az asztalosként végzett szakmunkákhoz is talál egy kitűnő formátumot. Ha úgy gondolja, hogy az adott munkáltató értékelné, adjon egy kis színt a sablonhoz, vagy egészítse ki egyszerűbb dizájnelemekkel. Ha kétségei merülnek fel, egy letisztult, könnyen olvasható elrendezéssel és a tapasztalatok kiemelésével mindig elérheti a kellő hatást.

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése