Építőmérnök Kísérőlevél Példa

Jelentkezéséhez csatolja ezt a Építőmérnök kísérőlevél példát és gyorsan el fog tudni helyezkedni - csalódottság és találgatások nélkül. Ez a kísérőlevél példa kifejezetten a 2024-ben megüresedett Építőmérnök munkakörökhöz készült. Használja ki példamondataink + szakértői útmutatónk előnyeit és töltse le a tökéletes kísérőlevelet csupán néhány perc alatt.
Önéletrajz Szerkesztése

A kísérőlevél fejléce

Egy dokumentum megírása során sok esetben az egyik legnagyobb kihívást a cím megfogalmazása jelenti. Itt azonban ez egész biztos nem okoz gondot, hiszen jelen esetben ide a nevét kell írnia.

A fejléc, vagy régies elnevezése szerint a cégjelzés, a kísérőlevél tetején található szöveges elem, mely tartalmazza nevét, foglalkozását, címét, telefonszámár és e-mail címét. 

Manapság sokan postai címüket nem is tüntetik fel, különösen az elektronikusan végzett távmunkák esetében. Azonban a legtöbb esetben ajánlott a levelezési cím vagy, legalább a lakóhely szerinti város, megye és/vagy ország feltüntetése. 

A kísérőlevél üdvözlő szövege

Egyesek szerint a "Kedves" vagy a "Tisztelt" megszólítás kissé régimódi kifejezés. Viszont ha belegondolunk, igazából nemigen találunk ezeknél jobbat. Igaz, hogy az e-mailek korában gyakran találkozhatunk az "Üdv a mérnöki csapatnak!" vagy a "Szia Tamás!" jellegű üdvözlésekkel is, viszont ez nem jelenti azt, hogy ezek jobbak lennének. A fent található kísérőlevél mintánkban láható, hogy mi is ragaszkodtunk a jó öreg, megszokott üdvözléshez.

A “Tisztelt [név]!” megszólítással nem igazán nyúlhatunk mellé, még a kísérőlevelek esetében sem. Ebben igazán nem találhatnak kivetnivalót.

Ha ismeri a címzettet, természetesen nyugodtan használhatja a "Kedves" üdvözlési formát, az utónévvel kombinálva. Ne feledje: egy állásra jelentkezik, ezért kerülje a túlságosan közvetlen stílust!

A kísérőlevél bevezető szövege

A levél első bekezdésében már a kezdetektől fogja meg kell ragadnia az olvasó figyelmét. Egyrészt pontosítsa melyik állásra jelentkezik, másrészt biztosítania kell a munkaadót arról, hogy Ön a megfelelő jelölt az állás betöltésére. 

Ehhez elengedhetetlen a megfelelő stílus. Ne legyen túlságosan nyájas, de kerülje a kérkedést is! Használjon figyelemfelkető, élettel teli nyelvezetet! 

Módosítható példa kísérőlevél bevezetésére

Eddigi munkavégzésem során szerencsém volt Pest megye néhány legmagasabb színvonalú építőipari vállalatánál dolgoznom. Jelenleg egy kisebb, tanácsadást is vállaló céget keresek, ahol az építőipari megoldások mellett az ügyfeleknek kiterjedt tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak.

Kísérőlevél törzsszövege (középső szakasz)

A levél középső, két-három bekezdésével kell meggyőznie az olvasót arról, hogy elegendő tapasztalattal, valamint megfelelő végzetséggel és készségekkel rendelkezik az állás betöltéséhez. 

A tapasztalat minden foglalkozásnál kulcsfontosságú, ezért általánosságban elmondható, érdemes szakmai jártasságát bemutatnia. Ne csupán arról írjon, hogy hol és mennyi ideig dolgozott, hanem említse meg az adott állásokhoz kapcsolódó eredményeit, lehetőleg adatok és tények feltüntetésével. Emellett, nyugodtan elmesélhet egy rövid történetet arról, hogyan sikerült a munkája során felmerülő nehézségeket legyőznie.

Ha még tanul és az adott területen első állására jelentkezik, hasznos lehet, ha részletesebben bemutatja tanulmányait, miközben említést tesz gyakornoki pozícióiról vagy más, a munkakörhöz kapcsolódó tapasztalatairól. Egyetemi végzettségét, illetve egyéb tanúsítványait és engedélyeit akkor is felsorolhatja, ha már több éves építőmérnöki tapasztalattal büszkélkedhet. 

Az alábbiakban egyÉpítőmérnöki kísérőlevél példa egy bekezdését olvashatja. A levél írója számos készséget, képességet és szakterületet megemlít.

Az építőmérnök munkakör kísérőlevelének lezárása (összefoglalás és elköszönés)

Levele utolsó bekezdésében foglalja össze a korábban leírtakat. Emellett megköszönheti a címzettnek a levél olvasására fordított idejét. A szakasz hasznos eleme a lezáró felszólítás. Az olvasóban keltse azt az érzést, hogy már nagyon várja a lehetőleg pozitív, személyes elbeszélgetést biztosító választ. Az olvasót válaszra késztető, erős lezárást válasszon! 

Ezután egy egyszerű "Tisztelettel:" vagy "Üdvözlettel:" elköszönéssel, valamint teljes nevével lezárhatja a levelet. Amennyiben a levelet elektronikus formában küldi el, digitális aláírásával is elláthatja, de ez nem szükséges.

Módosítható példa kísérőlevél összegzésére és elbúcsúzásra

Örömömre szolgálna, ha egy interjú keretében bemutathatnám Önöknek portfóliómat és megoszthatnám ötleteimet egy biztonságosabb jövőről.

Tisztelettel: Szakonyi Norbert

Készítse el önéletrajzát 15 perc alatt
Használjon szakszerű, gyakorlatban tesztelt önéletrajz sablonokat, melyek a munkáltatók által kedvelt „önéletrajz-szabályok” szerint készültek.
Önéletrajzom Elkészítése